CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ocakçı: 

"Bilinmesini isteriz ki; Kdz. Ereğli’nin camiye sahip olmasına itirazımız yok. Fakat cami için seçilen ve halkımıza Kent Meydanı olması için planlanan alana yapılmasına itiraz ediyoruz. Çünkü Kent Meydanları kamusal alandır. İhtiyaç halinde cami yapımı başka bir alanda yapılabilir"

"Kdz. Ereğli halkı, kendi şehrinde nereye ne yapılacağını başkalarının yönlendirmesi ve kararı ile yaşamaz. Kenti en iyi kentin sahibi olan halkımız bilir"




CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Ereğli Belediye Meclisi'nden AK Partili Meclis Üyelerinin kabul oyu ile geçen Kent Meydanına cami yapılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR SÖZÜNÜ TUTMUYOR"

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin hiçbir stratejik planı içerisinde bulunmayan bir projenin Ereğli'ye diretildiğini belirterek yazılı açıklamasına başlayan Ocakçı, "Kdz. Ereğli  Belediye Başkanı Kent Meydanı hakkında Belediye Meclisindeki bir çok konuşmasında; bu alan üzerinde hiçbir yapı bulunmayacağını taahhüt etmişti. Hatta İngiltere’den ünlü bir meydanı örnek aldığını, hayallerini anlatıyordu. Bu hayallerinin içinde bu ibadethane şartını hiç dile getirmedi. Ne yazık ki yine gördük ki; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı hiçbir sözünü tutamıyor." dedi.

"OLMAZSA OLMAZIDIR"

Ereğli Belediye Başkanı Uysal'ın verdiği sözleri, taahhütleri tutmadığını üzülerek gördüklerini vurgulayan Ocakçı şu görüşlere yer verdi: "Hatırlatmak isteriz ki; Kente dair karar verme süreçleri modern kentlerin olmazsa olmazıdır. Belediye Meclisinin üzerine konuşamadığı, yorum yapamadığı bu kadar önemli bir konuyu bir anda Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisine kimler tarafından diretiliyor?  Kdz. Ereğli’nin yıllardır hayalini kurduğu “Kent Meydanı” projesini kime sorarak bir anda ibadethane alanı yapma alınıyor. 

"EREĞLİ HALKI KANDIRILIYOR MU?"

Kendi Meclis üyelerinin bile haberdar olmadığı bu konu “bir anda oldu bitti ” mantığına getirilerek Kdz. Ereğli halkı Kent Meydanı ile kandırılıyor mu? Kdz. Ereğli’nin Kent Meydanı kavramına 3 bin kişilik bir camiyi eklemek kimin fikri? Yoksa, Kent Meydanına cami yapılmasının amacı; kent halkının nefes ve yaşam alanlarının, Meydanlarının sahibi biziz mi denmek isteniyor? Bizim istediğimiz olacak, kentlinin hiçbir şeye hakkı yok mu denmek isteniyor? 
 
"CAMİYE İTİRAZIMIZ YOK"

Bilinmesini isteriz ki; Kdz. Ereğli’nin camiye sahip olmasına itirazımız yok. Fakat cami için seçilen ve halkımıza Kent Meydanı olması için planlanan alana yapılmasına itiraz ediyoruz. Çünkü Kent Meydanları kamusal alandır. İhtiyaç halinde cami yapımı başka bir alanda yapılabilir. 
 

"HANİ DEMOKRASİ AŞIĞIYDI"

Biz  soruyoruz; Sayın Uysal, hani demokrasi aşığıydınız. En demokratik olmayan yöntem olan “ben yaptım oldu” ile kent üzerinde hüküm sürmeye kalkıyorsunuz. Bu kentteki Sivil Toplum Kuruluşları, odalar, sendikalar ve kentte söz sahibi olan kentte yaşayanlara bir zahmet sorma gereğinde bile bulunmadınız. Belediyenin bir tek meclis üyesinin haberi bile olmayan bir konuyu imar tadilat dosyası altına saklayarak kent yönetiyorsunuz.  Kendi Meclis üyeleriniz  bile bizim haberimiz yok ama mecburuz diye konuşuyorlar. Sözüm ona demokrasi aşığıydınız. 

