AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Evet biz haklıyız düşürmekte, çünkü bağımsız, egemen bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edilmiş" dedi.

Çaturoğlu, AK Parti Alaplı İlçe Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Rusya’dan fazla Rusyacı davranan insanlar bulunduğunu söyledi.

Türkmenlere eziyet edildiğini vurgulayan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Rusya ile aramızda bir hadise oldu. Bizim tarafımızdan sınırlarımızı ihlal eden bir uçak düşürüldü. Bu işin arka planı hem Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı.  Velev ki haksız olarak düşürsek, ne olacak. Evet biz haklıyız düşürmekte, çünkü bağımsız egemen bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edilmiş. 5 dakikada 10 kere ihtar edilmiş, ihtara cevap vermemiş, dost mu düşman mı belli değil, düşürülmüş. Bizim içimizde öyle hainler var ki, 'Rusya 5 bin kilometreden gelmiş Suriye sınırımızda ne arıyor' diye sormuyor da Türkiye’yi suçluyor."

Çaturoğlu, Türkiye'nin emin adımlarla ekonomi, siyaset ve dış politikadaki rolünü tekrar üsteleneceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde en çok oyu alan köylerin başkanlarına, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu ile İlçe Başkanı Mustafa Yavuz tarafından plaket verildi.

 

Haber: Cem Sürmeneli