İL, İLÇE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ UZLAŞI ORTAMI  SAĞLAMALI

Balcı, kongre süreci içinde delege seçimlerinin tamamlandığını ve delegelerin de büyük çoğunluğunun ilçe başkanı olmasını istediklerini vurguladıktan sonra "Ancak tabi daha önceden bu görevi yaptığımdan dolayı önümüzdeki süreçte partinin birlik ve beraberlik adına bugün itibariyle şahsıma yetkili kişiler tarafından ilçe başkanı, il başkanı ve iki tane milletvekilimiz, Şerafettin Bey ve Ünal Bey tarafından uzlaşma adına birlik beraberlik adına aynı masada adaylığa adı geçen arkadaşlarımızı buluşturarak mevcut ilçe başkanını bulunduğu bir ortam sağlanmamıştır" sözleriyle uzlaşıdan söz etti.

Gazeteniz Önder'in haber merkezini ziyaret eden Yaşar Balcı, her an uzlaşıya açık olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

 

AYNI MASADA ORTAK ADAY KADRO YAPMAYA HAZIRIM

Daha önce 7 Haziran seçimlerinden önce kongre takviminin bir bölümü 7 Haziran'dan önce tamamlandığı dönemlerde Şerafettin Bey ile yaptığımız görüşmelerde yine üyelerden ve tabandan aday olmam konusunda talep olduğunu kendisine ifade etmiştim, ancak uzlaşı bir isimde her zaman feragatte bulunacağımı da yanında beyan etmiştim. O günden bugüne kadar maalesef uzlaşı adına basında beyanat veren yetkili kişilerin beni arayıp da diğer aday ile aynı masada buluşturup ortak kadro yapma noktasında ve Cumhuriyet Halk Partisine yakışır, ilkeleriyle özleşmiş örgütte yani asgari 3 sene 5 seneye yakın bir siyasi geçmişi olan bir şahsın üzerinde uzlaşarak Cumhuriyet Halk Partisi bir kongre birlik beraberlik getirmek için şuan itibariyle bile hazır olduğumu sizin Önder Gazetesi aracılığı ile Ereğli kamuoyuna ve partilerine aktarmış bulunuyorum.

 

PARTİYİ DÜŞTÜĞÜ DURUMDAN KURTARMAK

Aksi takdirde bu uzlaşı sağlanmadığı takdirde tabi ki bu bir demokratik yarıştır, diğer adaya da başarılar diliyorum. Bizim arkadaşların önerileriyle delege ve partilerin  parti dışındakilerin Ereğli kamuoyunun talebi üzerine bu partiyi düştüğü durumdan daha iyi bir durumlara özellikle köyde, köylü ile seçmenle ve eğitim seviyesi düşük yoksul halkın bulunduğu mahallelerdeki seçmenle buluşturmak adına daha önceki tecrübelerimi ve birikimlerimi yeni hedefler koyarak bu dönem adaylığı düşünüyorum.

Dediğim gibi ben uzlaşı adına her zaman bir araya gelme ortak akılda buluşmak için bugün itibariyle bile hazırım. Ancak şuana kadar bu teklifte hiçbir yetkili tarafından bulunulmamıştır.