Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti’den Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bir süredir “Kozlu’dan mı, Zonguldak’tan mı?” aday adayı olacağı tartışılan Bektaş, Kozlu’dan aday adayı olacağını açıklamıştı. Kozlu’dan aday adaylığını açıklamak için belediyenin balkonuna çıkan Bektaş, kendisini dinlemeye gelen yüzlerce Kozluluya Zonguldak’tan aday adayı olacağını gözyaşları arasında duyurdu. Bektaş, Ankara’da yapılan toplantı ve gelişmelerin ardından böyle bir karar aldığını ve kararı alırken çok zorlandığını söyledi.
Kozlu Belediye Başkanlığı makam odasının balkonundan Kozlu halkına seslenen Bektaş, halktan helallik istedi. Yüzlerce Kozlulu, Bektaş’ın açıklamalarını büyük şaşkınlık ve gözyaşları arasında dinledi.
Kimseye dargın ve kırgın olmadığını belirten Bektaş, şöyle konuştu:
“Yüce Mevlam, her konuda insan tarafından böyle sevilmeyi nasip eylesin. Kozlu’da hiçbir belediye başkanı benim kadar eleştirilmedi. Ama benim kadar da sevilmedi. Ben bunun farkındayım. Çünkü hiçbir çivi çakmazsanız, en fazla ‘Bir çivi çakmadı. Öyle geçti, gitti’ derler. Ama bir iş yaparsanız, bazı insanlar sizi sevecektir, bazıları da sevmeyecektir. Ama şuna inandım ki; bugüne kadar uğurlu işler yaptığımızı bu tablo bana gösterdi. Yüce Yaradan, hiç birinize sıkıntı, dert göstermesin, hepinizden Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman belediye başkanı olarak görmediniz. Ben de size belediye başkanı olarak hiç yukarıdan bakmadım. Hepiniz beni; bir kardeş, bir ağabey, bir evlat gibi gördünüz. Ben de sizi hep öyle gördüm. Hiçbir zaman bunun havasını atmak, sizi kırmak, incitmek gibi düşüncem olmadı. Hata yaptım, yanlışlar da yaptım. Hata ve yanlış yapmamak bir tek Allah’a mahsustur. Hatayı her kul yapar. Bu aşamaya gelinceye kadar, ‘Ali Bektaş şunu yaptı, Ali Bektaş bunu yaptı’ diye yaklaşık 4-5 aydır benimle ilgili konuşmalar yapılıyor. Ben ne yaptıysam, çoluk-çocuğumu, kendimi riske atarak, Kozlu’nun işini yaptım. Hiçbir ikbal, hiçbir koltuk, hiçbir makam umurumda değil, bunu anlamak için yüreğimin içine girmeniz lazım. Bana söven, hakaret edenlere bile kötü düşünmedim. Çünkü kötü düşünce, insanı için için yiyen, kemiren bir hastalıktır. Kin, haset, dedikodu insanı kanser eder. Beni sevmeyenleri ben çok seviyorum. Çünkü onlar benim günahlarımı alıyorlar. Öbür tarafa ben günahsız gideceğim. O yüzden kimseye kırgınlığım, dargınlığım olmadı.”
Kozlu’nun tarihini değiştirecek işler yaptıklarını düşündüğünü ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:
“Dün (önceki) gece ki gelişmelerden sonra sabaha kadar uyumadım, sıfır uykuyla geldim. En büyük korkum ve sıkıntım bu aşamaya gelinmesiydi. O gelişmelere karşı insanların karşısına çıkıp ne diyeceğimi bilemiyordum. Bugüne kadar Kozlu’da hiç kimse Zonguldak’tan adaylığı bırakın, ‘Kozlu’dan bir vekil, bir bürokrat, belediye başkanı ileri gitsin’ demedi. Gizli gizli havasını da atabilirdim. Zonguldak Belediye Başkan Aday Adaylığı’na layık görülmek, seçim almak, aslında gurur verici bir şey... Gördüğünüz meclis üyesi arkadaşlarımla, teşkilatla görev yaptık. Kozlu, Zonguldak’ta her ne kadar sevilmiyor olsa da, şunu bilsinler; bu teşkilat Zonguldak’a layık görülüyor. Demek ki, doğru işler yapmışız. Buraya geldiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Bu Ali Bektaş, hayatının son hücresine, canı gidinceye kadar Kozlu ve sizin için çalışacak. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Nerede, hangi konumda olursam olayım, bu benim yaradılışımda var. Dertlinin derdini paylaşmak, sevinçlinin sevincini paylaşmak yapımda var. Bir koltuk ikbali derdinde olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Babamız sıradan TTK işçisiydi, ustaydı, onun yanında amelelik yaparak bugüne geldim. Ama Kozlu’nun tarihini değiştirecek işler yaptığımızı düşünüyorum. Artık Kozlu bir marka şehir olma yoluna gitti. Bundan sonra hep ileriye gidecek, hiç geriye gitmeyecek. Hep burada olacağım. Ama size beni sevenleri üzecek, sevmeyenleri sevindirecek bir haber vereceğim.”
Konuşmakta güçlük çeken Bektaş, fazla konuşamayacağını belirterek şunları söyledi; “Maalesef size bundan sonra Zonguldak’tan doğru hizmet etmeye çalışacağım. Buna iyi tarafından bakın. Kozlulu bir hemşehriniz olarak, Zonguldak’tan Kozlu’yu büyütme içine gireceğiz. Bunu hiç kötü anlamda düşünmeyin. Sakın bana kırılmayın. Sizden sadece bir şey rica ediyorum; hakkınızı helal edin. Etmezseniz beni üzersiniz. Benden yana da helal olsun. Bundan sonra ki mücadelemiz, çalışmalarımız yine Kozlu üzerine olacak. Kişisel hiçbir şey düşünmeyin. Ben sizi karşılıksız sevdim. Siz de beni karşılıksız sevin. Bu kararı öğrenince nasıl saatlerce ağladığımı biliyor musunuz? Çocuklarımın, ‘Baba, hiçbir yere gitme’ dediğinde nasıl ağladığımı duysanız, ‘Lanet olsun böyle siyasete, böyle siyaset mi olur?’ dersiniz. Allah’ınızı severseniz, bana kırılmayın. Bana destek veren meclis üyelerime, sizlere teşekkür ederim. Daha 5 ay Belediye Başkanınızım. Bundan sonra doğruyu nasıl yapacağımıza sizlerle birlikte karar vereceğim. Bana katlandıkları için belediye çalışanlarıma, beni hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için halkımıza teşekkür ederim. Sizlere yüce Allah’ım hiçbir sıkıntı göstermesin, Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi karşılıksız seviyorum. Bu işler böyle kolay işler değil, hepiniz Allah’a emanet olun.” Vatandaşlar, Bektaş’ın konuşmasının ardından da bir süre belediye binasının önünde ayrılmadılar. Oldukça duygulandığı gözlenen Başkan Bektaş, makam aracına binerek, evine gitti.