Demirtaş,  İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve parti yöneticileri ile birlikte Ereğli’nin Çayırlı Köyü’nü ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Demirtaş’a seçim çalışması esnasında babası emekli madenci Yılmaz Demirtaş da eşlik etti.

Çayırlı köyünde ziyaret ettiği esnaf ve sokakta karşılaştığı vatandaşlar tarafından sevgi seliyle karşılanan Demirtaş, aldığı destek sözleriyle yoğun geçen seçim sürecinde moral buldu.

“HANEMDE 10 OY VAR 10’U DA SENİN”

Ziyaretler esnasında sokakta karşılaştığı yaşlı bir teyzenin Demirtaş’a, “ben seni tanıyorum. Sende köylüsün ve Ereğli’nin çocuğusun. Benim hanem de 10 oy var, 10’u da senin. Sana güveniyoruz.” demesi üzerine Demirtaş, “bana olan güveninizi boşa çıkarmayacağım. Ben hep içinizden biri oldum olmaya da devam edeceğim. Her sıkıntınızda bana istediğiniz zaman ulaşabileceksiniz.”dedi.

DESTEK SÖZÜ ALDIĞI ESNAFA CHP ROZETİ TAKTI

Köy esnafını tek tek gezerek sıkıntılarını dinleyen Demirtaş, seçildiği takdirde sorunların çözümüyle yakından ilgileneceğini söyledi. Partisinin seçim vaatlerini ve kendi projelerini esnafla paylaşan Demirtaş, destek sözü aldığı çok sayıda esnafa CHP rozetini kendi elleriyle taktı.

“DEMİRTAŞ, “İÇİNİZDEN BİRİYİM”

Köy içindeki bir kahvehanede vatandaşla sohbet eden Demirtaş, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında partisinin uzun bir aradan sonra milletvekili adaylığı sıralamasında ikinci sırayı Ereğli bölgesine verdiğini söyleyerek, “Beni tanıyan tanır. Ereğli’nin Ballıca Köyü’nden emekli madenci Yılmaz Demirtaş’ın oğluyum. Köy çocuğuyum ve içinizden biriyim.  Genel Başkanımız bize hizmet etmek için görev verdi. Biz de halkımıza hizmet etmek için yola çıktık.”diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK”

Demirtaş, Zonguldak ve ilçelerinin problemlerine de değinerek, “En büyük sorunumuz işsizlik.  7 bin tersane işçimizden şuanda 200 kişi çalışıyor. Önümüzdeki hafta tersanelere gideceğiz ve orada bir açıklama yapacağız. Ben 500 tersane işçisinin avukatlığını yapıyorum. Onların sorunlarını biliyorum, tersanecilerin sorunlarını biliyorum. Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi ustalar hep bizim tersanelerimizdeydi ama maalesef o arkadaşlarımız hep işsiz kaldı ve milyon dolarlık yatırımlar çürümeye terk edildi. Biz bunu canlandıracağız.”dedi.

“İKTİDAR OLURSAK TTK’YA 5 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ”

Zonguldak mitingine geldiğinde Zonguldak’ın sorunlarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya görüştüklerini söyleyen Demirtaş, “O zaman da kendisine bölgemizdeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu anlattık. Bu işsizliği çözmemiz lazım dedik. TTK’da şuanda 14 bin norm kadro olmasına rağmen 9 bin işçi çalışıyor. 5 bin işçi açığımız var. TTK Genel Müdürü 3 yıldır Enerji Bakanlığı’na yazı yazıyor hemen 3 bin 200 tane işçi alalım diye. Fakat Enerji Bakanlığı bir türlü buraya kadro vermiyor. Bu açık 5 bine çıkmış durumda. Genel Başkanımızın ve benim sizlere sözüm; eğer bizi iktidara taşırsanız beni görevlendirirseniz 5 bin tane işçi arkadaşımızı yılbaşına kadar TTK’ya alacağız. Çünkü bunun önünde hiçbir engel yok, norm kadrosu açık. Biz bunu yapacağız.” şeklinde konuştu.

“EMEKLİNİN SORUNLARINI EN İYİ CHP BİLİYOR”

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim babam emekli. Ben de bir emekli ailesinin çocuğuyum. Bir emekli insan maaşıyla çocuğuna hatta torununa bakıyor. Ama size uygun gördükleri zam 23 lira. İntibak yasasını halen çıkarmadılar. Emeklilerin sorunlarını en iyi bizim Genel Başkanımız ve partimiz. 12 yıl Sosyal Güvenlik Kurumu’nu başarıyla yönetmiş, emeklilerle ilgili çok önemli çalışmalara imza atmış birisi. Bizim sözümüz söz. Devletimizin parası var. Biz bunu kesinlikle emekliye vereceğiz. Bize bu sefer güvenin ve destek olun. Türkiye’de 11 milyon emekli var, eşlerinizle birlikte 22 milyon yapar. Türkiye’nin en büyük partisi emeklilerin partisi. Bizim Zonguldak’ta 150 bin emeklimiz var, yine eşleriyle birlikte 300 bin emekli ailesi demek. Siz 300 bin emekli ailesi rahatlıkla bizi iktidara taşırsınız. Bizi iktidara taşırsanız intibak yasasını çıkaracağız. En düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arsındaki farkı gidereceğiz. Maaşlarınızdaki kesintileri kaldıracağız. Yine emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramları’nda birer maaş ikramiye vereceğiz. Ben de sizin evladınızım. Onun için evladınıza sahip çıkın diyorum, sizler bana yetki verirseniz ben de size sahip çıkacağıma söz veriyorum.”

KARTAL, “EMEKLİYE, MADENCİYE, İŞÇİYE HEP BİZ SAHİP ÇIKTIK”

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da konuşmasında Zonguldak ve Ereğli’nin yıllardan beri kan kaybetmeye devam ettiğini dile getirerek, “10 tane tersanemiz çürümeye terk edildi. TTK’ya yıllardan beri işçi alınmaz oldu. HEMA kapandı 850 tane genç kardeşimiz işsiz kaldı. Bunların hepsinin yansıması olarak işsizlik artıyor, insanımız göç etmek zorunda kalıyor. Zonguldak ve Ereğli artık bir emekli kenti oldu. Bu 7 Haziran seçimlerinde tüm bunları göz önüne almanızı istiyoruz. Emekliye CHP’den başka şuana kadar sahip çıkan bir parti yok. Madenciye CHP’den başka sahip çıkan bir parti yok. HEMA işçisine, tersane işçisine hep biz sahip çıktık. İşçi kazanacak ki esnafımızda kazanacak. İşte biz 7 Haziran seçimlerinde Ereğli’de doğmuş, büyümüş, okumuş ve avukat olmuş genç kardeşimiz Ünal Demirtaş’ı milletvekili adayı çıkardık. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Bize genç mücadeleci insanlar lazım. Bu genç kardeşimize Çayırlılı hemşerilerimiz olarak destek çıkmanızı bekliyoruz.” dedi.

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra köyde Perşembe günleri kurulan Çayırlı Pazarı’nı gezerek pazarcı esnafının da sıkıntılarını dinlediler, görüş alışverişinde bulundular.