MHP Alaplı Belediye Başkan Adayı İsmail Altay, ilçede 20 yıldır aynı kişilerin belediye başkanlığı görevini yaptığına dikkat çekerek, “Bu yıllar Alaplı için kayıp olmuştur” dedi.

 

Alaplı Belediye Başkan adayı İsmail Altay gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı’da 20 yıldır aynı isimlerin Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdiğini belirtti, bu sürecin Alaplı için heba edilen yıllar olduğunu söyledi. Esnaf ve partililer ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Altay, yanlarında paralı askerler bulunmadığı ifade ederek şunları söyledi:

 

“BİRLİKTE YOLA ÇIKTIK”

“Esnaflara bize gönül verenlere kahvaltı düzenledik. Kahvaltımıza katılanlardan teşekkür ediyorum. Haftaya cumartesi mehteran yürüyüşümüz olacak. Orayada herkesi bekliyoruz. Biz arkadaşlarımızla birlikte bir yola cıktık. Bizden proje isteniyor proje dediğimiz vaat şimdi geçmiş projelere bakıyoruz ne istenmiş ne yapılmış. Alaplı’ya geçmiş 20 yılına damgasına vuran Faruk Çaturoğlu ve Nevzat Çimenoğlu biri gitti biri geldi. 20 sene İlçemiz için kayıp bir zaman oldu. Bunu böyle gitmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz.

 

“GELİR GİDERDEN VAKIF DEĞİLİZ”

Belediye gelirlerinden giderlerinde vakıf değiliz. Bu güne kadar belediye encümen dahi verememişiz. Ama biz bu seçimde iddialıyız. Belediye almak için geliyoruz. Bizim yanımızda paralı asker yok bizim yanımızda her gün cebini 10 lira, 20 lira koyduğumuz paralı askerler yok. Bizim yanımızda çalışan arkadaşlarımız gönülden çalışan insanlar. Yok, üstüne elbise alacam, ayağına ayakkabı alacam size tüm samimiyetimle söyleyeyim karınlarını bile kendi cebinden doyuruyorlar. Bizim inancımız bu seçimi alacağız. Sessiz çoğunluğun sandıkta ne yapacağı önemli gerçekten Alaplı’yı sevenleri gönül verenlerin oylarını almaya talibiz bunu yapacağız. Proje dedik, bakıyorum diğer partilerini seçim bürosu camekanlarına projeler sığmıyor. Alaplı’nın borcu 30 milyar lira, Alaplı’nın geliri gideri belli her hangi bir gelir kaynağı yok. Bu projeleri nasıl gerçekleşecek onları söyleyin bizde destek verelim.

 

“YAPAMAYACAĞIM BİRŞEY İÇİN SÖZ VERMEM”

Mümkün değil ben İsmail Altay olarak yapamayacağımın hiçbir sözü vermem. Ama ben şunu iddia ediyorum. Hepsinden daha iyi yapacağımı emin olun bizim geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır. Hiç kimse İsmail Altay’ı bir kahve köşesinde bir oyun oynarken görmemiştir. Bir Allahın kulu İsmail Altay’ı meyhanede içki içerken görmemiştir. İsmail Altay’ın kaseti de yoktur, ses kaydı da yoktur. Dolgu alanına, Karşıyaka’ya proje yapalım pazaryerini şuraya getirelim diyorlar. Hangi bütçe ile yapılacak”

 

(Haber: Cem Sürmeneli)