Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ülkücü Şehitleri Anma Programı” ile ilgili “Savrulup düşenler olsa da kutlu Dava yolundan Allah'ın izni ile dağları bile yürüteceğiz Başbuğumuzun ardından.” Denildi.

13 Mayıs 2016Cuma günü gerçekleşen " Ülkü Şehitlerimizi Anma Programı”nın Ülkücü Harekete gönül vermiş Dava Büyükleri ve Davanın Geleceği Kardeşler ile paylaşmış olmanın verdiği huzurunu yaşadıklarını belirten Ülkü Ocakları’nın açıklaması şöyle:

“Cennet mekan Başbuğumuz ile omuz omuza verip Türk İslam Davasını yaşatmak uğruna, Milli ve Manevi değerlerimizin komünist Marksist projelere kurban edilmemesi uğruna, bedenlerini Türk Milletine siper ve İmanlarını kendilerine rehber edinen Cennet Kapısı Davamızın Ölümü Korkutan Şehitlerine KDZ Ereğli'den selam ve dualar gönderdik. Rabbim ruhlarına teslim etsin inşallah.

Programımıza katılan katılamayan tüm değerli abi ve kardeşlerimiz bilmelidir ki bizler bu programı esasen sizler tarafından beğenilip takdir edilmek için değil bilakis Milli ve Manevi değerlerimizin yanında Ülkemizin ve Hareketimizin yıpratılmaya çalışıldığı bu günlerde tüm halkımıza Ülkücü Şehitlerimiz nazarında Davamıza gönül verenlerin çektiği cefaları hatırlatıp bu Davanın ne sıkıntılar ile bu günlere kavuştuğunu akıllara bir kez daha kazımak istedik. Türk İslam Ülküsüne gönülden bağlı kalarak Başbuğumuzun ve Aziz Şehitlerimizin yolundan giderek dünyaya nizam ve huzur verme idealleri ile yetişen Davamızın geleceği genç kardeşleriniz olarak gönüllerinizde bir nebze huzura vesile olup, gelecek adına bir parça umut olabildiysek ve en önemlisi Aziz Şehitlerimizin ruhlarına sizlerle beraber dualar gönderebildiysek bizler için kâfidir.

Son olarak, programın hazırlanıp sizlerle buluşmasında emeği olan tüm Orta Öğretim, Üniversite ve Asena teşkilatlarımıza, maddi manevi destekleriyle bizlere güç veren emektar abi ve ablalarımıza ve açık artırma yolu ile ve diğer yardımları ile ocağımıza katkıda bulunan tüm Dava büyüklerimize teşekkür ediyoruz.

Selam, saygı ve dualarımız ile. Allah hepinizden razı olsun.

Savrulup düşenler olsa da kutlu Dava yolundan Allah'ın izni ile dağları bile yürüteceğiz Başbuğumuzun ardından..”