Yoğun bir meclis gündeminden sonra Karadeniz Ereğli’ye gelerek vatandaşları dinleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, 3,5 yılda yaptıklarını topladığı kitapçıkta yer alanların daha yapacakları projelerinin yarısı bile olmadığını söyledi.

Karadeniz Ereğli’de hafta sonunu dolu dolu geçiren ve cami temel atma törenine katılan Milletvekili Candan, Madeni İşler ve Sanatkârlar Odası Başkanı Atilla Akar ve yönetimi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek’i ziyaretinde Ereğli’yi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak şehir içinde vatandaşlarla çay sohbeti yapan Milletvekili Candan Kepez Tepe Cami’nin Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada camileri Allah’a ve ahrete inanların yaptığını belirterek, bu camilerin ve ezanların bütün ülkenin tapusu olduğunu söyledi.

Caminin temel atma töreninin startını Kaymakam İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Müftü Recai Albayrak, AK Parti Zonguldak İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı mensuplarıyla veren Milletvekili Candan, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Candan Madeni İşler ve Sanatkârlar Odası Atilla Akar’ı ziyaretinde Ereğli’nin önünü açmak için hayata geçirmeyi planladıkları Kent Meydanı, Marina, Yeni Hükümet Konağı ve Tersanelerle ilgili soruları cevaplandırdı.

Milletvekili Candan Ereğli eski Devlet Hastanesi yerinin üniversite kampüsü olması konusunda her türlü desteği vereceklerini söyleyen Atilla Akar’a teşekkür ederek, “Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Sayın Başbakan’a bu konuyla ilgili 3 defa dosya verdim.

Genel Başkan Yardımcılarımız Numan Kurtulmuş ve Bülent Arınç’a da Başbakan’ımıza kampus konusunu hatırlatması için destek istedik sağolsun beni kırmadılar.

Eğer Ereğli’ye destek olacaksak sizin gibi duyarlı sivil toplum kuruluşları Sayın Başbakan’a ıslak imzalı kısa birer mektup yazarak bu konuyu gündemde tutsunlar. Biz devlet hastanesinin yerinin başka kurumlara verilmesini önledik. Bir aksilik olmazsa inşallah bu iş biter.Burası Ereğli’nin olmazsa olmazı” dedi.

“Erdemir Vakfı Vakıf Üniversitesi’ne ön ayak olur mu?” şeklindeki bir soruya ise, “Bunu Erdemir Vakfı bilir. Çünkü orası orada çalışanların ve emeklilerin. Para onların parası. Onların razı olması lazım. Bu konu daha önce de konuşuldu. Vakıftan bize böyle bir teklif gelmedi. Demek ki sıcak bakmıyorlar” diye cevap veren Milletvekili Candan, üniversite kampüsü olması halinde ilk etapta 3 bin 500 öğrencinin geleceğini söyledi.

Mevcut fakültelerde 3 bin 500 öğrenci olduğunu hatırlatan Milletvekili Candan onay verilmesi halinde Eylül ayında 7 bin öğrencinin hazır olabileceğini ifade etti.

Bir vatandaşın tersanelerle ilgili bir gelişme olup olmadığı sorusunu da cevaplayan Milletvekili Candan, “Biliyorsunuz 2008’de yaşanan dünya krizi tersaneleri olumsuz etkiledi. Devlet bu arazileri ücretsiz verdi. 2008’den bu yana öz sermayelerini kapatan bu tersane sahiplerine kredi verilmiyordu.

Sayın başbakan bu konuda da bir adım atarak Eximbank kredilerini açtı. Ben bu kriz 2016 yılından sonra çözülür demiştim hatırlarsanız. 2014 yılından itibaren gemi siparişleri alınmaya başlandı. Bu krediler tersanecilerin önünü açacaktır” dedi. 

“İstanbul’dan bu yana Marina yok” diyen Milletvekili Candan Marina’nın Ereğli’ye gelecek insanların ayağını alıştırması açısından önemine değinerek, buraya turist çekmenin yollarından biri olduğunu söyledi.

Milletvekili Candan bir vatandaşın, “Organize Sanayi Bölgesi teşvik kapsamına alınabilir mi?’ şeklindeki sorusuna ise teknolojik ürünler üretenler ülkenin neresinde olursa olsun 5. Bölge kapsamına alınır. Biz ne yapmışız. Saca dönelik işler yapmışız. Biri para kazanıyorsa diğerleri de karlı diye aynı işe girerek rekabet edip birbirini bitirmişler. Başka yerlerde böyle bir şey yok. Dolayısıyla uçak parçası gibi teknolojik ürünler üreten firmalara bu teşvik verilir” diye cevap verdi.

Daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetimini de ziyaret eden Milletvekili Candan burada da sürücülerin, servisçilerin, minibüsçülerin, kooperatif durak başkanlarının dertlerini ve sıkıntılarını dinledi.

Civelek’in, “Bizim genel başkanımız Ulaştırma Bakan Yardımcısı ile randevu alamıyordu. Sağolun siz aldınız ve D-4 belgesini geçici olarak durdurttunuz. Şoför esnafı olarak odamız olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Kandilli ve Köseler Mahallesindeki yolla ilgili soru üzerine Kandilli yolunun genişletileceğini vurgulayan Milletvekili Candan, “Milletvekili kendi yolunu yapmıyor’ şeklindeki eleştiriler hatırlatıldığında ise, “Bu yol belediye sınırları içinde. Önce kendi yolunu yaptı derler demesin diye sonraya bıraktık” diyerek espri yaptı.

Köprülü kavşağın akşam saatlerinde tıkandığını vurgulayan bazı sürücülerin sorularına da, “Gereken neyse o yapılır” diye cevap veren Milletvekili Candan, “Siz projenizi çizin Cevdet başkanınıza verin. O bize ulaştırsın. Geniş olması gerekiyorsa öyle yaptırırız. Bu kavşağın adı akıllı kavşak. Normalinde yol hakkı kavşaktakinindir ama bizde öyle değil. O yüzden gurbetçiler Türkiye’ye gelince kuralları unutup kaza yapıyorlar. Biz kurallara bağlı değiliz.” Dedi.

Öte yandan Polisevinde bazı muhtarların sorunlarını dinlerken, arkadaşlarınca hazırlanan sürpriz doğum günü pastasını üfleyen Milletvekili Candan, “Ne yapıyorsak Ereğli için. Bize soruyorlar. Ereğli gibi sosyal demokratların ağırlıklı olduğu şehirde nasıl seçim aldınız?’ diye. Biz Ereğli için siyaset yapmadık, yalan politika izlemedik. Doğruya doğru eğriye eğri yanlışa yanlış dedik. Hep Ereğli için çalıştık. “ diye konuştu.