CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, olağan ilçe kongresi seçimleri için üye listelerinin 7 gün süre ile askıya çıkartılacağını söyledi.

Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı İlçe kongresi 28 Eylül ile 25 Ekim tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Üye listelerinin adrese dayalı nüfus kayıtlarına göre oluşan ve 7 Haziran 2015 Milletvekili genel seçimlerine esas olan seçmen kütük bilgilerine dayanılarak güncelleştiğini ifade Tosun, şöyle dedi:

“İlçe teşkilatımıza gelen listeler 28 Temmuz 2015 tarihinde yani yarın askıya çıkacak 7 gün askıda kalacak.3 Ağustos tarihinde askıdan indirilecek listeler ardından 15 Ağustos’ta kesinleşen listeler birlikte delege seçimi olacaktır.28 Eylül ile 25 Ekim 2015 tarihleri arasında İlçe kongresini yapacağız. Yine Ekim ayı içinde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları seçimleri yapılacak. Bizler Alaplı’da genel seçimler boyunca örgütümüzle birlik beraberlik içinde, çok uyumlu bir çalışmaya imza attık. Biliyorum ki, kongre sürecinde da partimizdeki bu dayanışma artarak devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi ülkeye getiren parti olarak, demokrasinin en güzel kazanımlarından olan demokratik seçimlerden çok daha güçlü, yenilenmiş ve birliğini pekiştirmiş bir şekilde çıkacaktır. Bu kongre sürecinin hem partimize hem de ülkemize hayırlı olmasın diliyorum.”