“Vizyoner Projeler”den söz eden Turgut Aydın da CHP’den Zonguldak Belediye Başkan aday adayı oldu.

 

“Zonguldak’ın tüm sorunları biliyorum, çözüm yollarını mühendis kimliğimle ve belediyecilik tecrübemle çözeceğim” diyen CHP’li Zonguldak Belediye Meclisinin Grup Başkan vekili Turgut Aydın belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ilan etti. 

Zonguldak halkının çalışana, kendisi için emek harcayana, alın teri dökene karşı hep vefalı olduğuna dikkat çeken Turgut Aydın aday adaylığı ile ilgili olarak şunları ifade etti:

 

İLKELİ YÖNETİM SÖZÜ

Sizlere söz veriyorum, Zonguldak’ta her bireye, her aileye, her eve, her kuruluşa, her sokağa, her caddeye, her mahalleye adil, doğru ve dürüst bir biçimde hizmet götürülmesi benim boynumun borcudur.

Belediyecilik anlayışımız, çağdaş, katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir ve vatandaş odaklı olacaktır. 

Güçlü, kararlı, özgüven sahibi, cesur, atılımcı, yenilikçi, öncü ve önder bir yönetimi esas alıyorum. Bu ilkeleri bir yönetim yaklaşımı olarak belediyede hâkim kılacağım.

Zonguldak’ı geleceğe taşıyacak vizyonu gerçekleştirmek, şehrin cazibe, imaj ve prestijini artırmak da belediyemizin görevleri arasında olacaktır. Bu hedeflere varmak için kısa, orta ve uzun vadede uygulamaya konulacak plan ve programları kamuoyu ile de paylaşacak,  ortak aklı oluşturacağız.

Sosyal projeleri hayata geçiren, kültürel-sanatsal etkinliklere ağırlık veren, spor ve eğitime destek olan,  vatandaşla kucaklaşan ve daima yanında yer alan bir belediye olacağız.

Her kesimin ilgisini ve desteğini sağlayarak projelerimizi hayata geçireceğiz. 

Sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz, üniversitemiz, özel sektör, basın-yayın kuruluşlarımız, başta valiliğimiz ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımız ile çok daha fazla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacağız.

 

MÜLKİYET SORUNUNA ÇÖZÜMLEME
Belediye Başkanı seçildiğimde bir idareci değil, iyi bir yönetici ve ekip lideri olacağım.  Yani, idare eden değil, yöneten olmayı amaçlıyorum. Zonguldak’ın sorunları dağın arkasını gören bir yönetici tarafından çözülebilir. 
Büyük bir bölümü tapusuz olan kent merkezinin imar ıslah planlarını ivedilikle bitirip, hemşehrilerimin mülkiyet sorununu halletmek en öncelikli işimiz olacaktır.
Diğer illere göre en pahalı suyu kullanan Zonguldaklı hemşerilerimi,  suyu daha ucuz kullanabilir duruma getirmek önemli önceliğimiz olacaktır. 
Yine, şehrin en büyük problemi olan trafik sorununu çözmek hedeflerim arasındadır. 
Geçmişte vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan benzinlikler karşısındaki alanı düzenleyerek halkın kullanımına açacağım. Bu üç konuda projelerim hazır. Zamanı geldiğinde bütün projelerimi kamuoyu ile paylaşacağım.
Kesintiye uğramış olan lavvar alanı projesini eksiksiz olarak hayata geçirmek önemli hedeflerimden biri olacaktır. 
Vatandaşların taleplerini karşılamak ve belediye hizmetlerinin yanı sıra Zonguldak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi için de bir birim oluşturarak belediyemizin proje üretmesini, kaynak oluşturmasını ve faaliyetlerini yoğunlaştırmasını sağlayacağız.

 

İŞSİZLİĞE ÇARE

Bilindiği gibi belediyemizin en önemli sorunlarından biri de ekonomik kaynak sorunudur.
Belediyenin mevcut gelirlerinin dışında kaynak oluşturması çok hayati bir konudur. Çünkü herkesin ne güzel proje dediği işleri yapmak bile sonuçta paraya dayanmaktadır. Bununla birlikte ses getirecek bir takım projelerin ise küçük bütçelerle yapılabilmesi mümkündür. Sponsorlar, uluslar arası fonlar, reklam gelirleri bugüne kadar yeterince kullanılmayan yöntemlerdir.  Bu tür kaynakları da harekete geçireceğim.

