AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yazılı açıklamasında: Alaplı Islah OSB, Alaplı, Ereğli ve Çaycuma OSB’ler, Alaplı Dereağzı Mahmuzlarının uzatılması, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos ve Ereğli Bozhane Limanları ile ilgili önemli gelişmelerin kaydedildiğini bildirdi.

Çaturoğlu tarafından e-posta aracılığı ile gönderilen açıklama şöyle:

BAKAN ÖZLÜ ÇATUROĞLU’NU MAKAMINDA KABUL ETTİ

Zonguldak ve ilçelerinin sorunlarını Ankara’da bakanlıklar nezdinden çözmek amacıyla girişimlerini aralıksız olarak sürdüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başta olmak üzere Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Akbaş ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Yapılan görüşmelerde Zonguldak adına hayati önemi bulunan konularında gündeme geldiğini belirten Çaturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Zonguldak’ımızda halkın bizden beklediği talepleri karşılama adına gerek Türkiye Büyük Millet Meclis’inde (TBMM) gerekse bakanlıklar, genel müdürlüklerde yoğun mesai harcıyoruz.

“BAKAN ÖZLÜ SICAK KARŞILADI“

Aynı zamanda Zonguldak’ımızın sınır ili olan komşumuz Düzce’den Milletvekili olan Değerli Dostum Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile makamında olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdik.

Arı ayrı yaptığım üç görüşmede de gerek Bakanımız Özlü olsun gerek bürokratlarımız olsun bizleri gayet sıcak karşıladılar Malumunuz bizleri için önemli konular var.  Çaturoğlu, bu görüşmelerde Başta Filyos Limanı, Alaplı Islah OSB ve Ereğli Bozhane limanı gibi konuların gündeme geldiğini belirtti. 

BAKAN ÖZLÜ İLİMİZE ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü'yü makamında ziyaret Eden Çaturoğlu Alaplı Islah Osb ve Filyos Limanı ile ilgili dosyaları takdim ettiğini belirtti. Sayın Bakanımızın hemşerimiz olması nedeniyle özellikle Filyos bölgesine özel ilgi gösterdiğini ve buranın biran önce faaliyete geçmesi için gerekli desteği vereceğini beyan ettiler. Bende özellikle Filyos projesini bir kaç bakanlığı ilgilendirdiğini ve burada bir “Filyos Bölge İdaresi” kurulmasının iyi olacağını ve çalışmaların tek çatı altında sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledim. Bakanımız bu teklifime sıcak baktılar. Ayrıca ilimize gösterdiği özel ilgiden dolayı da Sayın Özlü’ye teşekkür ettim.

ALAPLI ISLAH OSB

Diğer taraftan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk'ü makamında ziyaret eden Çaturoğlu, Alaplı Islah Osb, Alaplı, Ereğli ve Çaycuma Osb'ler ile Filyos Endüstri Bölgesi konularını görüştüklerini belirtti. Alaplı Islah OSB de eksiklikler giderilmektedir. Daha önce Islah Osb ile ilgili çıkan kanunda bir değişiklik yapıldıktan sonra inşallah Alaplı Islah Osb'yi de faaliyete geçirmiş olacağız. Alaplı Osb'nin alt yapı ihalesi bu yıl yapılacak diyen Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; Filyos Endüstri Bölgesi için açılan davalar devam etmektedir. Davalar tamamlandıktan sonra Bakanlık burada yatırımcılara çağrıda bulunulacaktır. Gayretimiz ve hedefimiz odur ki bu projeleri biran önce faaliyete geçirerek ilimizi bir sanayi şehri dönüştürmektir.

“FİRMA İLE SÖZLEŞME EN KISA ZAMANDA İMZALANACAK”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Akbaş'ı makamında ziyaret eden Çaturoğlu, Alaplı Çayağzı Çıkış Mahmuzlarının uzatılması, Filyos Limanı ve Ereğli Bozhane Limanı ile ilgili konularını görüştüklerini belirti. Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; Yine Alaplı’mızda dere ağzı konusunda sıkıntılarımız oluyordu.  Olası sele davetiye çıkaran odacıklar noktasında burada bulunan mahmuzlarının uzatılması için daha önce talepte bulunmuştuk. Görüşmemizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 23. Bölge Müdürlüğü ile yazışmalar devam etmektedir. Yazışmalar tamamlandıktan sonra buranında yapımına başlanılacaktır. Bozhane Limanının tadilatı ile ilgili olarak ise Proje ve İmar Çalışması devam etmektedir. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra limanın tadilatına başlanılacaktır. Filyos Limanı ilgili olarak ise Bakanlık tarafından yapılan ihaleye karşı Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar ret edilmiş ve gerekçeli karar Bakanlığa ulaştıktan sonra önümüzdeki günlerde sözleşme imzalamak üzere ilgili firmaya çağrıda bulunulacak.

İlimizin kalkınması adına kamu yatırımlarından ilimizin payına düşen rakamı daha da yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.