CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen kongresinde seçilen yeni yönetim görevine başladı. İlçe Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.  CHP'nin önceki dönem İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 5 yılı İlçe Başkanlığı olmak üzere 8 yıldır görev aldığını belirtti, partililerden haklarını helal etmesini istedi. "Benim sizlere bir hakkım geçtiyse benden tarafı hepsi helal olsun, sizlerinde bana haklarınızı helal ettiğinize yürekten inanıyorum" diyen Kartal konuşmasını şu sözlerle tamamladı:   "Partimizi önümüzdeki dönemde yeni okyanuslara yeni denizlere, büyük denizlere büyük hedeflere ulaştırmak için hepimizin o yelkene bir nefes vermemiz gerekiyor. Bu nefesi de vereceğinize yürekten inanıyorum"

 

"BU BİR BAYRAK YARIŞI"

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ben burada devir almıyorum, bizler burada bir bayrak yarışının bir sonra ki koşucusuyuz, benden sonra umut ediyorum ki benden daha genç arkadaşlar gelir, onlar koştururlar bu koşuyu. Biz de deriz ki; biz de bayrağı daha gençlere devrettik, ben istiyorum ki; bu arkadaşlarımız yeni arkadaşlarımız artık şunun farkına varalım; Cumhuriyet Halk Partisi bir aile, aile içinde kırgınlıklar olacak, seçimler olacak, tercihler olacak ama yarınsı gün her şey unutulacak"

 

"KİMSE BUNU YADSIYAMAZ"

Biz bu düsturla yola çıktık ve bunu istiyoruz ve sözümüzü, teşekkür etme sözümüzü, onurlandırma sözümüzü bugün yerine getiriyoruz. Hayrettin bey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Onların bu partiye kim ne der ise desin emeği geçti, bir vardiyası geçti, ekonomik durumlarından dolayı da yardımları geçti. Kimse bunu yadsıyamaz.  Bu yüzden istiyoruz ki kendisini buradan yolcu etmeyelim, sadece bayrağı devir alalım, onları Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde değerlendirmeye ve görevlendirmeye devam edelim işte o zaman büyürüz biz, kocaman olacağız o zaman” dedi.

Ocakcı, Kartal’a partiye verdiği emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Yoğun katılımın olduğu törenin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)