Ercan Candan, “Sayın Bakan talebimiz üzerine müsteşarına verdiği emirde,   bu okulun TOBB tarafından yaptırması istedi” dedi. Candan, Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun konuyu takip etmesiyle Turizm Otelcilik Lisesi’nin Ereğli’ye kazandırılabileceğine dikkat çekti.

 

Kdz. Ereğli’nin Eğitim Vadisi olarak gösterilen ilçenin Kırmacı Mahallesi’ndeki DDY’den devir alınan arazilerde kurulan okullar arasında Turizm Otelcilik lisesi ile Spor Lisesi de bulunuyordu. Ancak bu iki liseyle ilgili girişim ve gelişmeler bıçak gibi kesilirken, konuyu AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a sorduk. Eski Milletvekili Candan Turizm Otelcilik Lisesi’nin yapılması için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret ettiklerinde  o dönemde Müsteşar olan ve şu anda da bu görevini sürdüren Yusuf Tekin’e bakan Avcı’nın verdiği talimattan söz etti. Ercan Candan, “Sayın Bakan bizzat verdiği talimatla Müsteşar Yusuf Tekin’den, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kdz. Ereğli’de Turizm ve Otelcilik Lisesi yaptırmasını istedi. Bakan emri verdi. Emri verdiği Müsteşar görevini sürdürüyor. Bu girişim sürdürüldüğü takdirde sonuç alınır” dedi.

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nu TBMM’deki odasında ziyaret ettiğini ve her konuda kendisine yardımcı olmaya hazır olduğunu, herhangi bir konu hakkında da bilgi almak istediğinde doğru bilgileri vermeye hazır olduğunu söylediğini de belirten Ercan Candan, Eğitim Vadisine yapılacak yatırımların devam etmesini umut ettiğini kaydetti.

Bilindiği gibi, Eski  Devlet Hastanesi binaları ve arazisinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilmesinin ardından bu alanda Turizm ve Otelcilik Fakültesi kurulma kararı alınmış, bu karar Bakanlar Kurulu’nca kabulünün ardından Resmi Gazetede de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  Turizm Otelcilik Lisesi’nin de açılmasının gerçekleştirilmesi, bu liseden mezun olacak öğrencilerin fakülteye devam edebilmeleri anlamında bir bütünlük sağlıyor.

Öte yandan Ereğli’de bir çok hayırsever hizmetleri bulunan Merhum İbrahim İzmirli de, Eğitim Vadisi’nde bir spor lisesi yapılması için bağış yapmaya hazır olduğunu açıklamıştır. İzmirli’nin ölümünden sonra mirasçıları da spor lisesinin yapılması için vasiyeti yerine getireceklerini açıklamışlar ve bürokrasidekiler ve siyasetçileri ziyaret ederek bu okulun yapılmasını istemişlerdi. Ancak bu girişim de bilinmeyen engellere takılmıştı.

Haber: Eyüp Bektaş