Kaymakam ile AKP ilçe başkanı arasında yaşanan tartışma gündeme damgasını vurdu.

 

 

 

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ile AKP İlçe Başkanı Mustafa Yavuz arasında yaşanan tartışmayla ilgili konuşan  CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun “Günün anlam ve önemine yakışmadı” dedi.

 

Tosun, her gün demokrasi nöbeti tuttuklarını, Halis Özdemirr’e çok şey borçlu olduklarını, gazilerle ilgili düşüncelerini ve Zonguldak’ın turizm cennetinin de Gümeli olduğunu vurguladığı açıklamalarında şunları ifade etti:

 

KAYMAKAM HİZMET EDİYOR

 

Kurban Bayramının 1. günü Kaymakam Altuğ Çağlar ile AKP İlçe Başkanı Mustafa Yavuz arasında yaşanan tartışma o günün anlam ve önemine yakışmadığını düşünüyorum. Kaymakam Altuğ Çağlar'ın İlçemize hizmet anlamında bir şeyler kazandırmak için ne kadar özverili çalıştığını çok iyi biliyoruz. Ancak şu var ki, bu kadar özverili çalışan birini sırf iktidar partisine yakın olmadığı öne sürülerek şikayet edilmesi ve görevden aldırılmaya çalışılması etik bir davranış değildir.  Ortada bir sorun varsa bu sorunu hep beraber tartışarak birlik beraberlik içinde çözmeliyiz. 2 yılda bir Alaplı’da kaymakam değiştirilmesini artık istemiyoruz. Kaymakam Çağlar'ın İlçemizde daha birçok projeler gerçekleştireceğine bizler inanıyoruz."

 

HİZMET YARIŞI

 

Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam 900 gündür hizmet etme yarışına girdiklerini söyledi.

 

Güzel İlçemize kim hizmet yapıyorsa her zaman teşkilat olarak destek verdiklerini anlatan Tosun, Alaplı Belediyesinin 2,5 yıldır yaptığı hizmetleri taktir ederek izliyoruz. Daha yaşanabilir bir kent yapmak için ekibiyle birlikte gecesine gündüzüne katarak çalışan bir Belediye Başkanı var. 2,5 yılda yapılanlarla 12 yılda yapılan hizmetler ortadır. Parti olarak Belediye Başkanlarımız Nuri Tekin ve Ahmet Saydamın her zaman yanındayız.” dedi.

 

İlçede yapılamayan hizmetlerin takipçisi olduklarını ve bunları her platformda dile getirdiklerini ifade eden Tosun, Alaplı köylerinde yaklaşık 4-5 yıldır evsel atıklar toplanarak ayrıştırma alanlarında imha ediliyor. Köylerin çöplerini alınması güzel bir hizmet. Ancak bu hizmet aksadığı zaman büyük sıkıntılar meydana geliyor. Özelikle yaz aylarında fındık hasat dönemi olması ve köylerin nüfusunun artması çöp sorununu da hat safhaya ulaştırıyor. Bu yıl tüm köylerimizde çöplerin alınmadığı yönünde çok şikayetler aldık, almaya da devam ediyoruz. Bir hizmet yapılıyorsa hizmetin aksatılmadan tam yapılması gerekir. Yarım yamalak yapılan hizmet hem halkımızı mağdur ediyor hem de çevremizi. Bundan sonraki bu tür sorunların yaşanmaması bekliyoruz. Köy yollarımızın durumları ortadır. Özelikle Alaplı Kaptaş yolu artık kaldırmıyor. Yol dar oluşu sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bu yol ile ilgi acilen bir çalışma yapılması gerekiyor. Ayrıca yıllardır bir türlü bitirilemeyen Mollabey Alaplı alternatif yol çalışması  " şeklinde konuştu.

