31 Mart Yerel Genel Seçim çalışmalarını sürdüren adaylardan CHP’li Halil Posbıyık,  Ereğli’nin Kepez Mahallesi seçim bürosunun açılışında, Belediye Meclisi’nin Kontenjan üyesi Emrah Karaarslan’ın yakın çevresi ve gençlerin coşkun karşılaması ile mutlu oldu. Posbıyık burada yaptığı konuşmada, Ereğli Belediyesi’nin eskiden zengin şimdi ise fakir olduğunu belirtirken, “Belediyenin beyni hasta. Bu beynin rehabilitasyonunun yapmak lazım. Belediyede kimse kimse ile konuşmuyor, imza atmıyor. Genel Seçimde kime oy verirseniz verin, ama bu seçim yerel  seçim. Yerel seçimde tecrübeye bilene oy verilir. Ben siyaset için değil, hizmet yapmak için, sizlerden oy istiyorum” dedi.

Posbıyık, Atatürk Anıtı önüne şov yapmak için iftar çadırı kurmayacağını ve sıcak aşın evlere dağıtımı yapılacağını ve muhtaçlara maaş bağlayacağını da ifade ederken, üniversite öğrencileri için ücretsiz kurs, başarılı öğrencilere burs ve bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlere de ödül vereceğini açıkladığı konuşmasında, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte orta ölçekli sanayi kuracaklarını kaydederek, Delihakkı’da çilek fabrikası ve tohum üretim çiftliği kurup istihdam yaratacaklarını da belirtti.


Kepez’e, Dağ evleri yolu üzerine köprü, Kayalık sokağa alt geçit ve yine Kepez’e cami sözü de veren CHP Adayı Posbıyık, konuyu festivale getirerek, “Festival konusunda bana kızanlar oldu. Şimdi ise AKP adayı festival komitesini kurduk diyor. Biz önümüzdeki Temmuz’da festival, yağdı direk etkinliği ve yine hamsi festivalini yapacağız” dedi.

Erdemir kapısı önündeki alana nikah salonu yapıp, Atatürk Kültür Merkezi önündeki trafiği rahatlatacağını, Hamam üstü sokakta üzerindeki paralı parkları da kaldıracağını söyleyen Posbıyık, hastanenin yerini kendisinin tespit etmediğini, bakanlık yetkililerinin belirlediğini, kendi isteğinin ise Osmantepe olduğuna işaret etti. Posbıyık, şu andaki hal binası olarak yapılan belediye binasının hemen bakanlığa devir edilerek hastane yapılacağını ve kent meydanı altına 3 bin araçlık iki katlı otopark ve üstüne de belediye binasının iki yıl içinde bitirileceğini ilan etti.

Terminal binasının yerini mühendisliğine güvenerek kendisinin tespit ettiğini de  söyleyen ve bunun gerekçesinin de çevre yolunun yapımı ile şehir trafiğinde bypass yapılarak, trafiğin rahatlatılacağını anlatan CHP’li Halil Pobıyık, Ereğli’de ses çıkmayınca iktidar partisinin ilçeden bir milletvekilini listeye koymadığını anlattı.

Haber: Eyüp Bektaş