AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,30 Kasım’da yapılacak olan yerel genel seçimlerle ilgili süreçle ilgili bilgiler verdi. Çakır, genel merkezin görev vermesi durumunda da görevden kaçmayacağını ifade etti.

 

Düzenlenen basın toplantısından toplantının yapıldığına dair haberin gönderilmesiyle bilgi sahibi olabildiğimizi vurgularken, AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş imzalı açıklamayı aynen yayımlıyoruz:

 

GÖNDERİLEN HABER METNİ ŞÖYLE !

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi.

 

AK Parti’de aday adaylığı için sürecin 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında olduğunu belirten Çakır; “Yaklaşan yerel seçimle alakalı Genel merkezimiz Yerel Seçim takvimini belirlemiştir. Bizlerde bunu sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz. 1 Ekim-1 Kasım, akşam saat 5’e mesai saati bitimine kadar bu süre zarfında belediye meclis üyesi aday adaylıkları, il genel meclis üyesi aday adaylıkları, belediye başkan aday adaylarının başvuru tarihi arasında olacaktır. Son tarih 1 Kasım 2013 tarihindedir. 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında adaylık düşünenlerin ilçe teşkilatımıza gelerek başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıca kamu personelinin aday adayı olma durumuyla alakalı genel merkezimizin bize talimatı 1 Kasım aynı saate kadar en geç adaylık başvurusunu yapmak zorundadır. Genel Merkezimiz parti temayül, anket çalışmaları ve nihai kararı en geç 15 Kasım – 20 Kasım tarihleri arasında bitirmeyi planlamaktadır. Tabi bu tarihler 3-5 gün ileri yada geri olabilir. Ancak Kasım ayı sonu tarihi gelmeden adaylarımızı büyük oranda açıklamayı düşünüyoruz. Bununla alakalı bugünden itibaren başvuruları almaya başlıyoruz” dedi.

 

YÖNETİMDEN ADAY OLACAKLAR, YARIN BELLİ OLACAK

Çakır, Parti yönetiminden belediye meclisi için aday olacakların yarın netleşeceğini belirterek; “Mevcut yönetimimizden belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği yada belediye başkan adaylığı düşünenlerimizin de 1 Kasım tarihine kadar müracaat etme zorunluluğu var. Bu akşam bizde yönetimimizde bir toplantı gerçekleştireceğiz, genel merkezimiz istifa etmek isteyen arkadaşlarımızın sayısını önceden görmek istiyor. Teşkilatlardan yüzde kaç oranında istifa olacak onu görmek istiyor. Bu akşam biz değerlendirmemizi yapıp yarın için il başkanlığımıza bildireceğiz” dedi.

 

ÇAKIR, ADAY OLACAK MI?

Toplantıda, habercilerin sorularını da yanıtlayan Çakır, ‘Son zamanlarda sizin de adınız Belediye başkanlığı için geçiyor, sizin böyle bir düşünceniz var mı?’ şeklindeki bir soruya da; “Biz tabi İlçe Başkanı olarak atanmış bir başkanız, görevimiz Ereğli’de teşkilatları belli bir seviyeye getirip seçime hazırlamaktı, bizim adımıza öyle ufukta gözüken bir şey yok ama bir teşkilat mensubuyuz. Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz , teşkilat mensuplarımız bizi nerde görmek isterse orda oluruz” diye konuştu.

 

GÜLÜÇ’TEN KİM ADAY OLACAK?

Habercilerin Gülüç beldesiyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Çakır; “1 Kasım’ı görmeden erken konuşmak, bir teşkilat mensubu olarak kolay değil. 1 Kasım’ı göreceğiz, aday adayları kim olur, bugün aday olmayan yarın aday olabilir, adaylık düşünenler, gelip aday adayı olmayabilir. O nedenle erken kararla kendimizi bağlamak durumunda olamıyoruz. 1 Kasım’daki aday adaylarımızın üzerinden açıklamalarımızı daha rahat yapabiliriz.” Dedi.

