"Ereğli'de yerli ve yabancı turizme açılabilmesi için bir yol haritası, bir çalıştay yapılabilir. Ben bunları defalarca söylüyorum söylemeye devam edeceğiz, takipçisi olacağız. Hep şahıslardan bekledik niye biz şahısların üzerinde baskı oluşturacağız, kamuoyu ise kamuoyunu biz yönlendireceğiz. Gerçek manada kentlerden beklenilen Kent Konseyinden beklenilen çalışmalardır. Herkes bir köşeye çekilmiş bir kişiden birşey bekliyor öyle bir dünyamız yok.

 

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, düzenlediği basın toplantısında ilçede yapılan ve yapılması hedeflenen projelerin yanı sıra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ereğli-Devrek karayolunun 660 günde tamamlanacağını, 10 bin öğrenci hedefindeki son durum, tersanelere gelecek heyete kadar çarpıcı açıklamalar yapan Çakır, Ereğli'nin turizmden yeterli payı alamadığını savundu üstü kapalı Kent Konseyi'nin daha aktif rol almasını istedi. Çakır'ın konuşmaları şu şekilde:

 

EREĞLİ-DEVREK YOLU 660 GÜNDE BİTECEK

"Ereğli-Devrek yolumuz vardı. Geçtiğimiz günlerde 147 trilyon liraya 660 iş gününde bitirilmek suretiyle ihalesi gerçekleştirildi. Bu Ereğli için 12-13 yıldır takip edilen bir projeydi. Çaylıoğlu bölgesinden Devrek bölgesine kadar oluşacak bölgenin iki taraftan güçlü hızlı çalışacak kısa sürede bitirecek bir yol olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem sosyal hem ekonomik anlamda değer katacak. Karabük bölgesinden İstanbul'a gideceklerin hem de Ereğli'ye Devrek'ten çok daha fazla ziyaret olacaktır. O bölgedeki köy ve beldelerimiz de ulaşım rahatlayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Geçmişte de söylemiştik takipçisi olacağız, bitirilmesi noktasında gayret göstereceğiz dedik başarmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

10 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ

Ereğli'mizin biran önce üniversite öğrenci sayısını 10 binlere ulaşması ve aynı zamanda eğitim kampüsünün Ereğli'ye kazandırılmasıydı. Geçtiğimiz haftalarda rektörümüzün de katılımı ile bir toplantı oldu. 24 Ekim tarihi itibariyle buranın yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Sözleşme günü 120 gündür.

 

TSO ÜSTLENDİ

Şimdi TSO'nun üstlendiği avan projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Bunun ile ilgili milletvekilimiz de destek verdi fiyatı biraz daha ekonomik hale getirdi. Avan projesini TSO karşılayacak bunun bitiminde de üniversitemiz ihaleye çıkacak. Süratli bir şekilde 2017 Ocak ayına kadar yetiştirip 2017 uygulama ihalesine çıkması için çaba harcıyoruz.

"ERDEMİR, EREĞLİ HALKINA

BAKAN HUZURUNDA VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN"

O bölge Metalürji Mühendislik Fakültesini Erdemir'in de biran önce yapması konusunda girişimlerimiz var. OYAK Genel Müdürü ile randevu talebimiz var. Metalürji Fakültesini Ereğli halkına Bakanımızın huzurunda verdikleri sözü tutmalarını isteyeceğiz, talep edeceğiz. Bunu da biran önce ilçemize kazandırılması lazım. Ereğli'de 1-2 yıl içerisinde bu eğitim kampüsünü tamamlayıp 10 bin öğrenci seviyelerine çıkarmamız lazım. Diğer bölümlerdeki yerler buraya taşınmayacak yerlerinde sabit kalacak bir tek Turizm Fakültesi ile ilgili bu sene kayıtları almaya başlayacağız onlarla ilgili yer arayışımız devam ediyor. Üniversite kampüsü yapılıncaya kadar kiralık yerde turizm fakültesini açmak istiyoruz. Turizmin oraya taşınması Metalürji fakültesinin yanına bir de hukuk, mimarlık olur ciddi bir fakülteyi destekleme gayretimiz var bunu da talep ediyoruz.

 

TERSANELERE OCAK AYINDA HEYET GELİYOR

Ocak ayından sonra Milli Savunma Bakanlığının gerekli teknik ekibi buraya gelecek. Askeri gemilerin yapılması ile ilgili eski bakanımızdan talebimiz vardı. Tersanelerin istihdam sağlanması konusundaki taleplerimiz Ocak ayında karar verecek gerekli teknik ekibin geleceği bize söylendi, takipçisiyiz.

