Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başkan Koltuk’a toplantıda CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, 3’üncü Sıra Adayı Deniz Yavuzyılmaz, 4’üncü Sıra Adayı Harun Akın, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin de eşlik etti.

Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, kendilerine destek veren örgütlere ve arkadaşlarına teşekkür etti. Akın ve Yavuzyılmaz da, teşekkür edip, siyasette sürecin önemine değinerek, Zonguldak’ta birinci parti olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, partili-partisiz destek veren herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu:

 

KOLTUK: “ZONGULDAK’TA CHP BAYRAĞINI BİRİNCİLİĞE DİKTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Milletvekili adaylarımız Sayın Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın ve Ali İhsan Köktürk arkadaşlarımız da ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler ve çalıştılar. Partimiz, Zonguldak’ta 2 milletvekili çıkarttı. Ben partililerime, değerli arkadaşlarıma, basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Seçim süreci içerisinde bizimle çalıştılar, bizlere destek oldular. Gerçekten bu seçim boyunca hepimiz elimizden gayreti gösterdik. Dağ-bayır demeden gezdik ve hemen hemen sıkmadığımız el kalmadı. Sonuç itibari ile 13 yıllık AKP iktidarı artık karanlığa gömülmüş oldu. Şu anda en büyük mutluluğu yaşıyoruz, 13 yıllık AKP hükümetinden Türkiye kurtulmuştur. Karadeniz sahil şeridine baktığımız zaman tek kırmızı olan il Zonguldak’tır. Partimiz, Zonguldak’ta birinci parti olmayı başarmıştır. Bunda da sizlerin emeği vardır, herkese teşekkür ediyorum. Yorulmadan yine çalışacağız, yarın ne olacağı belli değil. Koalisyon hükümeti mi kurulacak, ne olacak belli değil. Zonguldak’ta CHP bayrağını birinciliğe diktiğiniz için teşekkür ediyorum”

 

YAVUZYILMAZ: “SONUÇ ÖNEMLİ, ANCAK SÜREÇ DAHA ÖNEMLİDİR”

3’üncü Sıra Adayı Deniz Yavuzyılmaz, çalışarak CHP’yi Zonguldak’ta 1’inci parti çıkarttıklarını belirterek, “Partimizi Zonguldak’ta birinci parti yaptık. Atatürk’ün vermiş olduğu görev nedeniyle siyasete girdik ve çalıştık. Partime 1 oy kazandırabildiysem, şahsım ve gönüldaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu yürüyüşümüz her zaman devam edecek. Şunu vurgulamak isterim ki, siyasette sonuç önemlidir, ancak süreç daha önemlidir. Bizler birbirimizi tanımlarken ulaştığımız sonuçlarla değil, geçtiğimiz zorluklara bakmalıyız. 3’üncü sırada yer alan kardeşiniz olarak sonuç, Zonguldakspor’un 3’üncü lig play-off mücadelesine benzedi. Kapı kapı, köy köy dolaşarak Zonguldak’ta birinci parti olmayı başardık. Bu çalışmalarımız her zaman devam edecek, koşarak devam edecek” dedi.

4’üncü Sıra Adayı Harun Akın, AK Parti’nin ampulünü söndürdükleri için teşekkür ederek şöyle konuştu:

 

AKIN: “FOTOĞRAFA BÜTÜNÜYLE BAKARSAK, FAZLA ÜZÜLMEDEN BU DEREYİ GEÇTİK”

“Beklentimiz bu değil, kabul ederek söylüyorum. Ama bu işler kolay olmuyor. Türkiye’de siyaset Avrupa ve dünya tarafından test edilmiş, siyasetin Türkiye’de birçok ülkeden farklı gelişmesi ve büyümesi var. O yüzden bunu küçümsemeyelim. Ben sıram itibariyle her ne kadar kampanya içinde bize yüreklendiren, destek veren CHP’li görmenin mutluluğunu bu kampanyada gördüm. Bu kadar zor bir sırada olmama rağmen bizi her gördükleri yerde enerji verdiler. Zonguldak’ta 1977’den sonra birinci parti olduk. Bunun keyfini yaşayın, az bir olay değildir. Mücadele devam ediyor, siyaset bizlerden ibaret değildir. CHP kalıcı olandır, bugün biz varız, yarın başkaları devam edecektir. Hiç üzülmeyin, Tayyip Erdoğan’ın istediği olmadı. Türkiye iki büyük olayın uçurumundan döndü. Parlamenter rejimin son seçimiydi. Bir daha ki seçimlerde belki de hiç sandığa gitmeden yüzde 95’lerle Orta Doğu ve az gelişmiş ülkelerin birçoğunda çıkan sonuçlarla liderler seçilecekti. Onun yanında AKP’nin 13 yıllık ampulünü söndürdük. CHP bu dönemde örgütlerle, belediyelerle bundan sonra daha motive olacağına inanarak ayrıca bir mutluluğum var. Örgüt içinden gelmek ve örgütü bilmek ayrı bir şeydir. Fotoğrafa bütünüyle bakarsak fazla üzülmeden bu dereyi geçtik.”

