AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Genel Merkezde Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında milletvekilleriyle gerçekleştirilen istişare toplantısında Zonguldak’ın sorunlarını dile getirdiğini bildirdi.

Ulupınar, toplantıda başta TTK olmak üzere, maden şehidi yakınları, heyelanzedeler, Filyos, havaalanı, hastane ile ilgili konuları anlatırken,  TTK’ ya işçi alınmasını, norm kadro seviyesine getirilmesini ve kesinlikle özelleştirilmemesi istediğini şöyle bildirdi:

Zonguldak maden şehit yakınlarının, Soma ve Ermenek’ ten bir farkı olmadığını, Soma yasası olarak bilinen yasadan muhakkak Zonguldak maden şehidi yakınlarının yararlanması gerektiğini ve bölgede böyle bir beklentinin olduğuna işaret etti.

Heyelanzedelerle ilgili de bir an önce arazi bulunup, mağdurlara evlerinin yapılıp teslim edilmesi ve diğer mağduriyetlerinin de giderilmesi konusunu da dile getirdi. 

Ulupınar, başbakanı Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olacak Filyos Limanı için projenin temel atma törenine tekrar davet etti ve başbakan da bunu programladıklarını ve tarihi bildirip, törene katılacağını belirtti.

Ayrıca Ulupınar, başbakana Zonguldak’ a yurt içi uçak seferlerinin başlamasının elzem olduğunu, yeterli talebin bulunduğunu iletti ve başbakan Yıldırım’ da bir aksilik olmazsa yaz başı gibi başlatacaklarını söyledi.

Ulupınar görüşmede hastane konusunu açarak, 70 yıllık binada vatandaşa hizmet verildiğini, yarım kalan inşaat için tekrar ihaleye çıkılıp Zonguldak’ın modern bir hastaneye kavuşmasının doğru olacağını vurguladı.