 

"BİRŞEYLERİ EKSİK YAPIYORUZ"

Benim üzerinde üzerinde durduğum bir Ereğli'de turizmin hayata geçirilmesi lazım. En azından çalışmaların biran önce başlatılması lazım. Turizm ile ilgili bir komisyon kurulması lazım. Biz bu şehirde bazı şeyleri eksik yapıyoruz. Hepsini bir kişiden bekliyoruz, bunun adı milletvekili, belediye başkanı, iktidarın ilçe başkanı olabilir. Bunun yanında çalışma komisyonlarını kursak bu çalışma komisyonlarının sadece işi amaca hizmet noktasında çalışıp eksik gördüğü yerlerde siyasilerden bürokratlardan destek görme yönünde çalışma yapmasıdır.

 

BATI KARADENİZ'İN İNCİSİ EREĞLİ

Doğu Karadeniz bölgesi Arap ve diğer turizmlerde hak ettiği girdiği sağlarken bu bölgenin incisi, en güzel sahili olan Ereğli maalesef turizmden hak ettiği girdiği alamamaktadır. Acilen bir komisyon kurulmalı, bu komisyonun belli bir ödeme kabiliyeti olması lazım. İnşallah belediyemiz, sanayi odamız bir öncülük yapıp her kesimden üye alabiliriz. Ereğli'de yerli ve yabancı turizme açılabilmesi için bir yol haritası, bir çalıştay yapılabilir. Ben bunları defalarca söylüyorum söylemeye devam edeceğiz, takipçisi olacağız. Bu şehir hepimizin hangi siyasi görüşten hangi sivil toplum kuruluşunda olursa olsun insanların çalışma içerisinde olmasını bekliyoruz.

 

"EN GÜZEL YER EREĞLİ"

Birşeyi yanlış yapıyoruz Ereğli olarak. Bugüne kadar da böyle yaptık. Hep şahıslardan bekledik niye biz şahısların üzerinde baskı oluşturacağız, kamuoyu ise kamuoyunu biz yönlendireceğiz. Gerçek manada kentlerden beklenilen Kent Konseyinden beklenilen çalışmalardır. Herkes bir köşeye çekilmiş bir kişiden birşey bekliyor öyle bir dünyamız yok. Bu kent iddia ediyoruz, doğup büyüdük burada diye demiyoruz en güzel yer Karadeniz Ereğli.

 

BUTİK HASTANE

Kırmacı bölgesine yapılacak Butik Hastane ile ilgili imar çalışmaları yapılıyor, belediyeden de yeterli desteği aldık. Ankara'ya giderek bunun takipçisi olacağız, yatırım programına alma sözü aldığımız yeri butik hastane yapılmasını istiyoruz.

 

EREĞLİ LİSESİ YIKILIYOR

GÜLÜÇ'E 24 DERSLİKLİ OKUL

Okullar ile ilgili ciddi gayretlerimiz var. Şuan Ereğli Anadolu Lisesi diye tabir edilen yerin yıkımı ile ilgili son oluru almak üzereyiz. Ereğli Lisesi'nin yıkım kararı alınması ile birlikte 32 derslikli bir okul yapacağız. Hem merkezi yerde hem de diğer yerlerin tekli eğitime geçebilmesi için çaba olur. Gülüç Vesile Dikmen'deki 6 derslikli ortaokul inşallah biran önce yıkım kararını alıp 24 derslikli yakışan bir okulu da programa koydurduk. Ereğli'yi biran önce tekli öğretime kavuşturmaya çalışıyoruz.

 

KIRMACI'YA GENÇLİK MERKEZİ

Ereğli son yıllarda çok ciddi kat etti. Yolu tamamlamış değiliz ama ciddi yol aldık, sonuca da az kaldı. Gençlik Merkezi ile ilgili de biliyorsunuz şuanki Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunun orada bir gençlik merkezi var şimdi de Kırmacı Mahallesi'ne yapım çalışmaları sürüyor. O bölgeyi spor anlamında iyi bir hizmet binası ile tanıştırmak istiyoruz. 

 

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARININ EREĞLİ'DE YAPILMASI

Bu hafta ve önümüzdeki hafta açık öğretim sınavlarının Ereğli'de yapılması. Vatandaşların ciddi talebi vardı. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü nezdinde girişimlerde bulunduk. Rektörlüğü milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile ziyaret edeceğiz. Kar, kış var, Zonguldak yolu var. Sınavların Ereğli'de yapılabilmesini sağlamak istiyoruz.

 

"3 AYLIK KAR AÇIKLADI, GÖRDÜNÜZ"

Erdemir olmazsa olmaz kuruluşlarımızdan bir tanesi. OYAK Genel Müdürü ile bir randevu talebimiz var. Ereğli'nin sorunları üzerine gideceğiz. Bunlardan bir tanesi metalürji fakültesidir bir tanesi Ereğli'nin hak ettiği payı almasıdır. Erdemir'in 3 ayda açıkladığı karı gördünüz, bizim kimsenin kazancında gözümüz yok daha fazla kazasın. Erdemir kazandıkça Ereğli daha mutlu olur ama sosyal sorumlulukları da yerine getirmesi lazım.

