CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe Başkanlığının bir sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan açıklamasında, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever’in istifasıyla ilgili süreci değerlendirdi.

Kartal’ın açıklaması aynen şöyle:

Bilindiği gibi Ormanlı Belediye Başkanı Sayın Yaşar SEVER ve 4 Belediye Meclis üyesinin 26 Nisan’da CHP’ den istifa etmesi ile başlayan süreç, önceki hafta AKP’ye üye olmaları ile noktalandı. Bu konuda kamuoyunda birçok dedikodu ve yanlış bilgilerden kaynaklanan, kamuoyunu yanıltıcı, her türlü spekülasyon ve yoruma açık bir durum ortaya çıktı. 

Biz CHP İlçe Örgütü olarak Ormanlı Belde Başkanımızla da görüşerek bu gelişen sürecin nasıl sonuçlanacağını bekledik. Bu gün geldiğimiz noktada her şey daha net görünmektedir. Ormanlı’lı hemşerilerimizin bu gelişmelerin tüm ayrıntılarını doğru bir şekilde bilmesi gerekiyor.

Ormanlı Belediye Başkanımız Sayın Yaşar SEVER’i AKP dışladığında, CHP olarak biz sahip çıktık ve Ormanlı halkının da desteleriyle yeniden belediye başkanı yaptık. Biz CHP İlçe Örgütü olarak hiçbir zaman Yaşar Başkan’a saygıda kusur etmedik. Belediye Meclis üyelerimize karşı hiçbir saygısızlık yapmadık. Beldelerimiz içinde en çok Ormanlı’ya gelip gittik ve her gelişimizde, her etkinliğimizde kendisine bilgi verdik. O’nun düşüncelerine değer verdik. Her şeyi Yaşar Başkanla paylaştık. O’ndan habersiz hiçbir şey yapmadık.

AKP’li Alaplı Belediyesi işçilerinin maaşlarını ödeyemezken., AKP’li Gülüç Belediyesinin hali içler acısıyken, AKP’li Çaylıoğlu ve yine AKP’li Gökçeler Belediyeleri beldelerine hiçbir hizmet yapamadıkları ve halkı da bezdirdikleri için kapanırken, biz CHP olarak tüm zorluklara rağmen önce 2 otobüs, sonra bir iş makinası kazandırabilmek için, Genel Merkezimizi de devreye sokarak elimizden geleni yaptık.
AKP’li belde belediyeleri hiçbir şey yapmazken biz CHP olarak bunları Ormanlı’ya kazandırmak için yoğun çaba sarfettik ve kazandırdık.Yeri geldi Zonguldak Belediyemiz den, yeri geldi Kdz.Ereğli Belediyemizden hibe yardımlar sağladık.

Zonguldak ve Kdz.Ereğli Belediyelerimizden çöp konteynerleri aldık. Kdz.Ereğli Belediyemiz Ormanlı Belediyesi önündeki caddeyi ve garaj yerlerini boydan boya asfaltladı, dere içinde kanalizasyon borusu çalışması yaparak yardımcı oldu. 2 ay önce Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis üyelerimizle birlikte Ormanlı’ya yaptığımız ziyarette Seyidahmetli yolunun yapımı, Belde Başkanlığımız önündeki yerin dinlenme ve park alanı olarak düzenlenmesi, çocuk parkları, fitnes spor alanları ile bazı ara yolların yapımı konusunda Temmuz ayı içimde çalışmaları başlatmak için programlarımızı yaptık.

Yine 1,5 ay önce CHP Zonguldak İl Başkanlığı’mızın öncülüğünde, Zonguldak’ta ki CHP’li Belde Belediyelerimize hibe yardımlar için, İstanbul - Kadıköy, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş Belediyelerimize yaptıkları ziyarete, Ormanlı Belediye Başkanımızın da almak istediği yardımları bir liste yaparak geziye katılmasını istediğimiz halde katılmadı. 

Bu ziyaretlere katılan Belde Belediye Başkanlarımız, Muslu, Nebioğlu ve Hacımusa Belediyelerine itfaiye aracından çöp kamyonlarına, çocuk parklarından, fitnes spor aletlerine kadar bir çok hibe yardımlar aldılar. 

Buna rağmen biz Ormanlı’ya bir cenaze arabası yardımı almak için çalışmalarımızı son noktaya getirdik. Bunu da hem Belediye Başkanımız Sayın Yaşar SEVER’ le ve Belediye Meclis üyelerimizle paylaştık.

Tüm bu gerçekler ortada iken böyle bir tablo ile karşılaşmamız, Yaşar Başkan’ın ve Belediye Meclis üyelerinin CHP’den istifa edip AKP’ye geçmeleri bizi üzmüştür ancak şaşırtmamıştır. 

