Haber Merkezi: AKP’nin eski Zonguldak il Başkanı Celil Uzun yazılı bir açıklama yaparak yerel seçimleri değerlendirdi ve il Başkanı Hamdi Uçar’ı başarısızlıkla suçlayarak özeleştiri yapıp istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

 

Uzun, son iki dönemdir Zonguldak’ta başarısız bir seçim geçirdiklerini belirtirken, “Sayın İl Başkanımız seçim mağlubiyetini bir takım kişilere ve kafasında yarattığı gerçekte olmayan muhalefete yükleyerek işin içinden sıyrılmak istemektedir”  dedi.

 

Celil Uzun yazılı açıklamasında,  

 

“Yanlış hareketler neticesinde Zonguldak ta CHP nin arkasında kalmıştır. Belediye başkanlıklarında CHP 12, AKP 11 belediye başkanlığı kazanmıştır. Aynı oranlar İl Genelde ve Belediye Meclis Üyeliğinde de gerçekleşmiştir. Ak Partililer bir daha böyle hezimetleri yaşamamaları için partilerine sahip çıkmalıdır. Parti teşkilatımız Zonguldak ta dibe vurmadan tedbir almak zorundadırlar. Ben burada bu dönem İl Başkanı olsaydım bu dönem belediye başkanlığını kesinlikle kazanırdık. Belki Ali Bektaş beni yanlış anlayacak ama, Ali Bektaş Zonguldak’ta aday olmamalıydı. Zonguldak ta kendisinin önünü kesecekleri belliydi. Ayrıca meclis listesi de çok kötü idi. Başbakanımıza küfür eden ve paralel yapıya hizmet eden birçok kişi bulunmaktaydı.”