 

"HER SENE BİR OKUL YAPMASI LAZIM"

En ufak bahsedeyim yani bir Erdemir cami imamının lojmanını Erdemir geri istiyorsa bir amatör spor kulüplerinin bu şehirde Erdemir'in tozunu toprağını olumsuz hava şartlarını teneffüs etmiş gençlerine ve belediyespor da dahil olmak üzere maç ücreti talep ediliyorsa bu sosyal sorumluluklara sığmaz. Erdemir'in her sene Ereğlimize bir okul yapması lazım.

 

"ERDEMİR'E İŞE GİRİŞTE EREĞLİ ŞARTI"

Erdemir'in kazancı ortada ama bu şehire hak ettiği değeri vermesi lazım. Sobaya bu kadar yakın olup ta ısınamayan insanlar nadirdir. Defalarca ifade ettik genç kardeşlerimiz ile ilgili Kardemir'i aradığımız zaman burada iş başı yaptırabildiğimiz zaman, "Bizim sözleşmemizde birinci maddede Karabük nüfusuna kayıtlı olması lazım girebilmesi için. Taşerona olabilir ama kadroya girebilmesi için Karabük nüfusuna kayıtlı olması lazım. Bizim Ereğli ise bugüne kadar böyle bir uygulama yapmış değil. Dünyanın her yerinde bu var. Fabrikaların bulunduğu yere ister istemez olumsuz etkileri olacaktır. Bunları da dengeleme adına sosyal sorumluluk ve istihdam anlamında o şehre katkı sunarlar. Ereğli'de ikametgah şartını biz de talep edeceğiz. Erdemir'de OYPA'da müteahittinde A, B'sinde iş başı yapacak insanların 3-5 yıl ikamet eden insanlardan seçmesi noktasında dayatmacı olacağız. Bu bizim hakkımız bu şehrin hakkı.

 

ERDEMİR, OKULDAN KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN PARA İSTEDİ

Bu şehir her zaman mütevaziliğini korumuşsa, saygılı olmuşsa hak etti değeri vermesi lazım. Bu hak ettiği değeri vermeyenlerin takipçisi biz olacağız. Şunu açıkça söylüyorum sabrın son noktalarına geldik şehir olarak. Bir cami lojmanına bir spor kulübüne siz bir 18 Mart Çanakkale programı yapan okullardan Erdemir Kültür Merkezinden ücret talep edecekseniz bu olmaz. buna müsaade etmemiz bizim buna kayıtsız kalmamız düşünülemez. Böyle birşey yok. Kim olursa olsun her türlü bakanlık nezdinde takipçisi olacağız. Kimsenin bu şehire olumsuzluklar yaşattıklarının karşılığını vermeden böyle bir şey yok.

 

"İHALESİZ, ÖN ŞARTSIZ YÜK VERMELERİ LAZIM"

Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin o şehrin kooperatifleridir o şehrin yükünü çeken. Bizim Ereğli'mizde böyle birşey yok. Ereğli'deki yerel kooperatiflerin desteklenmesi lazım. Maliyetler ortada ortalama değerler ortada bu değerler ihalesiz ön şartsız bizim kamyoncumuza yük vermeleri lazım. Bunu özellikle söylüyorum ^

 

"BU YEREL DİNAMİKLERİ DİKKATE ALACAKLAR"

OYAK'ta Genel Müdür değişikliği oldu kendilerine ifade edeceğiz. Erdemir'de değişiklikler olur olmaz bilemem. Olursa da olmazsa da biz bunları önlerine getireceğiz. Yapılmadığı sürece milletimiz ile de gerekli tepkiyi ortaya koyacağız. Böyle bir lüks yok. Bugüne kadar gücünü başka yerlerden alıp belki yerel dinamikleri dikkate almayanlar yarın bu yerel dinamikleri dikkate alacaklar.

 

TERSANECİLER ERDEMİR MAĞDURU

Tersanelerde gemilerin indirilmesi için belli bir yükseklik lazım. Erdemir mamülleri yani cüruf ona benzer şeylerle doldurulunca tersanecilerimiz mağdur oluyor, bunlar dile getirildi. Bundan sonra takipçisi olacağız. Tersaneciler bizim şehrimizin yatırımcılarıdır. Kimsenin buraların sahibi benim deme lüksü yok adı ne olursa olsun birlikte yaşıyorsak herkes kurallara uyacak kimse kendisini kuralların üzerinde kanunların üzerinde görmeye kalkmasın biz de bunların yasal anlamda takipçileri oluruz.

 

PTT'YE İLAVE PERSONEL

PTT Genel Müdürlüğü ile randevu talebimiz oldu. İlave personele ihtiyaç var. Ereğlimizin bu kadar yoğun işlem hacminde personel takviyesine ihtiyaç var. Geçmişte bu talepleri iletmiştik ama genel müdürümüz değişti, yeni genel müdür ile de konuşacağız"