AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, seçim çalışmaları kapsamında, Karadeniz Ereğli’ye bağlı Terzi, Bayat ve Elmacı köylerini ziyaret etti. Beraberinde Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Gülüç Beldesi önceki Belediye Başkanı Aydın Güngör, Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz ve partililerle birlikte Terzi, Bayat ve Elmacı köylerini ziyaret eden Ulupınar; köylerde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından, büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılandı.

 

GÜLTEKİN: “HİZMETİN KAVGASINI YAPIYORUZ”

Köylerde ilk konuşmayı yapan AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi (Daimi Encümen) Rıfkı Gültekin, “Sizler sobaya bir ateş yaktınız, bizler de o sobaya sürekli odun doldurduk; her geçen gün daha güçlü yanıyor” dedi.

 

Gültekin, şunları söyledi:

“Gökçeler’den Terzi köyümüze olan bağlantı yolunda sıkıntı olduğu bildirildi. Bu yolu en kısa sürede asfaltlayacağız, şimdiden hayırlı olsun. Biz, muhtarlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Biz gündüzleri kavga ederiz, akşamları çay içeriz. Yaptığımız kavga köylerimize hizmet kavgasıdır, ağabey-kardeş kavgasıdır. Köylerimizde gerçekten çok güzel işler yapıyoruz. Sadece Terzi, Bayat ve Elmacı köylerimizde değil Türkiye’nin genelinde çok güzel işler yapıyoruz. Sadece bu süreçte değil önümüzdeki günlerde yine bir araya gelip hasbihal edeceğiz.”

 

ÇAKIR: “ÇÖZÜMÜN ADRESİ, AK PARTİ’DİR”

Gültekin’in ardından konuşan AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, “Ereğli’nin sorunlarını tek tek gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Çakır, şöyle konuştu:

“AK Parti öncesinde Ereğli’de sağlık sorunları vardı, şu anda hamdolsun 5 tane hastanemiz var. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin ama hastaneye gittiğimiz zaman güler yüzlü bir şekilde en kaliteli hizmeti bizim vatandaşımız da alsın dedik ve Milletvekillerimiz ile hükümetimizin desteği ile 450 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel konforunda bir hastaneyi hizmete açtık.

 

Ereğli’mizde eğitim sorunları vardı, okul ve derslik sayıları yeterli değildi. Son 2 yılda tam 14 yeni okulu İlçemize kazandırdık. Bütün köy ve beldelerimizin okul sorununu çözdük. Ereğli’mize, Türkiye’de sadece 2 taneye İlçeye nasip olan bir Fen Lisesi kazandırdık.

 

Ereğli’mize, Düzce’den Gülüç’e kadar 612 trilyon liraya, 9 tane tüneli bulunan Avrupa kalitesinde bir yol kazandırdık. O günlerde söylüyorduk, Gülüç ile Kandilli sapağı arasındaki yolu da yapmak istiyorduk ama engelleyenler vardı. Bu zihniyet hiçbir zaman değişmemiştir. Dönemin Belediye Başkanı, seçim kaygısı nedeniyle bizi engellemişti. Ne oldu? Korkunun ecele faydası yok. Halkımız teveccüh gösterdi ve Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal Başkanlığında Karadeniz Ereğli Belediyesi de AK Partili belediyeler arasına dahil oldu. Yol ile ilgili Başkanımız hemen desteğini verdi, yolun altındaki malzemeleri kaldırdı ve asfaltımızı yaptık. Şu anda Kepez’e kadar olan bölüm yapıldı, üzerine de 5 cm kaplama asfalt yapacağız. Elbette yeterli değil. Hastanemizin köprülü kavşağı ve Kandilli sapağına kadar olan duble yol ihalesi de yapıldı. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Ereğli’de Adliye binası sıkıntısı vardı, vatandaşlarımız ve avukatlarımız için kullanışlı bir bina değildi. Hamdolsun yeni Adliye Sarayımızı hizmete açtık ve hemen karşısında da Vergi Dairesi inşaatımız devam ediyor. Yani kamu yatırımı adına ne gerekiyorsa, biz Ereğli’de bunları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çözümün adresi, AK Parti. Türkiye’de çözülemeyecek sorunlar vardı, hamdolsun hepsini çözdük. Şu an sorunlarımız yok mu? Elbette var. İnsanoğlu yaşadığı müddetçe sorunlar devam edecektir. Sorunları çözen irade, halktan aldığı güçle AK Parti’dir.”

 

UYSAL, MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da köy ziyaretlerinde, Başbakan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in kampüs ve kent meydanı müjdelerini vatandaşlarla paylaştı.

 

Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Sayın Bakanımız Hüseyin Çelik’in verdiği müjdelerle sadece Ereğli değil, bölgemiz kazandı. Çocuklarımız, daha iyi olanaklarla Üniversite kampüsünde okuyacaklar. Kent Meydanı ile alakalı sıkıntılarımız vardı, çok şükür onları da çözdük. Ereğli’nin böyle bir müjdeye ihtiyacı vardı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz, Ereğli ile ilgili hayallerimizi hedefe dönüştürdük ve projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz.”

 

ULUPINAR: “TÜRKİYE, SÜPER GÜÇ HALİNE GELDİ”

Köylerde son konuşmayı yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, “Muhalefeti, köylerde ve şehir merkezinde göremiyoruz. Muhtemelen havlu attılar” dedi.

