Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayları Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, partilerinin Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette; İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilçe başkanları, milletvekili aday adayları, kadın kolları da hazır bulundu. Ziyarete, 4’üncü sıra milletvekili adayı Harun Akın, rahatsızlığı nedeniyle, 5’inci sıra adayı Ali İhsan Köktürk ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamadı.

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, milletvekillerinin kendilerine yaptığı ziyarete teşekkür ederek şöyle konuştu:

 

KOLTUK: “EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ DİYORUM”

“Milletvekillerimiz partide bizi ziyaret etti. Bu ziyaretten çok memnun olduk. Bu bir aday tanıtımı değildir. Aday tanıtımımızı daha sonra daha büyük bir salonda yapacağız. Bizler 7 Mart’ta bir eğilim yoklaması yaptık. Eğilim yoklaması sonucunda partimizi adayları sıralamaya girmiştir. İlk 3 sırada bulunan arkadaşlarımız bu toplantıya geldi. 4’üncü sıradaki arkadaşımız Harun Akın kendisi rahatsız olduğu için katılamadı.5’inci sırada bulunan Ali İhsan Köktürk arkadaşımız ise yoğun işleri var, kesinlikle bunun yanlış anlaşılmamasını istedi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Burada önemli olan partimizdir. Hepimizin gayretiyle birbirimize söz vererek, el ele, kol kola bu partiyi Zonguldak’ta birinci parti yapmaya hazır mıyız? Görünen köy kılavuz istemez. Biz de bu partiyi birinci parti yapacağız. En az 3 milletvekili diyorum.”

 

AKDEMİR: “BAYRAĞIMIZI EN ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, konuşmasında, “7 Haziran’da sadece Zonguldak’ta değil, bütün Türkiye’de milletvekilleri sayısını artırarak iktidar olmanın heyecanını yaşamalıyız. Ülkemizin CHP gibi vatanını seven insanların barındığı ve bu düşünce yapısında olan insanların bulunduğu partide olmak onur vericidir. Bu anlamda 7 Haziran’da bayrağımızı en üst seviyelere çıkarmanın heyecanını şimdiden yaşıyorum. Arkadaşlarımı kutluyorum, bayrağımızı en üst seviyelere taşıyacağımıza inanarak hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

 

YAVUZYILMAZ: “ZONGULDAK’TA İKİNCİ KEZ HEP BİRLİKTE TARİH YAZACAĞIZ”

Milletvekili sıralamasında 3’üncü sırada yer alan Deniz Yavuzyılmaz, “Ben Türk genci olarak sizlerin arasında olmaktan gurur duyuyorum. Parti yetkililerine buradan teşekkür ediyorum. Türkiye’ye unutulan bir önseçim gerçeğini hatırlattılar. Biz gençler de bu fırsatı değerlendirdik ve aday olduk. Büyük Madenci Yürüyüşü’nü yapan kentin çocuklarıyız. O büyük yürüyüşte yaptığımız gibi yine ayağa kalkacağız. Zonguldak’ta ikinci kez hep birlikte tarih yazacağız. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Zonguldak’ta gönülden gönüle verdiğimiz bu mücadeleyi halkın her kesimini kucaklayarak zaferi kazanacağımıza gençler olarak inanıyoruz” diye konuştu.

 

DEMİRTAŞ: “BEN DE BU YÜRÜYÜŞTE YER ALMAKTAN BÜYÜK BİR ONUR DUYUYORUM”

Sırlamada 2’nci sırada yer alan kontenjan adayı Ünal Demirtaş ise, “Zonguldak’ımız ekonomik ve sosyal açıdan çok kötü günler geçiriyor. AKP, 13 yıldan beri iktidarda, maalesef Zonguldak ve Türkiye’nin sorunlarını hiç birini çözemediği gibi yeni sorunlar kattı. Cumhuriyetin ilk kenti olan Zonguldak’ı resmen çökertti. Bunun sosyal sonuçları maalesef hepimize olumsuz bir şekilde yansıyor. CHP bu dönem iktidara hazır, tüm Türkiye’nin sorunlarını çözmeye hazır ve iktidar yürüyüşü başlattı. Ben de bu yürüyüşte yer almaktan, örgütümüzde yer almaktan büyük bir onur duyuyorum. Seçim döneminde gitmedik köy, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Bu önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içinde AKP’yi demokratik açıdan sandığa gömeceğiz” dedi.

CHP’nin Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu, diğer adaylara başarılar dileyerek şöyle konuştu:

 

TURPCU: “CHP’NİN İKTİDAR OLUŞUNUN AYAK SESLERİNİ DUYUYORUZ”

“Biz bu saçları değirmende ağartmadık. Örgütün her kademesinde çalıştık. Öğrencilik dönemlerimde ülkemizde ki birçok hareketlenmenin içinde bulundum. Yaşadığımız bir önseçim oldu. Önseçimde bazı burukluklar yaşandı. Sosyal partililer çok duygusaldır, bunları atlattık. Ünal kardeşimizi kutlarken, bir uyarıda bulunuyorum. Ereğli 40 yıldır milletvekili bekliyor. Bu şansı yakalamış. Buradan Ereğli ve Alaplılı kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum. Bunun gereğini yapacaklarına inanıyorum. Önseçimler bundan sonra vazgeçilmezimiz olacaktır. Demokrasiyi kendi içimizde işletiyoruz. Bu da partimize büyük bir ivme kazandırmıştır. AKP bizi 3 defa yendi. 2002’den aldı 2015’e kadar geldiler. AK Parti yöneticilerine soruyorum, ‘Zonguldak’ın durumundan memnun musunuz?’ diye. Bunlar herhalde kendileri de memnun değil ki, Zonguldak’ta adayları tespit ederken yaptıklarını görüyoruz. Birinci sıraya Başsavcı Hüseyin Özbakır’ı getirdiler. Ben kendilerine buradan başarılar diliyorum. AKP iktidarının gidişinin ayak seslerini duyuyoruz. CHP’nin de iktidar oluşunun ayak seslerini duyuyoruz. AKP’nin boş bıraktığı kalelere çok gol atacağız.”

Rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan Harun Akın ise, telefonla bağlanarak, diğer adaylara başarılar diledi.