ZEKİ ÇAKAN:

… BİZE BU GÖREV VERİLİRSE

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan seçim gezileri kapsamında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ziyarette bulundu.

 

Alaplı’da İlçe Başkanı Serhat Sözel, Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve partililer tarafından karşılanan MHP Zonguldak 1’inci Sıra Miletvekili Adayı Zeki Çakan’a, 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu ve 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Şeyma Elmas Güngör eşlik etti.

 

Vatandaşlar tarafından karşılanan MHP Zonguldak Milletvekili Adayları daha sonra bir kıraathanede toplanarak vatandaşlarla sohbet etti. MHP Alaplı İlçe Başkanı Serhat Sözel burada yaptığı konuşmasında seçim gezileri kapsamında Alaplı’ya yaptığı ziyaretinden dolayı Çakan ve ekibine teşekkür ederek geçtiğimiz günlerde Alaplı’ya çocuk parkı sözü veren MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan’a teşekkür etti.

 

“ALAPLI VE EREĞLİ’Yİ KURTARMAK İÇİN ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM”

 

MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan burada yaptığı konuşmasında; " Hayatım boyunca, siyaseti, siyasi ahlak etik çerçevesinde yaptım, siyasette bir gün yalan söylemedim. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde, açık ve net olarak ifade ediyorum, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti tehlikededir. Al bayrağımızın göklerde dalgalanması esnasında, dalgalanan bayrağımızın rüzgarı kesilmek isteniyor. Bugün, neredeyse ‘Ne mutlu Türküm diyene’ demeye, başka gözle bakılmaya başlandı. Okullardan ‘Andımız’ kaldırıldı. Biz nereye gidiyoruz? İşçinin, geleceğinden endişe duymayacağı bir yapının oluşması taraftarıyız. Artı olarak, mutlaka sendikal hakların çoğaltılması konusunda mücadele edilmediği takdirde işçi ezilmeye mahkumdur. Ekonomik ve sosyal, yönden kalkınmayı sağlayabilmek, Erdemir’le ilgili olarak, bütün siyasilere ağabey, ama işçinin babası, sahibi olarak önümüzü de sizi katarak, oturduğunuz koltuğa ve sizlere saygı duyarak,  ister başbakan isten cumhurbaşkanı olalım hiçbir zaman belirli komplekslere kapılmadan, işçinin sosyal güvenliğini sağlayan sendikanın olduğu bilinciyle hareket ederek; işçilerimizin zayi olan haklarını elde edebilmek, Ereğli ve Alaplı’yı eski haline döndürebilmek için taşın altına elimizi koyduk” dedi.

 

 “TTK’YI KAPATMAK, ZONGULDAK’IN KAPISINI KAPATMAKTIR”

 

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Zonguldak’ın en önemli ve maden sektöründe taş kömürünün bu zamanda alın teriyle nasıl çıkarıldığını ve 50-60 bin olan işçi sayısının giderek düştüğünü kaydederek, “TTK’yı kapatmak, Zonguldak’ın kapısını kapatmaktır” dedi. Çakan; “ÇATES’i özelleştirmeyin. Bu TTK’ya bir liraya verilsin, TTK burada ürettiği kömürü yaksın enerjiye dönüştürsün enerji satsın. En güzel kurtuluş yönlerinden biri buydu. Ereğli Demir Çelik kok kömürü kullanıyor. Bugün kok kömürü ile maden kömürü arasında önemli bir fiyat farkı var. Bölgeye kurulacak yeni bazı fabrikalarla üretilecek kok Erdemir’e de verilebilir. Bunun gibi çok proje üretmek lazım. Aslında TTK’nın kapatılmasıyla ilgili hazırlık yapılıyor. TTK’nın bağlı bulunduğu ünitelerde denetim hizmetleri yapanlar bir hafta önce ocakları 3 gün kapattılar. Maalesef kimsenin sesi çıkmadı. Neden kapatıyorlar. Madem bu ocakta emniyet tedbirleri alınmıyor, madem bu ocakta işlerin sağlığı ile ilgili tedbirler alınmadığı zaman bunun bir suçlusu vardır. Bu suçlu neden aranmıyor. Neden işlem yapılmıyor. Aslında yapılmak istenen şey şu; 3 gün kapatıyoruz ses çıkacak mı çıkmayacak mı? Kamuoyu oluşturuluyor. Bir daha ki dönemde 15 gün kapatacaklar, kamuoyunu oluşturacaklar sonra tamamen kapatacaklar. Zonguldaklı bize görev verirse, bizi milletvekilli olarak Ankara’ya gönderirse TTK’nın 5 Nisan 1994 kararları ile ilgili Zonguldak ayağa kalkıp ta temsilciler kurulu olarak nasıl Ankara’ya gittiysem. Bu ocakların kapatılmamasıyla ilgili olarak hukuki, kanuni ne gerekiyorsa yaparız. Masaya yumruğumuzu vurmak gerekiyorsa vururuz bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ocakların kapatılmasına kimsenin gücü yetmez. Bize görev verildiğinde bunu da herkes görecektir” diye konuştu.

 

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan ve beraberindekiler daha sonra Alaplı esnafıyla bir araya geldi ve kendilerinden destek istedi. Çakan’ın ziyareti Alaplı’nın köyleri olan Mollabey, İsafakıllı ve Gürpınar köylerinde devam edecek.


HANGİ SİYASİ PARTİYE OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

www.ereglionder.com.tr/anketler.html