CHP’nin Zonguldak’ta 7 Mart tarihinde gerçekleştirdiği eğilim yoklamasında  kendisine verilen oyların Ankara’ya eksik gönderildiğini ve bu tutanaklara yaptığı itirazın da haklı görüldüğünü bildiren milletvekili aday adaylarından Erol Sarıal, itirazının kabul edildiğini ve bu sonuca göre de; sıralamada 7. Sıraya çıktığını bildirdi.

Sarıal, sandıktan çıkan sonucu da saygı duyduğunu ve ilk beşe giren arkadaşlarına başarı dilediği açıklamasında şöyle dedi:  

 

“Değerli Yol Arkadaşlarıma, CHP Üyelerine Bilgi

Bir Parti Yöneticimiz, Zonguldak Milletvekili Adayı Eğilim Yoklaması sonuçlarının iptali için itirazda bulunduğumu açıklamış.. Bu açıklama bazı gazetelerde yer almış.. Konudan bu gün bilgim oldu.

Biz CHP milletvekili adaylarının üyelerce sıralanması için imza toplayan bir ekibiz. Parti içi demokrasiye değer veren, bu yönde çaba harcayan birisi olarak, seçim sonuçlarına ve sıralamaya saygı duyduğumu buradan bir kez daha ilan ediyorum.

İlk beş sıralamaya giren arkadaşlarıma da yeniden başarılar diliyorum.

Üyelerin özgür iradesine dayanarak oluşan sonuçlara kesinlikle itirazda bulunmadım. Kozlu ve merkez sandıklarının ve buna bağlı olarak da genel sıralamanın Ankara'ya 103 oy eksik gönderilmesine itiraz ettim.

Çünkü şahsıma verilen her oy veren üyenin gönlü, benim de onurumdur.

İtiraz dilekçeme olumu yanıt verilmiş, belgesi aşağıdadır.

Sandık sonuçlarının yok sayılması için çalışma yapanları tüm üyelerimiz iyi tanımaktadır.

Dilerim gelecek seçimlerde tüm adaylıklar hakim gözetimine ön seçimle yapılır.

CHP üyelerinin bilgisine saygı ve sevgiyle sunarım.”