Lise sıralarında birbirlerine âşık olan Rahşan ve Bülent Ecevit, tüm yaşamları boyunca birbirlerinden hiç ayrılmadılar. CHP ve DSP’nin Genel Başkanlıklarını yapan eski Başbakanlardan Bülent Ecevit 2006 yılında vefat etti. Aradan 14 yıl geçtikten sonra 18 Ocak 2020 gecesi Rahşan Ecevit te yaşamından koptu. Sevgileriyle birbirlerine olan bağlılıkları şiirlere şarkılarda ses bulan Ecevitler, Sosyal Demokrasi ve Demokratik Sol mücadelelerinde de hep halkın içinde oldular. Rahşan Ecevit’in, “Beni Bülent’in yanına, aynı mezara gömün” vasiyeti hükümete iletilince bu istek yerine getirildi. Rahşan Ecevit,  Ankara’da Devlet Mezarlığı’nda açılan Bülent Ecevit’in mezarında yan yana gömülerek yaşam arkadaşını mezarda da yalnız bırakmadı.  

Rahşan Ecevit’in mezarına Kdz. Ereğli’den de katılanlar oldu. DSP’nin eski il Başkanlarından ve 1991 Zonguldak Milletvekili Adayı Nedim Ünal, eski ilçe Başkanı Mustafa Timur, CHP’nin eski ilçe Başkanlarından merhum Nizamettin Akkaya’nın damadı Sabri Can ile Gazeteniz Ereğli Önder Gazetesi’nden Eyüp Bektaş ta cenaze törenine katıldılar.

Kdz. Ereğli’den gidenlerin götürdüğü toprak, Ecevitlerin mezarı  kapatılmadan önce  “Ecevitleri çok seven Zonguldak’tan getirilen toprak” anonslarıyla mezara ilk atılan oldu. Rahşan Ecevit’in memleketi olan Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden getirilen toprak da mezara konuldu.