CHP Yalova Milletvekili İnce, Kdz.Ereğli'de konuştu:

"Ortada bir AKP, bir medya bir muhalefet düzeni var. AKP muhalefetten memnun, muhalefet medyadan memnun, gül gibi geçinip gidiyorlar. Bu AKP düzenine de itiraz ediyorum bu muhalefet düzenine bu medya düzenine de itiraz ediyorum. Üçünü birden bir yerinden kırmamız lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz için bu muhalefeti değiştirmemiz lazım"

 

 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ben bu iktidar, muhalefet ve medya düzenine itiraz ediyorum" dedi. İnce, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Bozhane Kafe'de basın toplantısı düzenledi, açıklamalarda bulundu.

 

"NUTUKLARI VAR"

2002'de 1 yılda verilen şehit sayısının artık 1 günde verildiğini anlatan İnce, "Bugün de 10 şehidimiz var. Oslo, İmralı'da pazarlık yapanlar, operasyon yetkisi vermeyen valilerin hiçbiri piyasada yok. Oslo'da CHP'yi şikayet edenler ortalıkta yok. Şehit var iken şahitlik yapan Genelkurmay Başkanı yok. Kanı yerde kalmayacak, hesap soracağız nutukları var" dedi.

 

"FETÖ'YÜ KİM ÖVMÜŞ?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna seçilen AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek'i FETÖ'nün avukatı olarak suçlayan İnce konuşmasında şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan bu yana toplumu derinden ilgilendiren bir konu var. 1957 yılından 2016'ya kadar bu topraklarda 10 kez askeri müdahale oldu, kimi muhtıra kimi darbeydi fakat bu 10'ncusu farklı bu bir terör örgütünün eylemi. Mecliste bir komisyon kuruldu, darbeleri araştıracakmış bu komisyon. Başkanı Fetö'nün avukatı, geçmiş sözlerine bakarsanız Fetö'nün siyasi uzantıları Fetö'yü araştıracakmış. Eski sözlerine bakın. Bu örgütü çözmeye çalışıyorlar, hiç başka yerde aramasınlar, meclis tutanaklarına baksınlar geçmişte. Fetö'yü kim övmüş, bir meclis tutanakları, iki televizyon programları, üç gazetede yazılanlara baksınlar. Komisyon Başkanı yaptıkları kişinin geçmişte söylediklerine baksınlar. Tilkiyi kümese bekçi yapmışlar. Tilkiyi tavuktan çok anlar onun için kümese bekçi yapmışlar. Fetö'yü en iyi bileni Fetö'yü araştırma komisyonunun başkanı yapmışlar. Fetö'nün avukatı, ergenekonda, balyozda, casuslukta Fetö'nün avukatlığını yapan kumpas tetikçiliği yapan zulüm bekçiliği yapan Reşat Petek'i getirdiler, kümesin başına bekçi yaptılar. Türkiye'deki bu kavga Fetö-AKP kavgası hikayeden bir kavgadır, bunlar aynı bedende beslenen iki canlıydı. Birlikte yaşadılar birlikte beslendiler, ikisinin ortak tarafları var Fetö ve AKP laiklik düşmanı, cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı bunların kavgası kayıkçı kavgasıdır. Bu kavga kardeşlerin kavgasıdır ama zararı komşular çekiyor"

 


"GÜLEN'İN İADESİNİ İSTEMİYORLAR"

İktidarın FETÖ'nün iadesini istemediğini ifade eden İnce, "Gizli tanıklık müessesesini çıkaran AKP değil mi? Özel yetkili mahkemeleri çıkaran AKP değil mi? Şimdi numaradan Fetö'yu Amerika'dan getirmek istiyorlarmış gibi yapıyorlar. AKP asla Fetullah Gülen'in iadesini istemiyor. Çünkü Fetö iade olursa konuşacak, eski ortaklıklarını anlatacak nasıl onlar için kanun çıkarıldığını nasıl onlar için anayasa değişikliği yapıldığını, nasıl yönetmelik değişikliği yapıldığını, nasıl arsalar binalar bağışladıklarını, 17 üniversiteyi nasıl kurduklarını hepsini anlatacak. İade edilsin istemiyorlar numaradan bunu konuşuyorlar" dedi.

 

"MIRILDANAMAZSIN"

Etnik, mezhepsel olarak ülkenin bölündüğünü yaşam biçimi olarak da bölünme sürecine girildiğini belirten İnce şöyle konuştu: "Şortlu kadına tekme atılıyor, Türkiye ayağa kalkıyor, Başbakan yani AKP'nin kayyum heyeti başkanı açıklama yapıyor, ne diyor? Mırıldanabilirsin diyor, mırıldanamazsın. Mırıldanabilirsin diyerek tekme atana cesaret veriyor yeni tekme atmaların önünü açıyor ama bu gidişattan kurtulacağız.

 

"BU DÜZENE İTİRAZ EDİYORUM"

Ortada bir AKP düzeni, bir medya bir muhalefet düzeni var. AKP muhalefetten memnun, muhalefet medyadan memnun gül gibi geçinip gidiyorlar. Benim itirazım bu AKP düzenine de itiraz ediyorum bu muhalefet düzenine bu medya düzenine de itiraz ediyorum. Üçünü birden bir yerinden kırmamız lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz için bu muhalefeti değiştirmemiz lazım. Bu medyayı değiştirmemiz lazım böyle satılık bir medya ile karşı karşıyayız. Eminim ki konuştuklarımızın pek çoğunu da haber olmayacağını hepimiz göreceğiz biz de Anadolu'yu karış karış gezerek medyanın dile getirmediklerini biz halkımız ile dile getireceğiz"