CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal ŞahiN yazılı bir açıklama, Milli Mücadele yıllarından itibaren Mustafa Kemal Paşa’nın  gerek halkın nabzını ölçmek gerekse de devrimlerin sağlam temellere oturtulmasını sağlamak amacıyla Anadolu’ya geziler düzenlediğini  dikkat çektiği açıklamasında şöyle dedi:

“26 Ağustos 1931 tarihinde Zonguldak’ı şereflendiren Mustafa Kemal ATATÜRK bu ziyareti ile Zonguldak’a verdiği önemi vurgulamış. Cumhuriyet Dönemi yatırımlarını kömür ve yan ürünleri  üzerinde yoğunlaştırmıştır. Çatalağzı Termik Santrali, Karabük Demir Çelik Fabrikası, Filyos Ateş Tuğla Fabrikası  Ereğli Demir Çelik  ve Kok Fabrikası gibi fabrikaların bu dönemde kurulması Zonguldak’ı Ülke Sanayisinin Lokomotifi konumuna getirmiştir.

Günümüz yönetimleri ise Cumhuriyet Kazanımlarını sata sata bitirmiş yer altında yüzlerce yıl yetecek kömür rezervi dururken sanayi kuruluşlarını İthal Kömür ’e yönlendirmiştir. Ülkemizin göç alan bölgesi Zonguldak göç verir hale getirilmiş. Şehrimiz yoksulluğa ve işsizliğe terkedilmiştir. 

Seçim dönemlerinde sağladıkları mutabakatlarla başlattıkları süreçten övgüyle bahsederek halktan oy isteyenler bugün gelinen durumun sorumluluğundan kendilerini kurtaramayacaklardır. Halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir.

Zonguldak tamamen bitmeden balıkçı kasabasına dönüşmeden Taş Kömürü’ne yatırım yapılmalı, istihdam yaratılarak işsizliğe ve yoksulluğa çözüm bulunmalı Zonguldak Ülke Ekonomisinin Lokomotifine dönüştürülmelidir.

Kısaca; özetlersek Zonguldak’ın ve ülkemizin kurtuluşu rant’çı ve baskıcı yönetime son verip Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla mümkün olacaktır. “