 

NEVZAT ÇİMENOĞLU İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Çakır, ‘Nevzat Çimenoğlu’nun adı Ereğli için geçiyor’ şeklindeki bir soruya da; “Bizim kimseye teklif getirme durumumuz olmadı. Bugüne kadar hiçbir isimle alakalı. Süreç 1 Ekim-1 Kasım arasında başladığı için bundan sonra sayın milletvekillerimizle sayın il başkanımızla teklif götürmemiz gerekenler varsa da birlikte teklif götüreceğiz yada bize gelmiş aday adayları arasında değerlendirmemizi yapacağız. Nevzat bey Ereğli’mizin insanı, sevdiğimiz, teşkilatlarla da bugüne kadar uyumlu çalışan bir insan. Kendisinin Ereğli’de olması diğer aday adayları bizim için ne ifade ederse, kendisi içinde o ifade eder. Takdir önce kendisinin sonrada değerlendirmeyi yapacak olan yönetimimizden tutun, il başkanlığı, milletvekillerimiz ve genel merkezimizin” diye cevap verdi.

 

ADAYLAR HANGİ SÜREÇTEN GEÇECEK

AK parti’de aday adayların hangi süreçlerden geçeceğini de açıklayan Çakır; “1 Kasım’a kadar biz aday adaylık başvurularını alacağız. İl’e götürmek için aracı olarak biz alacağız. 1 Kasım’dan sonra genel merkez komisyonlar kuracak. Komisyonlarımız gelecek, ilçe teşkilatında temayül yoklaması olacak, ondan sonra anket olacak, anketten sonra ilçe başkanı, il başkanı ve milletvekillerinin görüşünü alındıktan sonra komisyon bilgileri toparlayacak ve ilçe belediye başkanlıkları için bir karar verecek. Biliyorsunuz, bizim genel merkezimizin anketlere çok önem veren bir parti. Biz halkın isteği neyse, makul seviyede istediğine uymaya çalışan bir partiyiz. Tabiki bunların durumları ne olur, genel merkez ve milletvekilleri nezdinde. Hepsi bir puanlamadır. Bir karar çıkacak. Bizim teşkilatlar olarak hiçbir adaya angaje olma şansımız yok, hiçbir adaya evet bu adayı biz çıkarttık, bizim adayımız, yada şu aday gelirse biz burda olmayız gibi yaklaşım tarzı sergileyemeyiz. Bizler teşkilat mensubuyuz, biz atamayla gelmişiz, genel merkezimiz evet Ereğli’de bu görevi yapabilirsin dediği bir arkadaşınızım. Bizim Genel Merkezin yolladığı bir isme süreçler bitip son kararını aldıktan sonra söylüyorum o isim kim olursa olsun biz o isimle sonuna kadar çalışırız. Bizim isim takıntımız olmaz, bizim Ereğli takıntımız var, Ereğli sevdamız var. Ereğli’yi artık AK Belediyeler arasına katma zorunluluğumuz var. Bu şehri düşünen bu şehri seven bu şehirde nefes alan ve bu şehirde yatırımları olan ve bundan sonrada yaşamayı düşünen herkesin yapması gereken olay budur. Sonuna kadar AK Belediyeler arasına Ereğli’yide katmak için çalışmak. Bizim yapacağımızda bu olacak” diye konuşacak.

 

MURAT SESLİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Habercilerin, ‘Murat Sesli için neler düşünüyorsunuz yönetim olarak?” şeklindeki soruyu da Çakır; “Dediğimiz gibi bu şahısların isimleri geldikçe değişecek bir olay değildir. Bizim bütün isimlere bakışımız bir olmak zorunda. Çünkü biz bir tarafı tutup diğer taraflarla ilgili farklı bir şey söyleyemeyiz. Anketler çıkar, parti temayülleri çıkar, İl bir şey söyler, Milletvekillerimiz ve Genel Merkezimiz bir şey söyler, sonuçta çıkan karar Murat olur, Ahmet olur, Nevzat olur, kim olursa biz sonuna kadar çalışırız ama önden bir isme bizim evet illa biz bu isim olursa iyi olur deme şeklimiz olmaz” şeklinde yanıtladı.

