20 Ağustos 2019 Salı günü yapılacak olan CHP Kdz. Ereğli ilçe Konresi öncesinde tanıtım toplantısı yapan adaylardan Ali Kocamanoğlu, “Son aylarda yaşanan yönetim sıkıntıları ve partimizi gelecek günlere sağlıklı bir şekilde taşıma isteği, öteden beri var olan duygularımı kamçıladı. Ailem ve arkadaşlarımla konuşarak, bir program çerçevesinde adaylık çalışmalarımı başlattım. Sonuç ne olursa olsun, kongremizin Ereğlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Sözleriyle başladığı konuşmasını sürdürürken sıkça Hayrettin Kartal ve Yaşar Balcı’dan söz etti.

Kocamanoğlu’nun sözlerini şöyle:

“SIKINTILI SÜREÇ”

Partimize gönül vermiş değerli arkadaşlarım, 2019 yılının başından itibaren, bir daha yaşanmasını istemeyeceğimiz olayları ve buna bağlı olarak, kayyum atanmasına kadar varan sıkıntılı bir süreci hep birlikte yaşadık.

Partimizin bu sürece sürüklenmesinin nedenlerini benim kadar sizler de biliyorsunuz. Sürüklenmesi diyorum çünki, bildiğiniz gibi o dönem oluşan yönetim kadroları, pazarlıklar üzerine kuruldu. Pazarlıklar da bilinen çıkar çatışmalarının doğmasına neden oldu. Uyumu ve üretkenliği yok eden çatışma ortamları ise, neresinden tutsan elde kalan siyasi yapıları doğurdu.

“KİŞİSEL ÇIKARLAR ÜZERİNE PAZARLIK”

Arkadaşlar, partimiz, yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından, Türk halkının ekonomik, siyasal ve kültürel dönüşümlerini gerçekleştirmek için kuruldu. Bireysel çıkar hesapları içinde olan gruplara karşı, ülke çıkarları için savaşan kahramanların oluşturduğu çatı altında, hiç kimse, kişisel çıkarları üzerine pazarlık yapamaz. Yapmamalıdır.

Yöneticilerden, hiç bir kişi ya da kurumun etkisi altında kalmadan, halkla beraber, hak, hukuk, adalet duygularına dayanan, saygı ve sevgi temelli, yapıcı, yaratıcı katkılarını, parti hedefleri doğrultusunda toplum hizmetine sunmaları beklenir.

Bu nedenledir ki; Partili yöneticiler, toplum yararlarını önceleyerek başladıkları işlerini yarım bırakmadan, belirlenen hedefler doğrultusunda sonuna kadar yürümeli, daldan dala atlamadan, verilmiş sözleri kararlılıkla yerine getirmelidir.

“GURUR DUYULACAK YÖNETİM”

Bizim yönetimimiz vaadlerini gerçekleştiren, ayakları yere basan, her koşulda güvenilir, denetlenebilir, üretken, hedef odaklı ve asla ötekileştirmeyen, bir yönetim olacaktır. Göreceksiniz, ilçemizde üyelerimizin gurur duyacağı, aidiyet hissedeceği bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.

Önderlik etmek ve toplumu harekete geçirmek, onlarla iç içe olmayı gerektirir. Ben ve beraber yol aldığım arkadaşlarım, toplumun değer yargılarını özümsemiş bireyler olarak, ‘’siz olmazsanız hiçbir şey olmaz’’ anlayışını öne çıkaracağız. Söz ve karar her koşulda hak sahiplerinin olacak.

Dostlarım;  Benim 25 yılı aşkın Hayrettin Kartal başkan ile dostluğum yoldaşlığım var. Yaşar Balcı başkan ile yine aynı şekilde dostluğum arkadaşlığım var. Sertan Ocakçı Başkanı 2015 yılındaki ilçe kongresinde ilk defa başkan adayı olduğunda tanıdım. Sevdekar Aras arkadaşımızı Lisede okuduğum dönemlerden tanırım. Hiç birisi ile en ufak bir problemim olmamıştır. Birbirimize karşı saygıda kusur etmemişizdir.

