CHP'nin Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, uzun yıllar siyasetin içerisinde olduğunu hatırlatarak, "Son dönemde yaşadığım gerginlik, stres, sindirme, baskı olaylarını hiç yaşamadım" dedi Posbıyık, ilçe seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğli'yi kurtarmak için onur mücadelesine girdiğine değinen Posbıyık, çok iyi bir meclis listesi hazırladığını söyledi.

 

"EREĞLİ'NİN DELİNEN BÜTÇESİ VAR"

Meclise giren isimlerin hepsi kardeş olduğunu anlatan Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: "Belki sıralar değişti ama yeni bir meclis listesi ile karşınıza çıktım. Allah bana yardım etti. Beni hep ezmeye çalışıyorlar, Allah da bana yardım ediyor. Bu meclis üyeleri gençtir, dinamiktir, sorgulayan, ilçenin sorunlarını bilendir. Bazıları ile yeni tanıştım. Bütün mahalleleri gezdim. Kepez Mahallesi'ne gittik muhtar ve eşrafı çağırdık. Burada oy potansiyeli olan ve mecliste Kepez halkının sorunlarını getirip kim vardır dedik. 7 Aday çıkardılar bir tanesini seçtik. Posbıyık'ın akrabası, dostu diye bir liste hazırlamadık. Çok önemli bir sürece girdik. Ereğli'nin delinen bütçesi var, çok büyük kayıplar var. İyi bir ekibe ihtiyaç vardı.

 

"GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZDI"

Kimseye baskı falan yaptığım yok. Bir arkadaşımız listesi 27'nci sıraya atılmış, oradan yazmışlar arkaya atmışlar. Bunu yazan da Genel Başkan Yardımcısı vardı, sildiği adamın kim olduğunu bilmiyor. Listemde Suat Yazıcı vardı silmiş başka listeden yazmış. Beni de milletvekili de dışarı çıkardılar, benim ve vekilin verdiği listeden birilerini yazmışlar. Böyle bir olay oldu. Allah bana yardım etti, benim arkadaşlarım onları listeyi sokmuş olduk.

 

"EKONOMİK SIKINTILAR VAR"

Ereğli'de sorun var, motivasyon sıkıntısı var. Ereğli'nin üzerinde karabulutlar var bunları kaldırmak lazım. Ekonomik sıkıntılar var. Üniversite sorunu var bu bilgi kirliliği yeri olduğu yerde duruyor o yer oranın üniversitesi olacak. Herkes mücadeleyi görecek. Kimsenin bundan mücadelesi olmasın.

 

ERDEMİR'E TEŞEKKÜR

Erdemir'i alkışlaması lazım. Erdemir yeni yatırımlara giriyor. Yatırım kararını aldı, toplantılar yapıldı, resmi yazı elimde. Erdemir'i alkışlıyorum. Şükranlarımı sunuyorum, bu yatırımlarla birlikte Ereğli'de inanılmaz bir hareket olacak. Erdemir bizim herşeyimiz. Ben çocuklarımı Erdemir sayesinde büyüttüm. Erdemir, Ereğli'nin ayrılmaz bir parçası. Belediye Başkanı olduğumda her zaman Erdemir'in emrinde olacağız. Genişlemesi büyümesi yeni yatırımlar için elimizden geleni yapacağız.

 

"İNANILMAZ BİR TALEP VAR"

Bugünden itibaren sahalara çıkıyoruz. Geceleri uyumak falan yok. Yeni bir sistem kurduk. Bu sistem ile hareket edeceğiz. SKM'nin başkanı Yaşar Balcı, mahalle örgütlerini kurdu. Mahalle örgütleri beni istedikleri zaman çağıracaklar bende orada olacağım. Kadın ve erkeklerimiz mahallelerimizde olacaklar. Biz sadece yapacağımız esnafımızı dolaşmak ve bizi çağırdıklarında yanlarında olmaktır. Çok çalışmak isteyen bay ve bayanlar var. İnanılmaz bir talep var"

 

"İYİ PARTİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI İSTEDİ"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Posbıyık, İYİ Parti ile ilçede sağlanamayan ittifaka ilişkin de şu açıklamaları yaptı: "Zonguldak'ta toplantı yaptık. El ele verdik, ittifak yapmayı kabul ettim. Bunun üzerine bana bir başkan yardımcılığı ve 7 tane meclis üyeliği istediler. Bende espri yaptım, size belediye başkanlığını vereyim siz de bana bunu verin dedim. Belediye Başkan yardımcılığının pazarlığı olmaz. Meclis üyeleri arasından teknik ve sosyal yönden güçlü olandan başkan yardımcısı olur diye söyledim. Onu da kabul ettiler. Onun üzerine kendilerine söyledim ben dersimi çalışarak geldim, 29 bin küsür oy aldım siz de genel seçimde 6 bin 300 oy aldınız dedim. Çarptım böldüm baktım 1 onda 3 çıkıyor dedim. 2 Tane meclis üyeliği veriyorum dedim kabul etmediler. İkinci toplantıda il başkanı, milletvekilleri ile toplandık. Bu iki kişi ilk 14'ten olacak bana liste vereceksiniz o listeden ismi ben seçeceğim dedim.

 

"BEN SEÇMELİYİM DEDİM"

Çalışacağım adamları ben seçmeliyim, kavgalı bir adamla çalışamam ki. Ben siyasetçiyim, Ereğli'nin haklarını korumak zorundayım. 20'nci sıradan bir tane daha verdim, 2+1 oldu. 3'ncü toplantıda bir baskı daha yaptılar 4'ncü meclis üyesini verdim. Ankara'da tanıtım toplantısına gittiğimizde görüştük. Deniz Yavuzyılmaz bana dedi ki sen bunu çok iyi biliyorsun yaptığın hesaplar doğru ama bu ittifakı biz bozmayalım, bir tane daha ver dedi. Bunlar kabul etmeyecekler, bozan onlar olsun dedi. Ben bir tane daha verdim, 5 tane meclis üyesi oldu. Ertesi günü öğlen Deniz Yavuzyılmaz beni aradı, ittifakı bozdular tahmin ettiğim gibi dedi. Vali Bey'in inciltici laflarına cevap vermedim. Sinir diye birşey yok bende aldırdım diye söylüyorum.  Hiç cevap vermedim, bana sorduğunuz için cevap verdim"