AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan,  Kdz. Ereğli’de yeni  Hükümet Konağı’nın 2015 yılı yatırımına alındığını müjdeledi.

 

Milletvekili Candan, MKYK Üyesi Emine Çift ile birlikte AK Parti’nin Afyon Karahisar’daki toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile yaptığı görüşmede, ilçedeki hükümet konağının yetersizliğine dikkat çekerek, yeni hükümet konağı yapımının gerekli olduğunu anlattı.  Kdz. Ereğli’ye kent meydanı kazandırabilme projesinde  de hükümet konağının bulunduğu alanın kaldırılması olduğunu,  önümüzdeki yıl taşınacak terminal ile birlikte bu alanın tamamen şehre kazandırılmasının düşünüldüğünü İç İşleri Bakanı Ala’ya ifade eden Ercan Candan “Tamam söz, 2015 yılı yatırımına alıyoruz” sözünü aldı.

 

Bilindiği gibi, Kdz. Ereğli’ye kent meydanı kazandırma konusunda uzun zamandan bu yana çok yönlü çalışmalar yürüten Milletvekili Candan, şu andaki minibüs durağının çok katlı otopark ile aradaki alanda hükümet konağının yapılmasını belediye ile birlikte projelendirmişti. Adliye’nin yeni  binasına taşınması ve terminal alanının boşaltılması, terminal üstündeki askeri lojmanlarının devriyle kente kazandırılacak alanın altına otopark yapıldıktan sonra, kent meydanı kurulacak.