Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Filyos Projesi’nde Danıştay’ın kamulaştırmayla ilgili kısmi durdurma kararı ile ilgili düşüncelerini paylaşarak, CHP’lileri eleştirdi.
Toptan, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi niye Danıştay’a gitti de Filyos Projesi’ni durdurmaya çalıştı diye hayret etmiyorsunuz? CHP başka ne bilir ki? Ya durdurur ya da yıkar. Danıştay genelde bu yürütme durdurma kararları ya bir sayfa olur ya da iki sayfa olur. Mithat Gülşen, Danıştay’ın verdiği karar sayfasını gösteriyor tam 16 sayfa. Bunda şaşılacak bir şey var mı? 

Tabii bu kadar büyük bir projeye bu kadar karar gelir. Durdurma kararı elbette nihai bir karardır. Değişen hiçbir şey yok. Ama yazık değil mi, bunca yılın emeğine yazık değil mi? İhale Kurulu’na gönderildi, yakında ihalesini duyacaksınız. Toplamı 1,5 milyar TL olan bir projeden bahsediyoruz. Alt yapısı 810 milyon TL, üst yapısı 1,6 milyar TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz.

Türkiye’nin ne büyük projelerinden bir tanesi… ‘Burada yanlış yapılıyor, bunu durdurun ey hakimler’ demeye nasıl varır bu el? Anlamak mümkün değil. İnşallah bunu da aşacağız. Filyos Projesi’ni hem Zonguldak’ın, hem Türkiye’nin şaheseri olacak. Hiçbir seçim, sonuçları itibariyle kimsenin cebinde değildir. Seçimde kazanmak ve kaybetmek kardeştir. Çalışırsanız kazanırsınız. ‘Canım burada çalışmaya ne gerek var, partinin şu kadar oyu var. Benim de şöyle bir karizmam var. Nasılsa seçimi alırız’ derseniz yok böyle bir seçim kazanmak.”