Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayı Av. Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını Zonguldak'ın Gökçebey, Çaycuma ve Kilimli ilçelerinde sürdürdü. Demirtaş, partisinin Gökçebey'de seçim irtibat bürosu açılışında yaptığı konuşmada, bölgedeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurguladı ve "AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, 2011 yılında TTK'ya 3 bin 200 işçi alacakları sözünü verdi. Ne oldu; bırakın 3 bin 200'ü 3 tane işçi bile TTK'ya giremedi. Biz bunu yapacağız. Çünkü biz çalışan, üreten, hakça paylaşan mutlu bir Zonguldak istiyoruz." dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Av. Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını beraberinde Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve parti yöneticileri ile birlikte Zonguldak'ın Gökçebey, Çaycuma ve Kilimli ilçelerinde sürdürdü.

Demirtaş ve beraberindekiler ilk olarak Gökçebey'de partisinin seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Burada diğer CHP Milletvekili Adayları Şerafettin Turpçu, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren Demirtaş, halka hitap ettiği konuşmasında CHP'nin Zonguldak'ta olduğu gibi tüm Türkiye'de çok iyi bir çıkış yakaladığını söyledi ve iktidara yürüdüklerini ifade etti.

Demirtaş, Zonguldak'ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu dile getirerek, CHP iktidarında bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını belirtti. TTK'da 14 bin norm kadrosu olmasına rağmen 9 bin işçi çalıştığını kaydeden Demirtaş, kendilerinin yıl sonuna kadar TTK'ya 5 bin işçi daha alacaklarını söyledi. Demirtaş şöyle konuştu:

" Bakın AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, 2011 yılında TTK'ya 3 bin 200 işçi alacakları sözünü verdi. Ne oldu; bırakın 3 bin 200'ü 3 tane işçi bile TTK'ya giremedi. Biz bunu yapacağız. Çünkü biz çalışan, üreten, hakça paylaşan mutlu bir Zonguldak istiyoruz. Onun için üretmemiz lazım, üretmek için de işçi almamız lazım. biz Genel Başkanımıza bu konuyu anlattık. O da Zonguldak'a söz verdi. Yıl sonuna kadar 5 bin tane TTK'ya içi alımını yapacağız. Zonguldak'ın tüm ilçelerinden oraya işçi alacağız. "dedi.

Daha sonra beraberindekiler ile birlikte Çaycuma'ya geçen Demirtaş, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ederek ilçe başkanı Fuat Kalaycı ve partililerle buluştu. İlçe Başkanı Kalaycı Demirtaş'a ilçede yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kalaycı, çalışmaların çok güzel gittiğini ve ilçelerinde CHP'ye büyük bir yönelim olduğunu söyledi.

Demirtaş, ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Kantarcı, Demirtaş'a çalışmalarında başarılar dileyerek ilçede başlattıkları alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Demirtaş da şehrin girişten itibaren şantiye alanı gibi olduğunu, her yerde bir çalışma gördüğünü söyleyerek Kantarcı'yı tebrik etti ve Vekilliği döneminde ortak çalışmalara imza atacakları sözünü verdi. Ziyarette kendisinden önce Başkan Kantarcı'nın makamında bulunan köy muhtarlarıyla da sohbet eden Demirtaş, köylerdeki durum hakkında bilgi aldı. Muhtarlar köylerde CHP'nin büyük bir ivme kazandığını söylediler ve Demirtaş'a başarı dileklerinde bulundular.

Çaycuma'dan Saltuokva Beldesine giden Demirtaş, burada da Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile görüştü. Güneş, Demirtaş'a ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, başarılar diledi.

Demirtaş, son ziyaretini Kilimli ilçesine gerçekleştirerek burada da partisinin ilçe teşkilat üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu ve Kilimli esnafı ile buluştu.