Rödovanslı saha işletmelerine bu düzenlemenin yapılmasının garanti olduğunu ve bir an evvel işçi alımı yapıp üretime başlamalarını isteyen Milletvekili Çaturoğlu, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın Zonguldak'a verdikleri hastane sözünü tutmalarını isteyerek, "Rest çekiyormuş. Eğer samimiyseniz alın size istediğiniz yerden hastane yeri ve haydi tutun sözünüzü. Hodri Meydan"

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Faruk Çaturoğlu, hükümetin, Soma faciasından sonra, 'linyit', 'taşkömürü' çıkaran ve özel hukuk tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettiği yer altı maden işletmelerine, fazla çalışma ücreti, yıllık ücretli izin süreleri, çalışma süreleri ve maden işletmelerinde 2 kat asgari ücret uygulaması nedeniyle oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek verileceğini müjdeledi.

CUMHURBAŞKANININ ONAYINA SUNULDU

Söz konusu desteklerin bakanlık bütçesine konulan ödeneklerden karşılanacağını anlatan Çaturoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin usul ve esaslar ile bu usul ve esasların uygulanma süresi Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecektir. 60 sıra sayılı kanun tasarısının içerisinde bulunan bu kanun 14 Ocak 2016 tarihinde genel kurulda kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuştur. Bundan sonra bakanlar kurulu toplanarak bu desteğin ne şekil ve hangi oranda verileceğine karar verecektir.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Bu düzenleme 01 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecektir. Esasen rödovanslı saha işleticileri için geçen yıl bir düzenleme yapılmıştı. Ancak bu düzenleme ile verilen destekleme miktarının rödovans rakamını geçemeyeceği hükme bağlanmış olduğundan maliyet artışlarının karşılanması oldukça yetersiz kalmıştı. Şimdi ise bu kanun sonrası bakanlar kurulunca formül değiştirilecek ve mağduriyetler giderilecektir. Buradan tüm rödovanslı saha işletmelerine bu düzenlemenin yapılmasının garanti olduğunu ve bir an evvel işçi alımı yapıp üretime başlamalarını salık verebilirim.

 11 KEZ ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

Bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için şahsen üç değişik Enerji Bakanımız ile tam yedi kez, Bakan Yardımcısı ile iki kez ve Müsteşar ile iki kez olmak üzere toplam on bir üst düzey görüşme yaptığını ifade eden Çaturoğlu; bu görüşmelerin birçoğunda diğer iki milletvekilimiz Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar, İl Başkanımız Zeki Tosun,Zonguldak TSO Başkanımız Metin Demir ve diğer rödovans saha işletmecileri ile ilçe başkanlarımız hazır bulunmuşlardır.Bu konudaki gayretlerimizin en yakın şahitleri rödovanslı saha işletmecileri ve Zonguldak kamuoyudur.

 "AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTUM"

Plan ve Bütçe Komisyonunda bu kanunun çıkarılabilmesi için oldukça büyük çaba sarf ettim.Ayrıca Genel Kurulda da 60 sıra sayılı temel kanunun ilk bölümünü oluşturan muhtelif 10 maddenin üzerine ve özellikle bu düzenlemeyi içeren 6. Madde ile ilgili olarak AK Parti Grubu adına konuştum.

 HABERAL'A TEPKİ

Zonguldak için çalışan en ufak bir katkısı bulunan herkesin hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur, ancak kendi hakkımızı da kimseye yedirmeye niyetimiz yoktur. Bizim bu meseleye ve Zonguldak meselelerinin çözümüne verdiğimiz katkıların MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal tarafından yok sayılması ve itibarsızlaştırmaya çalışılması iyi niyetli ve hakkaniyetli bir davranış değildir. Ayrıca ayda yılda bir ilimize şöyle bir uğrayıp ahkam kesmekle bu işler olmaz.

VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

Sizi önce hastane konusunda verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyorum. Arsayı ya da başka bir şeyi bahane ederek bundan kurtulamazsınız.Önce arsa konusunu açıklığa kavuşturalım.Eğer bu hastane özel bir hastane olacaksa devletin özel bir yatırıma arsa tahsis etme mecburiyeti yoktur. Ancak kastedilen bir devlet hastanesinin yapılması ve Sağlık Bakanlığına devredilmesi ise (ki son konuşmalardan böyle olduğu anlaşılıyor) siz hastane yapmak için resmen Valiliğe veya Sağlık Bakanlığına müracaat ettiniz de sizi engelleyen mi oldu? Siz istediniz de size arazi tahsis edilmedi mi? Rest çekiyormuş. Eğer samimiyseniz alın size istediğiniz yerden hastane yeri ve haydi tutun sözünüzü. Hodri Meydan"