CHP Kdz. Ereğli eski ilçe başkanlarından Yaşar Balcı ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi. Ahmet Kurubacak hakkında bir internet sitesinde çıkan yorum ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunun ardından bu yorumun Yaşar Balcı'ya ait internet  hattından yapıldığı tespit edildi.  

Bunun gelişme üzerine Kurubacak da Kdz. Ereğli ilçe başkanlığına başvurarak Balcı'nın partiden ihracını istedi. İlçe Başkanlığı da bu başvuruyu il disiplin kuruluna gönderdi. İl Disiplin kurulu Yaşar Balcı'nın savunmasını istedi. 

 

HAYRETTİN KARTAL'DAN AÇIKLAMA

 

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal 20 Şubat 2014 perşembe günü saat 22.30 sıralarında telefon ile arayarak konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

 

"Haberden yeni haberdar olduk. Konuyla ilgili ilçe başkanlığımıza herhangi bir başvuru olmamıştır. Tüzüğümüz gereğince disiplin kuruluna sevk konusunda kişiler ilçe başkanlıkları kadar direkt olarak il başkanlıklarına da başvuruda bulunabilirler. Ancak bu haberdeki olayla ilgili ilçe başkanlığımıza herhangi bir başvuru olmadığı gibi ilçe başkanlığımızın da herhangi bir haberi ve ilişkisi de yoktur."