 

ANKETLER YAPILACAK

Fatih Çakır, ‘Milletvekili Candan’ın istediği isme sıcak bakmadığınız doğru mu?’ şeklindeki bir soruyu da; “Biz başta Ercan bey ve diğer milletvekillerimizle birlikte Yerel yönetimlerle ilgili 2-3 sefer toplantı yaptık. Orada fikir alışverişinde bulunduk ve biz ilçe başkanları olarak kendilerine brifing verdik ilçelerde, beldelerde ne oluyor, kim ne düşünüyor gibi. Sayın milletvekillerimizde erkenden bir isim açıklamak, anketlerin sonucunu hepimiz bekliyoruz, yani halkımızın görüşünü önemsiyoruz. Şuan için Ereğli için konuşursak, Ereğli’de şu isim öndedir, kesinleşmiştir, bu isim daha iyi olur gibi açıklama durumu söz konusu değil. Biz ismi geçen düşünülen aday adaylarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuşuzdur. Böyle sonuca doğru gelmiş bir durumda değil. Şu ismi milletvekili taşıdı, buna şu isim itiraz etti. Bunlar doğru değil. Öyle bir şey olması bundan sonraki süreçleri gereksiz kılar o da bizim partimizde etik olmaz. Temayül olacak, anketler yapılacak, bir karar verilecek. Onun için bu süreçler tamamlanmadan ne milletvekillerimizin ne bizim bir ismi öne çıkarma gibi bir tutumuz yok. Kamuoyu hakikaten kazanma potansiyeli yüksek olan iktidar partisi olduğu için sürekli böyle bir söylentiler oluyor, bizimde kulağımıza geliyor. Şu isme karşıymışsınız, bu isim olursa istifa edermişsiniz, Bu isim olursa devam edermisiniz, şu sağınızda mı, bu solunuzdamı gibi. Ereğli’yi kazanacak, en yüksek oyu alacak  genel merkezimizin belirlediği isimle sonuna kadar çalışırız” dedi.

 

BELDELERDEKİ DURUM

Çakır; ‘Ormanlı’daki mevcut başkan trafik kazası geçirdi. Oradaki durum nedir?’ sorusuna da; “3 belde ile seçime gireceğiz. Ormanlı’da zengin bir aday adayı profilinin olacağı gözüküyor. Bize şuan 7 ve 8 civarı bir isim var. Ormanlı, Gülüç ve Kandilli. Artık süreç başladı 1 Kasım günü itibariyle toplanacağız, duruma bakacağız, biz ilçe için bir teklif götürmemişken belde içinde bir teklif götürmeyiz, süreç işledikten sonra yapılan değerlendirmeler sonucu oradaki adaylarımızda belli olur. Kimseye önden bir angaje olma durumumuz yok” dedi.

 

“MİLLETVEKİLİMİZİN ÇİZDİĞİ YOL HARİTASINDAN GİDERİZ”

Çakır Milletvekili Ercan candan’la aralarında sorun olup olmadığına dönük bir soruya da şu cevabı verdi; “Biz her zaman söylüyoruz, milletvekilimiz şuanki teşkilat hiyerarşisinde amirimizdir. Bazen ufak tefek fikir ve düşünce farklılığı doğaldır, buda demokrasinin gereğidir. Öyle şeyler yazılıyor, öyle şeyler duyuyoruz ki şey olmuş, böyle olmuş gibi bunlar doğru değil. Bundan sonraki seçim atmosferin temposu içerisinde de zaten göreceksiniz. Biz bunların maksatlı çıkartıldığından yanayız. Yoksa biz Köksal beye, Özcan beye ve Ercan beye de aynı yakınlıktayız. Hatta Ercan beye daha yakınız, çünkü bir başımız ağrıdığı zaman derdimizi açabileceğimiz, bölgemizi daha ince tanıyan insan. Dediğimiz gibi biz Milletvekili seçimlerinde de gece gündüz beraber çalıştık. 40 yılda bir kere görüş ayrılığı olsa bunu birileri şöyle olmuş , böyle olmuş gibi yayıyor. Böyle bir şey yok. Ereğli’de seçim atmosferine girmişiz, milletvekilimiz Ercan bey, önümüze ne yol haritası çizerse biz o yoldan teşkilat olarak yürüyeceğiz.”