 

Ulupınar, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız, ilgisiyle ve coşkusuyla her zaman bizlerin yanında oldu. Bizler de sizlere layık olmaya çalıştık, bundan sonra da layık olmaya gayret göstereceğiz inşallah. Bu seçimler çok önemli. Bütün kazanımlarımız heba olabilir. Türkiye, çok zor günlerden bugünlere geldi. Çok badireler atlatıldı, çok meşakkatli günler yaşadık. 2002 yılından bugüne kadar AK Parti birçok yatırımı gerçekleştirdi. Ancak, çok engellemeler oldu. Terör oldu, darbe girişimleri oldu, kumpas girişimleri oldu, Gezi olayları oldu, yüksek yargının vermiş olduğu yanlı kararlar oldu. Tüm bunlara rağmen, Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle AK Parti bütün seçimlerde oylarını arttırarak tek başına iktidara geldi ve birçok yatırımı gerçekleştirdi. Bunları yaparken de üye sayısı 9 milyona ulaştı. 9 milyon, dünyada birçok ülkenin nüfusundan fazladır. AK Parti’nin 2071 gibi bir hedefi vardır. Bazı gelişmiş ülkelerde, 60-70 yıldır aynı parti iktidarda. İnşallah Türkiye’de de durum bu merkezde. Bizler çalışacağız, mücadele edeceğiz. İstikrar, istikbal, çocuklarımız ve geleceğimiz için mücadele etmemiz lazım. Türkiye, bugün büyük projeleri hayata geçirebilen bir ülkedir. Kişi başı milli gelirini 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkarmış bir ülkedir. Türkiye, büyük havaalanlarını, üniversitelerini, oto yollarını, duble yollarını, Marmaray’ı, Kanalistanbulu, yüksek hızlı trenlerini ve 3. Boğaz köprüsü gibi büyük projelerini hayata geçirebilen bir ülkedir. Türkiye, IMF’ye borç veren, parası değerlenmiş, ekonomisi büyüyen, işsizliği azalan, uzaya uydu gönderebilen, kendi savaş gemisini yapabilen bir ülkedir. Böyle giderse, Türkiye çok yakın bir zamanda gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacaktır. Türkiye, dünyanın gıpta ile izlediği, örnek gösterdiği, bölgede süper güç haline gelmiş, sözüne itibar edilen bir ülkedir.

 

AK Parti iktidarında, Karadeniz Ereğli de Zonguldak’ta yatırımlardan payını fazlasıyla almıştır. Ereğli, kamu yatırımları bakımından altın çağını yaşamaktadır. Daha yapacak çok işimiz var. Bizim Zonguldak’ımıza yapılan hizmet 6 katrilyondan fazladır. Büyük projelerimiz var. Sayın Başbakanımıza, Bartın mitinginde Ereğli ve Zonguldak ile ilgili dosyalar sunduk. İnşallah 19 Mayıs’ta Madenci Anıtında Sayın Başbakanımızı ağırlayacağız. Bizler seçime kadar bütün bölgeyi dolaşacağız. Anketlere bakılırsa, vatandaşlarımız kararlarını vermiş. İktidarın AK Parti olduğu belli. Biz Milletvekili sayımızın fazla olmasını istiyoruz, hem Zonguldak’ımızda hem ülkemizde. Biz güçlü gitmek istiyoruz. Bizler Meclis’te 3 partinin engellemeleri ile karşılaştık. Yıllarca bize her türlü hakareti yaptılar, yasaları çıkartmamak için. 4 bin saate yakın çalıştık, 430 yasayı geçirdik ve bundan 76 milyon istifade etti. Bunun olmaması için mücadele ettiler. Biz, insanlarımıza hizmet etmeye, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Zonguldak’ımız büyük bir coğrafya, 600 bin vatandaşımız var, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah Rabbim mahcup etmesin, Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Köylerimiz şehir oldu, artık yol, su ve kanalizasyon gibi talepler yok. Çocuk parkı, çöp konteyneri ve internet hattı gibi talepler var. Bizler inşallah önümüzdeki dönemde partimizi hem Zonguldak’ımızda hem de ülkemizde iktidara taşıyacağız. İnşallah sizlerin refahı ve huzuru için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

SÖZ VERDİLER

Öte yandan, Bayat köyü sakinlerinin, köydeki okulun yıkılarak yerine tam donanımlı bir şekilde yeniden yapılması, çocuk parkı ve çöp konteyneri taleplerine karşılık Milletvekili Ulupınar okulun yeniden yapılacağının; Belediye Başkanı Uysal da çocuk parkı ile 5 adet çöp konteynerinin köye ulaştırılacağının sözünü verdi. Ulupınar’a bir talep de Elmacı köyünden geldi. Köy sakinleri, köye ambulans, itfaiye ve kamyon gibi araçların girişlerinde sıkıntı yaşandığını belirterek, ana yoldan köye giriş yolunun genişletilmesi ve köye çocuk parkı ile fitness aletleri talebinde bulundular. Ulupınar, köye giriş yolu ile ilgili Karayolları ile görüşeceğini ve bizzat ilgileneceğini ifade ederken; Uysal da çocuk parkı ile fitness aletlerinin en kısa süre köye ulaştırılacağını söyledi.