"SANKİ VAAT ETTİKLERİNİZİ YAPMIŞSINIZ" 

Kdz. Ereğli’nin önceliklerini bilmek kenti bilmektir. Aylar boyunca ilk önceliğimiz Kent Meydanı dediniz. Halkımıza Seçim kitapçığınızdaki projeleri gösterdiniz.  Kent Meydanı ve Yayalaştırma Projeleri, Spor Kompleksi  Projesi, Eğitim Vadisi Projesi, Kongre Merkezi Projesi, Rasathane ve Uzay Merkezi Projesi, İnovasyon Merkezi Projesi, Atatürk Merkezi Projesi, Atıcılık ve Binicilik Okulu, Poligon-Piknik Alanı Projesi, Hayvan Rehabilitasyon  ve Sahiplendirme Merkezi Projesi, Şehir Klübü, Plaj Tesisleri Projesi, Festival, Marina Projesi, Monoray Projesi, Pazaryeri Projesi, Modern Taksi Durakları, Deniz Otobüsü, Her Mahalleye Yüzme Havuzu –Çocuk Oyunları Alanı, Hobi Bahçeleri ve- Hanım evleri Projesi, Torunumla Yaşlanıyorum ve Huzurlu Evler Projesi, Muhtar Konakları, Arıtma Tesisi, Asfalt Plan Tesisi Çöplerin Geri Kazanımı ve İşsizliğe Son Projelerinizi size hatırlatmak isteriz. İçlerinde simge, prestijli projeler yok muydu? Yoksa bütün bu projeleri yaptınız da Ereğli halkının mı haberi yok?  Hala halka sadece resimlerini gösterdiğiniz  projeleri anlatırken birden ibadethane mevzusunu  sanki bütün vaat ettiklerinizi yapmışsınız gibi   en önemli ihtiyacınız cami oldu. 

"DİNİ DUYGULARLA OYNAMAK"

Bu kentin önceliğini göreve geldiğiniz günden bu güne kadar anlattınız ama hiç camiden bahsetmediniz. Ya da sizde bu camiden haberdar değildiniz. Burada amaç ibadethane değil simge yaratmak ve kentlinin dini duyguları ile oynamaktır. Biz inanç ve ibadet özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Fakat şehir içerisinde esnafın, ticaret erbabının ve kent halkının en büyük eksiği bu muydu? Kentliye bir söz verdiniz ve şimdi o sözden dönüyorsunuz. Oradaki trafiğe çözüm bulacağınızı iddia edip trafiği daha çok karıştıracak hamle yapıyorsunuz. Halen şoför esnafı otoparkta kendine yer bulamamışken, kent kimliğini, dokusunu oluşturmak yerine mekanları birbirine sokuyorsunuz. Kısacası halkın manevi duygularını istismar ediyorsunuz.

"CEM EVLERİNİ REDDETMİŞTİNİZ"

Bizler, bu kente cami yapılmasını her zaman destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü biz halkımızın özgürce ibadetini yapmasını, inancını yaşayabilmesine ve özgürlüğüne inanıyoruz. Bu sebepten dolayı Meclisimize cemevlerininde ibadethane sayılması için önerge vermiştik. Ama onu da reddetmiştiniz. Hatırlatmakta fayda olduğuna inanıyoruz; Ereğli’de yaşayan halkımızın yaşam alanlarını kendisinin belirleyecek kadar demokrat olduğunu bilmelisiniz.  İşte, demokrasi tam burada lazım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yaşam alanlarının kısıtlanmadığı, halkımızın bu konuda söz sahibi olduğunu, mimari ve şehircilik anlamında yaşanabilir bir kent oluşturmanın önemini hatırlatır ibadethanelerimizin doğru yerde, doğru planlama ile yapılmasını desteklediğimizi ve önerdiğimizi açıkça ifade ederiz. Kdz. Ereğli halkı, kendi şehrinde nereye ne yapılacağını başkalarının yönlendirmesi ve kararı ile yaşamaz. Kenti en iyi kentin sahibi olan halkımız bilir"