CHP Ereğli İlçe Başkanlığı Şerif Sertan Ocakçı’yı ziyaret eden Ocakçı’nın kongre rakibi Yaşar Balcı, oluşan yeni yönetime başarılar diledi. Partinin 6 Aralıkta gerçekleştirdiği iki adaylı kongrede daha az oy alan Yaşar Balcı, seçimi kazanan Sertan Ocakçı’yı parti binasında ziyaret etti, seçilen yönetime çiçek takdim etti.

 

"CHP'NİN NEFERİYİZ"

Balcı, ziyarette partililere hitaben yaptığı konuşmada, ziyaretin bir aile ziyareti olduğunu söyledi. Kongre sürecini ise demokratik mücadele olarak nitelendiren Balcı, şöyle konuştu: “Ereğli tarihinin en iyi, içerikli ve rekabetli bir kongresinin yaşandığını düşünüyorum. İnşallah, delegenin takdiri sonrası görevi gelen arkadaşlarımız, sorumluluğunun ve CHP oyunun Ereğli’de eksi 17 binde olduğunu fark ederek; köylerde 12 merkezde ise 5 bin geride olmuş bir siyasi partinin yükünü omuzlarına aldıklarını düşünerek, gayretle çalışacaklarına inanıyorum. Samimiyetimle söylerim ki, CHP’de nerede görev addedilirse o göreve hazır olduğumuzu kamuoyunun önünde ifade ediyorum. Onun dışındaki söylenecek sıfat ve yakıştırmaları kabul etmiyorum. Biz, CHP’nin bir neferiyiz, partimizin başarısı için uğraşırız. Arkadaşlar aldıkları bayrakla, 4x400 metrenin geride kalmış bir yarışın bayrağını teslim aldıklarını farkında olsunlar. Bu saatten sonra sorumlulukları çok ama üretecek projelerle bunun altından kalacaklarını düşünüyorum. Başbakan, bir ülkeyi tek başına yönetmiyor, kadrolar ve çalışma guruplarıyla bu işi başarıyorlar. Partide, bu arkadaşların içinde nitelikli insanların olduğunu biliyorum. Bu arkadaşlardan yararlanırlarsa, akıllı davranırlarsa başarıyı elde ederler, endişem yoktur.”

 

"TECRÜBESİNDEN YARARLANACAĞIZ"

Başkan Ocakçı da, CHP’de yeni bir dönemin başladığını ifade ederek şunları söyledi: “Biz, ayrıştırmayı bitirdik. Artık, Yaşar ağabeyde bizim ağabeyimizdir. Daha önceki dönemlerde, ilçe başkanlığı yapmış bir büyüğümüzdür. Kendisinden de yardım isteyeceğiz. Bilgisinden, tecrübesinden yararlanacağız. Yeri geldiğinde yol göstermesini, yeri geldiğinde de küçükte olsa, şöyle hafifte olsa kulağımızı çekmesine izin vereceğiz, çünkü o bizim bir büyüğümüzdür. Biz, CHP’de bizimle çalışmak isteyen herkesle bu yola devam edeceğiz. Ayağınıza sağlık Yaşar başkanım, ekibinize de teşekkür ediyorum. Hep beraber bir şeyler başaracağız, bundan sora biriz"

 

(Haber Merkezi)