CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu Kdz. Ereğli örgütünü ziyaret ederek kendilerine seçim çalışmalarına verdikleri destek için teşekkür etti. Turpçu, seçimden başarısız çıktıklarını ve bunu kabullendiklerini, seçimi kazanan AKP'nin de 13 yıldan bu yana Zonguldak'a getirmediği hizmetlerin takipçisi olacaklarını belirtirken de "yapıcı muhalefet olacağız" dedi.



BU YAPI İLE İKTİDAR OLUNMAZ

Turpçu konuşmasında partinin bu yapısı ile iktidar olamayacağının seçim sonuçları ile yeniden ortaya çıktığını  ve yeniden yapılanma konusunda da kurultayın olağanüstü değil olağan dönemde toplanması gerektiğine işaret etti.

CHP'nin başarısız olmasının sebebi olarak  "Sadece Genel Başkan meselesi olarak indirgememek parti örgütünün bizim hep eleştirdiğimiz bu noktaları en azından tedavi edecek yeni bir yapılanmanın önünü açarak bütün bu meseleyi konuşmak kurultaya getirmektir" dedi.

Partide bir çok genel başkanın değiştiğini sonuçta ise Murat Karayalçın'ın da söylediği gibi  "Beyaz Atlı Prensin beşinde koşuyoruz hep onu da bulamıyoruz. Tam bulduk diyoruz ama olmuyor" sözleriyle açıklamalarına devam eden Turpçu  görüşlerini şöyle ifade etti:

BÜTÜN GRUPLAR ADAYIN PEŞİNDE GİTMELİ

"Mesela parti örgütünün çalışması iyi bir makine gibi çalışması bizim parti örgütlerimiz iki tane seçim yaşadık iyi bir makine gibi çalışamadı. İki tane seçim yaşadık 30 yıl bekledik adaylık için bir ön seçim oldu da tabi buradan da büyük destek aldım.

Ama bizim parti örgütlerinin bu da aşağıdan yukarı genel merkezin işe el atması lazım.

Sonuçta burada ki parti örgütlerindeki çelişme bütün Türkiye'de var. Dolayısıyla bizim esas meselemiz bunu halletmek. Üyelik yapısını yönetim yapılarını işte kim aday olursa olsun bütün grupların o adayın peşinden gitmesini sağlayacak bir çalışmanın yapılması lazım.

YÜZDE 25 E TAKILIP KALDIK

Onu yapmadan başarı sağlayamıyoruz. 25'lerde takılıp kalmışız  Bu sadece Genel Merkezin hatası veya eksikliği değil. Genel Merkezimizin de bana göre 7 Haziran'dan 1 Kasım arasındaki süreci tam okuyamamıştır.

Zonguldak'ta bu delegelik ve kurultaya giden süreçle ilgili de ben de örgütten gelen arkadaşınız hemşeriniz olarak az önce özeleştiri yaptığımız konuların bertaraf edilmesiyle ilgili öce bulunduğumuz mekanlarda şehirlerde kentlerde ilçelerde sonra da bu değişikliğin genel merkeze yansıması ile ilgili bir mücadele olacaktır.

Bir uğraş içerisindeyiz bu konuda. Ereğli'den de bu konuda bana destek olunması bekliyorum. Mevcut üyelerimizden ve seçilecek yönetimimizden.

9 BİN OY KAYBETTİK

Bu yapıyla herkes birbirine çelme atıyor kim aday olsa da sonuçta diğer gruplar çalışmıyor, maalesef bunu yaşadık bu dönemde. Bu insanların hatası değil demek ki yapıda bir hata var. Yıllardır bu böyle. Çok çalıştı Genel Başkanımız. Zonguldak'a, Ereğli'ye geldi gitti.

Ama dediğim gibi evde yatsaydık 3 puan düşmezdik. 9 bin küsur oy kaybetmezdik. Yani her taraftan oy kaybettik.

DİNAMİK ÖRGÜTLER DİNAMİK GENEL MERKEZ ORTAYA ÇIKMALI

Ben bu süreçte partinin yenilenmesi ve yeniden yapılanması Genel Merkeze de bunun sonuçlarının ulaşmasıyla ilgili Ünal Bey ile beraber bizim böyle bir düşüncemiz vardır, sonuçta partimizin 2019'da belki 2019 öncesi bir Başkanlık Halk Oylamasında ve 2019'da ki üç tane seçimde çok daha dinamik bir örgütler ve çok daha dinamik bir genel merkez yapılanmasının ortaya çıkmasıyla ilgili gibi bu düşüncelerimizden destek olunmasını bekliyorum. Tekrar bu seçimlerin ülkemize Zonguldak'ımıza, Ereğli'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Haber: Eyüp Bektaş