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, hedeflerinin 3 milletvekili çıkarmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 

DEMİRTAŞ: “BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM”

“Amacımız elbette Zonguldak’ta birinci parti çıkmak, en az 3 milletvekiliyle Ankara’ya dönmekti, hedefimiz buydu. Bütün çalışmalarımız bunun üzerine oturtmuştuk. Bundan dolayı buruk bir sevinç yaşıyorum. Artık bundan sonra önümüze bakacağız. Milletimiz bu şekilde takdir etti. Seçim süresinde örgütümüz canla başla çalıştı. Burada Genel Merkezimizin bugüne kadar uygulamış olduğu genel seçim politikasının dışında çok güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Türkiye’nin genel konjonktürü ve bildiğimiz diğer nedenlerden dolayı istediğimiz seviyeyi yakalayamadık. HDP’nin Türkiye’de bir yükselişi vardı. Bizim seçmenimizin de bir kısmı sanırım HDP’ye yöneldiğini düşünüyorum. Netice itibariyle CHP bu seçimden başarılı çıkmıştır. Deniz arkadaşımız bu seçim çalışmalarının parlayan yıldızı olmuştur. Biz sadece AKP’ye karşı mücadele etmedik. Biz devletleşen bir AKP’ye karşı mücadele ettik. Kaymakamlar, valiler, diğer kamu görevlileri AKP’nin bir görevlisiymiş gibi çalıştılar. Bunlar köylerde karımıza çıktı. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Milletimiz bana ve Şerafettin Turpcu Ağabeyime görev everdi. Biz de elimizden geldiğince Zonguldak’ın sorunlarının çözmeye çalışacağız.”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise, yeni iktidarın Türkiye’ye hayırlı olması dileğiyle şunları söyledi:

 

TURPCU: “HDP’YE 3-4 PUAN CHP SEÇMENLERİNİN ÖDÜNÇ OYLARI GİTMİŞTİR”

“Hepimize geçmiş olsun, AKP kaybetti, demokrasi güçleri kazandı. İl Başkanım başta olmak üzere tüm örgütlerimize teşekkür ediyorum. Vaatlerimiz vardı, Sayın Genel Başkanımızı huzurunuzda kutluyorum, bize çok güzel bir seçim atmosferi yarattı. Biz, Ünal Demirtaş arkadaşımızla mecliste sizi temsil edeceğiz. Biz iktidarın neresinde oluruz, bilmiyorum, ama CHP’siz hükümet olamaz. Zonguldak’ın kömürünü, madenlerini, emeklisini, asgari ücretlileri, taşeron çalışanlarını ve Zonguldak’ın problemlerini meclise yansıtıp bunları çözmek için aday olduk. Bu yolda gideceğiz, bu yolda kimsenin kuşkusu olmasın. Vaatlerimizin hepsinin peşindeyiz. Bu AKP’liler hükümete o kadar yerleşti ki halkımızın bir kısmı bunların gideceğine inanamadı. İnşallah çok erken seçim olup da Türkiye bunalımlara girmez, ama biz bunlara hazırız. HDP’ye de kesinlikle 3-4 puan CHP seçmenlerinin ödünç oyları gitmiştir. İnşallah bundan sonraki seçimlerde baraj olmayacak. Çünkü ‘baraj var’ diye yüzde 10’un üzerinde tutmayla ilgili belli belirsiz yerlerde oy gitti, bizden de gitti. Bu seçim sürecinde bütün arkadaşlarımıza bize destek oldukları için teşekkür ediyoruz.”