AK Parti Zonguldak il ve ilçe teşkilatları, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 1 tır dolusu gıda ve giyecek malzemesi gönderdi.

AK Parti Zonguldak il ve ilçe teşkilatları, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 1 tır dolusu gıda ve giyecek malzemesi gönderdi. 
Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde AK Parti Zonguldak il ve ilçe teşkilatları, topladıkları bir tır dolusu gıda ve giyecek yardımlarını Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzerine Zonguldak’tan dualarla uğurladı. 
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, parti binası önünde düzenlenen törende, “Türkmen dağında Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin orada çektikleri zulüm, verdikleri mücadele hepimizin gözlerini yaşartıyor. İnşallah orada yaşanan bu dram biter, gözyaşları da diner” dedi. 
Başkan Tosun, sözlerine şöyle devam etti:

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir dinin mensubu olarak nerede yardım elinin uzatılması gereken varsa asırlar boyu yardım elini uzatan bir ecdadın torunlarıyız. 
Burada yapılan yardımlar çerçevesinde Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı öncülüğünde Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlamıştır. Biz de Ak Parti İl Teşkilatları olarak Sosyal İşler Başkanlığımız önderliğinde 8 ilçemizle beraber yardım kampanyası için gıda ve giyecek malzemesi toplayarak Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize gönderiyoruz. 
Yaptığımız yardım inşallah kazasız, belasız şekilde Hatay ilimizdeki Kızılay depomuza ulaşarak oradaki kardeşlerimizin dertlerine, yaralarına derman olur.”