CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, Kandilli beldesinde parti üyeleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Partisinin Kandilli Belde Örgütü’nü ziyaret eden Balcı’yı, parti üyeleri ve vatandaşların samimiyetle karşıladıkları görüldü.

Ziyaretlerde parti üyelerinin ve vatandaşların gönlünü alan Balcı, “Madencilerimizin alın terinin yoğun olduğu Kandilli beldemiz, benim için çok önemli” dedi.

Balcı, Milletvekilliğinin neden önemli olduğunu partililere şu şekilde aktardı:

“Değerli CHP’li yoldaşlarım ve büyüklerim; eski İlçe Başkanınız olarak 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimde, bir kardeşiniz olarak Milletvekili Aday Adayı olarak karşınıza çıktım. Örgütün, sizlerin yetiştirdiği bir kişi olarak Milletvekili Aday Adayı olmayı düşündüğüm için, Kandilli’deki üyelerimizle görüş alışverişinde bulunmak adına bir araya gelmek istedim. Ben kararlıyım, sizlerin düşünce ve desteğiniz de çok önemli. Bu toplantıya ilgi ve alaka gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.

1989 yılından beri CHP’nin her kademesinde görev yapmış bir kardeşinizim. İlçe Sekreterliği, İlçe Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığına kadar ve 2008-2011 yılları arasında kongre delegelerinin oylarıyla iki dönem İlçe Başkanlığı yaptım. İlçe Başkanlığı görevimde, emektar partililerimizin desteğiyle Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, Zonguldak ve Ereğli’de. Belediye Başkanlığını yüzde 54 oy ile aldık, en önemlisi de Milletvekilliğine esas olan İl Genel Meclisi Üyeliğinde de yüzde 42 oy oranıyla AKP’ye 5 bin 700 fark atarak birinci parti olduk. O dönem 3 tane İl Genel Meclisi Üyesi çıkardık, 4.yü çok az farkla kaybettik.

2011 yılında İlçe Başkanlığını bıraktıktan sonra çalışmalarıma ara vermedim. 2015 seçimleri, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesiyle zıtlaşan bir AKP anlayışının iktidar olduğu bir dönemde, 2015 seçimleri bu sebeple önem arz ediyor. Bunun için ben de halkın içinden biri olarak, sizin yetiştirdiğiniz bir evladınız olarak, örgütlerin sıkıntılarını bilen bir kardeşiniz olarak; 2015’te Milletvekili aday adayıyım. Uzun bir aradan sonra üyelerimizin sıralamasını belirleyeceği Milletvekillerini seçiniz, Ankara’ya gönderiniz, böylelikle örgütler de hareketlenir.  Bu noktada, emeğin, madencilerin ve alın terinin yoğun olduğu bu belde benim için çok önemli. Ben size hizmet etmek için yola çıktım, sizlerden destek istiyorum.”

Kandilli beldesinde yoğun ilgiyle karşılanan Balcı’ya, parti üyeleri, çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtip, yapılacak ön seçimde destek vereceklerini ifade ettiler.

Balcı, parti belde başkanlığında yapılan istişare toplantısının ardından Kandilli’de esnaf ziyareti ve Kars-Ardahan İlleri Sosyal Dayanışma ve yardımlaşma Derneği’nin lokalinde de vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Balcı’ya, Kandilli ziyaretinde, eşi Merih Balcı, parti üyelerinden Semih Özkök, Harun Günönü, Gül Akşit, Hülya Aktop, Mahsut Korkmaz ve Belde Başkanı Yusuf Güldalı da eşlik etti.