CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun katılımıyla bir dizi açılışın yanı sıra belediye kompleksinin de temelini atacak olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayarak tüm Çaycumalıları törene davet etti. Babasının belediye başkanlığı yaptığı zamanlara bolca gönderme yapan Kantarcı, “Babamı kaybettiğimde 24 yaşımda idim. Babam ise 56 gibi genç sayılabilecek bir yaşta veda etti bize. Çok yorgundu. Ömrünün en verimli yıllarını (1955-1973) Çaycuma'ya hasretmişti. Zamanının büyük işlerine girişti. Bugün bile değerini yitirmeyen büyük işlere... Çaycuma Belediyesinin en eski Meclis üyelerinden Terzi Sadık Sağtekin'e teşekkür plaketi verdiğimiz Meclis toplantısında dile getirdiği, "O dönemde bu yollar açılmasaydı siz nasıl bu işleri yapacaktınız?" sorusu yerindedir. Günümüzde küçücük bir arsayı bile kamulaştırmak imkansız. Düşünün, bir aracın zor sığdığı, İstasyona kadar uzanan Atatürk Bulvarı ve Eski SEKA, şimdi babamın adını taşıyan caddeleri, köyden bozma bir yerde, 50 yıl önce açmanın zorluğunu... Ve daha nice işler... Çaycuma’ya ilk elektrik ve ilk içme suyu şebekesi onun zamanında gelmişti. SEKA kâğıt fabrikası da...”

 

ÇAYCUMA’NIN HER YANI ŞANTİYE HALİNDE

 

Babasının hizmet için uğraştığı o yıllarda ailenin çektiği sıkıntılar nedeniyle, 60 yaşına gelinceye değin siyasetten uzak durduğunu da söyleyen Kantarcı, “Ne olduysa o zaman oldu. Çaycuma halkı beni, babamın bıraktığından tam 41 yıl sonra, onun yaptığı binadaki, onun yarım asır öncesi çalıştığı odaya oturttu. 60. yaş hediyesi oldu bana. Ben de, o günden beri gece gündüz çalışıyorum, iki yıldır... Sanki aradaki gecikmeyi telafi etmek ister gibi... Güzel bir rastlantı da, rahmetli babamın yaptığından 50 yıl sonra Çaycuma Belediye binasını yeniden yapmak bana nasip olacak inşallah. Birçok mühendislik yapısı gibi, memleketimin havaalanını yapmak da bana nasip olmuştu geçmişte... Şimdi; 20 Nisan Çarşamba günü, özel bir gün benim için. Çaycuma’nın her yanı şantiye halinde. Harıl harıl çalışıyoruz” diyerek mesajını sürdürdü.

BİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞINIZI BİLİYORUM

 

Kantarcı duygulu mesajının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “20 Nisan’da, Belediyemizin önemli 5 adet açılış ve temel atma etkinliği ile birlikte ve daha da anlamlı; kaba inşaatı yılsonuna kadar tamamlanması gereken, toplam 15.000m2 büyüklüğündeki, bünyesinde işyerleri ve büyük otopark barındıracak, uzun yıllar hizmet edecek, bölgenin en büyük, en işlevsel yapılarından biri olacak, yeni modern Belediye kompleksinin temelini hep birlikte atacağız... Çaycumalı dostlarımızı hep birlikte bu tarihi günün heyecanını paylaşmaya davet ediyorum. Değerli Çaycumalılar, iki yıl önce birleştiniz ve beni bu yüce göreve getirdiniz. Sizi yanıltmadık çok şükür... Sizden dileğim, lütfen 20 Nisan’da, gücünüzü, gücümüzü gösterelim yeniden... Bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Size her zaman olduğu gibi inanıyorum ve güveniyorum. Selam, saygı ve sevgilerimle...”