OCAKÇI: Biz gözü yaşlı halkın partisiyiz… Bu güne kadar 93 yıldır hiç yolumuzdan dönmedik.  Bağımsızlığın, laikliğin, demokrasinin ve Cumhuriyetin güvencesi biz olduk, biz olmaya devam edeceğiz.

 

Kdz. Ereğli'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtına CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, "
Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kaleyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman sistemin ve emperyalist  güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

 


Ocakçı’nın açıklaması şöyle:

 

“Geçmişe dönerek Tarihin sayfalarına baktığımızda Ülkemizin santim santim işgal devletlerine teslim edildiğini gördük. Taht uğruna, koltuk uğruna, saltanat uğruna yoksul ama onurlu bir halka esareti yaşatanları gördük. İstanbul’dan urfa’ya maraş’a, Konya’ya, Antalya’ya, Samsun’a ve İzmir’e kadar her vatan toprağında işgal askerlerini gördük.

O zaman gördük, iktidar sahipleri kendi sultanlıkları için gaflet ve dalâlet içinde olmaktan kaçınmadılar. Bu ülkenin onurunu her türlü alçakça ve kirli menfaatleri için nasıl satıp kaçtıklarını gördük. Anadolu’da yaşayan, Yoksul, yalnızlığa mahkum bırakılan onurlu bir halkın kaderini esarete döndürmeye çalışan siyaseti de, siyasetçileri de Tarih sayfalarında gördük.

İşte, bütün bu vahim durum içerisinde;

38 yaşındaki genç devrimci bir adam, Ülkenin Hür yaşamış ve hür yaşayacak olan halkı için Hürriyet ve İstiklal meşalesini Samsun’da tutuşturdu. Halkımızın Hürriyet ve İstiklal aşkı sayesinde 9 Eylül 1922’de İzmir’de tarihe not düştü. 

9 Eylül 1922 İstiklal ve Hürriyet Sevdasıdır.

İşte bu Sevda; bir halkın Emperyalizme, İşgale, Esarete, Ezilmişliğe isyandır.

9 Eylül, Anadolu’nun bağrından nice civan yiğitler çıkarılmasıdır.

9 Eylül, bu kocaman Sevda’dan Cumhuriyet yaratmanın adıdır.

9 Eylül 1923 tarihinde Biz, Ulu Önder’in “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünden  yola çıktık.  İşte bu yüzden Özgürlüğümüzden ve Bağımsızlığımızdan hiç ödün vermedik.

9 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Halkının tarihidir. Cumhuriyeti ve bu onurlu halkı bize Atalarımız emanet etti. Atalarımız tarihe altın kelimelerle not düştüler; Cumhuriyetin Halk için var olmasının adı;

Cumhuriyet Halk Partisidir diye. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk İlke ve Devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin koruyucusu olmuştur.

 

Biz Son kaleyiz…

Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kaleyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman sistemin ve emperyalist  güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır.

 

Biz gururluyuz…

Çünkü, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran partidir.

Gururluyuz çünkü, Ulu önder’in iki büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetine ve Cumhuriyet Halk Partisine sahibiz.

 

Biz gözü yaşlı halkın partisiyiz…

Bu güne kadar 93 yıldır hiç yolumuzdan dönmedik.  Bağımsızlığın, laikliğin, demokrasinin ve Cumhuriyetin güvencesi biz olduk, biz olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin şartları ne olursa olsun, koltuğun, sultanlığın partisi olmadık. Bizim adımız Cumhuriyettir, halktır, demokrasidir, çağdaşlıktır.

 

Bize bugünlerde soruyorlar korkmuyor musunuz? Diye

Bizler, İsmet İnönü’nün “ Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır “ sözünden yola çıktık. İşte bu yüzden, ülkemiz için, halkımız için, Cumhuriyetimiz için direnmeye ve bu değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun bu değerlerimize biz sahip çıkıyoruz.

 

93 yıl önce, kan ve ateş cehenneminin ortasından bağımsızlık aşkı ve heyecanıyla çıkan aziz milletimizin yaşadığı o heyecan hala yüreğimizde yaşıyor. Biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu zor zaman, 93 yıl Öncesinde yaşananlardan daha zor değil.  Bu inançla, CHP’nin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyet ideali ve değerleri için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşadığı Türkiye için hep birlikte çalışacağız.

 

Biz Korkmuyoruz…

Çünkü, Bizler kanımızda Yurtsever atalarımızın kanını, ve onların devrimci ruhlarını taşıyoruz. Bizler direnenleriz. Bizler Mağrur ve başını dik tutanlarız. Bu güzelim ülkenin topraklarına gözyaşımızı ve kanımız feda edenleriz.  Bizler Cumhuriyetin cefakar partisi Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

 

Biz Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu biliyoruz.

İşte bu yüzden, Biz Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini olan Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaya yemin ettik. Herkes şahit olsun ki bu yeminimizi kuşaktan kuşağa bayrak yarışı misali devam ettireceğiz. Herkes bilsin ki, nice Cumhuriyet sevdalılarının, ezilenlerin, gözü yaşlıların sesi olmaya devam edeceğiz.

 

Partimizin 93. Yılını kutlarken; Kurucu genel başkanımız Atatürk’ü, ve şehitlerimizi, görev yapmış genel başkanlarımızı, örgütlerimizde bugüne kadar görev alan yönetici ve üyelerimizi, 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan  tüm yurtseverleri  minnet ve saygı ile anıyorum.

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partimiz payidar olsun.”

 

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)