“İNANCIMIZ KÜLTÜRÜMÜZ GEREĞİ”

Aile olarak Partimizin bize verdiği her görevi eksiksiz olarak yerine getirdik. Hiçbir zaman görevden kaçmadık. Nerede ihtiyaç duyulduysa orada üzerimize düşeni yaptık. Kızım Yelda Kocamanoğlu Koçaklı 2006 yılından itibaren iki dönem gençlik kolları başkanlığı yaptı. Partimizin İlçemizde düzenlediği en yüksek katılımla yapılan dayanışma gecesini Sayın Hayrettin Kartal ile birlikte organize ettik. 2015 yılında yapılan İlçe kongresinde Sayın Yaşar Balcının Listesinden Yönetim Kurulu üyeliği için aday oldum. 31Mart 2019 yerel seçimlerinde Belediye meclis üyesi Aday adayı oldum. Partimizin her kademesinde bize verilen veya kendi irademizle aldığımız görevleri yerine getirmeyi, Kocamanoğlu ailesi olarak, inancımız ve kültürümüz gereği ‘’ibadet’’ saydık.

Dostlarım, şu ana kadar partimin menfaatleri neredeyse orada yer aldım. Hiç bir pazarlığın içinde olmadım. Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda hareket ettim.

“ÖNCE HAK ETMEK GEREK”

Bana sıkça sorulan bir soru var. ’’Sizin hedefiniz ne? Cumhuriyet halk partisinde ileriye dönük hedefleriniz var mı?’’ diye…

Hedefsiz yaşanır mı? Hele hele Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe başkanlığına aday olmuş birinin hedefleri olmaz mı?.

 Parti hedeflerimizi gerçekleştirmeden kişisel hedef peşinde olmayı doğru bulmadığımızı bir kez daha hatırlatalım. Önce hak etmek gerek öyle değil mi?

İşte bizim hedeflerimiz

  1. Özellikle genç katılımlarla, parti üye sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Gençlerimize sorumluluk verip onların İnisiyatif kullanmalarına fırsat vereceğiz.

  1. Sorunsuz çalışan bir yönetim ve sağlıklı işleyen bir parti tüzel kişiliği hedefliyoruz

3-Mahallelerimizin her birinde en az 3 kişiden oluşan parti temsilciliği oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun da çalışmalarını şimdiden başlattık.-

4-Köy ve beldelerimizde toplamda 70 parti temsilciliği oluşturmayı hedefliyoruz.

5-Yönetim Kurulu altında en az 5 üyeden oluşan 16 tane komisyon kurma çalışmalarını başlattık. Bu komisyonların çalışma prensiplerini belirleme çalışmaları yapıyoruz.

6-Zonguldak il Kongresinde Ereğliden bir il başkanı çıkarabilmeyi hedefliyoruz.

7-Mayıs ayında yapılacak olan Büyük kurultayımızda bu bölgeden Parti Meclisine bir üye seçebilmeyi hedefliyoruz.

8-Emekçinin, çiftçinin, öğrencinin ve yoksul halkımızın temel sorunlarına yönelik çalışmalar yaparak partimizin halkımız ile olan bağlarını daha güçlü hala getirmeyi hedefliyoruz.

“KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYACAĞIZ”  

Dostlarım Yaşadığımız belde çok büyük bir belde değil. Birbirimizin gözünün içine baktığımızda yüzümüzü kızartacak davranışlarda bulunmayalım. Bu kongre bittikten sonra hepimiz yine aynı idealler ve hedefler doğrultusunda mücadele edeceğiz. Bunun aksini düşünen zaten bizden değildir. Çünkü Biz hepimiz bir tek kişiyiz.

Takdir sizlerin… Biz ne söylediğimizin farkındayız. Ne söylüyorsak, adım adım gerçekleştireceğiz. Aklımızı ve enerjimizi fark etmenizi istiyoruz. Çalışkanlığımız, topluma saygımız, insani duygulara inancımız, herkes tarafından bilinmektedir. Hedeflerimize ulaşabilmek için kimseyi geride bırakmayacağız.

Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi. Bize destek verin hep beraber partimizi 2023 te iktidara taşıyalım. İnanın bu çok zor değil.