 

HALİSDEMİR'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

 

Tosun, Kahramanımız Ömer Halisdemir’i şükran ve minnetle andıklarını belirten Tosun,”Yakın bir zamana kadar yakınlarından başka kimsenin tanımadığı ama bugün herkesin minnet duyduğu kahraman bir asker olan Ömer Halisdemir, bu ülke çok şey borçludur. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin yaşadığı en kara günlerden biriydi. O geceye dair birçok kahramanlık hikayesini gördük, dinledik veya şahit olduk. Ancak o hikayelerden en farklısı Ömer Halisdemir'e ait. O vatanının üzerine gelecek büyük bir darbeyi tek başına savuşturmuş ve ülkenin tarihini tek başına değiştirmiştir. Ancak ne var ki kahramanımızın ismini İlçemizde yeni yapılan şelalede yaşatmak için Meclis'te alınan karara RET oyu veren AKP Meclis üyelerini basımızdan okuduk. Bir İlçe Başkanı olarak bu ülkenin bir vatandaşı olarak çok üzüldüm.  Bu gün o meclis koltuklarında oturuyorlarsa bunu Ömer Halisdemir gibi bir kahramana borçludurlar."

 

HER GÜN DEMOKRASİ NÖBETİ

 

Sayın Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı mitinginde 12 maddelik bir bildiri açıkladığını ifade eden Tosun, “O bildiriden bir bölümünü paylaşmak istiyorum. "Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Camiye sokarsak toplumu böleriz. Adliyeye sokarsak adaleti bulamayız. Askeriyeye, kışlaya sokarsak darbeyi önleyemeyiz. O zaman yapacağımız ilk iş camide siyaset olmayacak, kışlada siyaset olmayacak, adliyede siyaset olmayacak. Adalet arıyorsak onları başka yerde bağımsız bir şekilde aramamız lazım." 15 Temmuz darbe girişiminde halk direnme gücünü kullanarak, tankların önüne çıkarak, canını siper ederek demokrasiyi savunmuştur. Canını siper eden, tankın üstüne çıkan, mücadeleyi yapan herkese kadın-erkek, yaşlı-genç herkese şükranlarımı sunuyorum." Dedi.

 

 

GAZİLERİMİZ BİZİM HER ŞEYİMİZ

 

Gazilik Türk vatanseverliğin, Türk kahramanlığın ve fedakarlığın yaşayan destanıdır diye Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gazi ise bu kahramanlığı yazan destanın adıdır.19 Eylül Gaziler gününde Atatürk Anıtında düzenlenen törene CHP Alaplı İlçe teşkilatı olarak tam kadro katıldık. Maalesef iktidar partisinin Alaplı temsilcilerini gazilerimizin bu anlamlı gününde göremedik. Böyle anlamlı bir günde Gazilerimizin yanında olmak için davet gerekmez. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazi ve malullerimize minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İŞKUR, istihdamın korunması ve arttırılması, işsizlerin mesleki niteliklerini geliştirmek ve işgücü piyasasının güçlendirilmesine yönelik yapılan 'Toplum Yararına Programı  kapsamında yüzlerce insana iş imkanı saylayacak projede partizanlık yaparak CHP Belediyelere işçi vermedi. Bugün 3 bin nüfuslu bir belediye onlarca işçi verilirken 25 bin nüfuslu Alaplı Belediyesine sadece 3 işçi verildi. Her gün Adalet ve Kalkınmadan bahseden İktidar yetkilileri sadece kendi belediyelerine adaletli olmaktadır. Bu tür haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz ve hakkımızı her daim arayacağız."

 

ZONGULDAK'IN TURİZM CENNETİ GÜMELİ

 

Tosun, Gümeli Beldesi Batı Karadeniz’in turizm cenneti olduğunu vurgulayarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gümeli Beldesinde bulunan 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacının korunması için 5 hektarlık alanın koruma alanı olarak ilan edileceğini söylemişti. Söyledikleri lafta kalmış olacak ki hala porsuk ağacının korunması ile ilgi hiç bir çalışma yapılmadı. 5 hektarlık koruma alanı içinde olan Gümeli Belediyesin talep ettiği çöp aracı ve çöp konteynırları için yapılan başvurular kabul edilmedi. Oysaki Gümeli Belediyesi 4 Bin 112 yaşındaki Dünyanın en yaşlı porsuk ağacını korumak ve çevre kirliliğini önlemek için elinden geleni yapıyor. Ağaca her gün yüzlerce insan ziyarete geliyor. Ağacın çevresinin korunması için acilen çöp aracı ve konteynırlara ihtiyaç var. Bununla ilgi umut ediyoruz ki yeni bir çalışma yapılmasıdır.”