Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanlığı, 1 Mayıs’ın tüm dünya işçilerinin birlik mücadele dayanışma günü olduğunu belirtti.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiği belirtilen açıklamada, Ereğli’nin de bu dönemden fazlasıyla etkilendiği, Hema’da çalışan yaklaşık 800 kişinin işsiz kaldığı, TTK’ya yıllardır işçi alınmadığı vurgulandı.

Zonguldak’ta kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramına katılmak isteyen CHP üyelerinin partiye isimlerini yazdırmasını isteyen İlçe Başkanlığının açıklaması şu şekilde:       

“1 Mayıs tüm dünya işçilerinin Birlik-Mücadele-Dayanışma Günüdür.     

Bugün, tüm dünya ülkelerinin emekçileri, alanlarda, meydanlarda savaşa, sömürüye, hak kayıplarına karşı, uluslararası dayanışma bayrağını yükseltecektir.

Türkiye emekçileri de birçok şehirde alanlara çıkarak 1 Mayıs’ı kutlayacak.

Bu 1 Mayıs, ülkemizde emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının zorlaştığı, geçmişte birçok işçi kuşağının ağır bedeller ödeyerek kazandığı ekonomik-demokratik hakların yok edilmek istendiği, özel istihdam büroları, esnek çalışma, kıdem tazminatlarını ortadan kaldırma, örgütsüz ve can güvencesiz çalışma, taşeronlaşma gibi yöntemlerle tüm çalışma düzeninin bozulduğu bir dönemde kutlanıyor.

 

‘EREĞLİ ETKİLENİYOR’

 

Bu 1 Mayıs, Soma’da, Ermenek’te, rezidans inşaatlarında iş cinayetlerine kurban giden yüzlerce işçinin acısını yüreğimizde duyduğumuz bir dönemde kutlanıyor.

Bu 1 Mayıs, işsizliğin tırmandığı, her 3 gençten birinin işsiz olduğu, doğalgazdan, benzine, iğneden-ipliğe gelen zamlarla tüm emekçi yoksul halk kesimlerinin, emeklilerin yaşam koşullarının zorlaştığı bir dönemde kutlanıyor.

Ülkemizde emeği ile geçinen herkes zor bir dönemden geçiyor.

Bir emekçi ve emekli kenti olan Ereğli’de bu gidişten fazlasıyla etkileniyor. Armutçuk Hema’da çalışan yaklaşık 800 işçi işsiz kaldı. TTK’ya yıllardır işçi alınmıyor.

Erdemir’de, tersanelerde, maden ocaklarında ve diğer iş yerlerinde hak kayıplarına karşı, sendikasız, örgütsüz çalışmaya karşı, işten atılmalara karşı, taşeronlaşmaya karşı güvenli bir çalışma ortamı için örgütlü- örgütsüz tüm emekçiler güçlerini birleştirmek zorundadır.

7 Haziran 2015 seçimleri bu açıdan yaşamsal önem taşıyor. Bu seçimde tüm emekçiler sınıfsal çıkarlarını düşünerek sandık başına gitmeli, oyunu kullanmalıdır.

Emeğin en yüce değer olduğuna inanan CHP, tüm gücüyle emekçilerin yanındadır ve emekçilerimizin sorunlarının çözümü için geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da üzerine düşeni yapacaktır.

 

‘İSİMLERİ YAZDIRIN’

 

Bu 1 Mayıs’ta iş, ekmek, özgürlük, barış ve demokrasi için;

Her türlü baskıya, sömürüye, iş cinayetlerine, işsizliğe, yoksulluğa, taşeronlaşmaya, örgütsüz, güvencesiz çalışmaya ve her türlü hak kayıplarına karşı mücadele için emekçilerimizle birlikte omuz omuza Zonguldak’ta 1 Mayıs alanındayız.

1 Mayıs’ta Zonguldak’a gitmek isteyen üyelerimizin, vatandaşlarımızın isimlerini partiye yazdırmaları ve 1 Mayıs sabahı saat: 09.00’da partide toplanmalarını önemle duyururuz.”

HANGİ SİYASİ PARTİYE OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

www.ereglionder.com.tr/anketler.html