Ormanlı halkı, kamuoyu şunu açıkça bilmelidir ki;

CHP hiçbir zaman Ormanlı’ya yanlış yapmadı. Ormanlı halkını aldatmadı. Biz, tüm imkansızlıklara rağmen elimizden geleni yaptık.

Ormanlı’ya asıl yanlışı yapan AKP’dir. Ormanlı’yı, Ereğli’yi, Zonguldak’ı ihmal eden, gözden çıkaran, aldatan AKP’dir.

Erdemir’i satan AKP’dir. TTK’yı küçülten AKP’dir. Ereğli- Devrek yolunu yapmayan, köylerin yol, su, kanalizasyon sorunlarına yeterli kaynak aktarmayan AKP’dir. Kutsal dinimizi siyasete ve ticarete alet eden, işsizliği, yoksulluğu artıran AKP’dir. Zengini daha zengin, yoksulu daha da yoksullaştıran, emekliye, köylüye, emekçiye insanca bir yaşamı çok gören AKP’dir. 

2002’den bu yana yapılan 3 genel seçimde de halkımızın oylarıyla Ankara’ya 3 milletvekili gönderen, 11 yıldan beri de tek başına iktidar olan AKP halkımızı aldatmıştır.

AKP’nin Ormanlı ve Ereğli halkına saygısı kalmamıştır. AKP’ye oy veren seçmene saygısı kalmamıştır. AKP, Ormanlı’dan bir İlçe Başkanı adayı çıkmasına bile tahammül edememiştir. Bu nedenle Ereğli İlçe Kongresini iptal etmiş, kendisine oy verenlerin, demokratik, özgür iradesini çiğneyerek, hiçe sayarak, atamalı bir ilçe başkanına herkesin biat etmesini dayatmıştır.

AKP iktidarı gerek Türkiye’de, gerek Ereğli ve Ormanlı’da CHP ‘ye karşı zincirleme bir operasyonun peşindedir. Tüm iktidar gücünü kullanarak CHP’ye saldırmaktadır. Önümüzde ki süreçte CHP’ye kaşı bu tür saldırılar, operasyonlar daha da yoğunlaşacaktır.

Bugün AKP,emperyalist ABD, Siyonist İsrail,BDP-PKK,Öcalan,Kandil ve Barzani ile yürütülen pazarlık ve görüşmelerle birlikte TC’yi silip, Türklüğü Anayasa’dan çıkararak, Kürt derebeyleri ile anlaşarak yeni bir devlet kurmanın peşindedir.

Türkiye Cumhuriyet’ni tasfiye etmenin peşindedir.

Bu nedenle CHP etrafında fırtına koparılmaya, CHP yıpratılmaya, sarsılmaya, parçalanmaya çalışılıyor.

Çünkü CHP Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır. Bağımsız, laik, demokratik devletimizin, ulusal birliğimizin temel taşıdır.

Ancak tüm bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. CHP’yi 9 Eylül 1923’te Atatürk kurdu. Mustafa Kemal CHP’yi kurduktan 50 gün sonra, 29 Ekim 1923’te Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etti. Türkiye ‘yi kuran Atatürk, CHP’yi binanın tam ortasına adeta bir temel taşı gibi yerleştirdi. Ne kadar sağlam yerleştirmiş ki bu 90 yılda onlarca parti kurulup dağıldığı halde, CHP dimdik ayakta.

Tüm CHP’liler şu gerçeğin bilincindedirler ki;
Türkiye ‘yi savunmak, CHP’yi savunmak,
CHP’yi savunmak, Türkiye’yi savunmaktır.

Türkiye bizim için önemlidir.Ereğli bizim için önemlidir. Ormanlı bizim için önemlidir. 

Ormanlı ‘da yaşananlar ortadadır. Ormanlı halkı aldatılmaktadır. Yaşar SEVER içi boş vaatlerle aldatılmaktadır ya da zaten bu oyunun gönüllü figüranı rolündedir.

Bizler siyaseti dürüst, ilkeli, halkına yalan söylemeyen bir şekilde yapmak zorundayız. Ne pahasına olursa olsun Ormanlı’da da aynı ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Biz CHP olarak ülkemizin, Ormanlı’nın, halkımızın sorunlarını ancak, dürüst, ahlaklı, ilkeli bir siyaset anlayışıyla çözüleceğine inanıyoruz. 

Bunun için de sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Ormanlı Belediyesinin kuruluşunda biz vardık, temellerini biz attık, geleceğinde de biz olacağız.