Zonguldak Belediyesinin her hangi bir projesine bugüne kadar kullanılmış olan 1 Avroluk Avrupa Birliği parası yoktur. Belde belediyeleri bile ellerinde projelerle kapı kapı dolaşırlarken, malesef Zonguldak Belediyesi olarak bu konularda yeterli çalışmaları yapamadık. 

Önümüzdeki süreçte yapacağımız projeler ile AB fonlarından ve mikro kredi imkânlarından sonuna kadar yararlanmaya çalışacağız. Hibe ya da kredi olarak alınacak bu destekler Zonguldak’ın kaderini değiştirecektir.

Bu tür vizyoner projeler aynı zamanda istihdam sağlayacağından, şehrimizin en önemli sorunu olan işsizliğe de çare olacaktır. Zonguldak’ın büyük ölçüde kömüre dayanan ekonomisini çeşitlendirmek ve kömüre hak ettiği değeri kazandırmak için her türlü çalışmanın içinde olacağız.

 

PLANLAMAYA ÖZEN

Çoğunluğu merkezde olan ve 21 binin üzerindeki öğrenci sayısı ile giderek büyüyen ve gelişen üniversitemizin öğrencileri ile de yakından ilgilenmek zorundayız. Onların ekonomik ve sosyal sorunlarına da çözümler üretmek zorundayız.
Harcamaları ile kentin ekonomisine önemli bir girdi sağlayan bu öğrencilerimiz aileleri tarafından bizlere emanettir. Onlara da hizmet götüreceğiz. 

Şehrin planlamasında ve uygulamalarda yaşlı ve engellilerin gözetildiği bir yaklaşım içinde olmaya özellikle özen göstereceğiz.

Hedef gruplarımız arasında gençler ve kadınlar da öncelikli olacak. Onları hedef alan politikaları ve projeleri kararlıkla hayata geçireceğiz. 

 

İŞBİRLİĞİ VE ORTAK AKIL

Partimizin genel ilke ve politikaları doğrultusunda hizmet vereceğiz. Belediye olarak biz de kadın öncelikli Genel Merkez politikalarını takip edeceğiz. İktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğinin bilinci içinde,  sosyal demokrat bir yönetim anlayışıyla,  özünde insanı hedef alan farklı bir yaklaşım ve hizmet anlayışını hâkim kılacağız.


Partimizin kuruluş felsefesine, ilkelerine bağlı kalarak,  Atatürk’ün açmış olduğu yolda ve gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışacağız.

Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. İşbirliği yaparak, ortak aklı kullanarak, birlikte çalışarak ve üreterek, nihayet el ele vererek, tüm sorunları aşarız. Başarılı olacağımıza güvenim ve inancım tamdır.

Şehrimizde yaşayan herkesin iyi ki Zonguldak’ta yaşıyorum demesini, hayattan daha fazla tad almasını ve mutlu olmasını sağlayabilmek en temel hedefimizdir.

BİRLİKTE YÖNETİM

Havası, yolları, caddeleri, denizleri, sahilleri tertemiz, yaşam kalitesi artmış, yaşayan herkesin övüneceği bir şehrimizin olması için işbirliği yaparak, birlikte çalışarak ve üreterek ve nihayet el ele vererek, hep birlikte bunları yapmanın gayreti içinde olacağız.

Bugüne kadar şehrimize, bölgemize, ülkemize hizmet etmiş tuğla üzerine bir tuğla koymuş Vekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınması için canını vermiş tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 

Bu bir demokrasi, hizmet yarışı, hayallerimizi gerçekleştirebilme yarışı, bu yarışta
aynı geminin tayfaları olarak yola çıkan aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Partimiz tarafından kim aday gösterilirse gösterilsin, tüm desteğimi vereceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Seçildiğim takdirde kapım herkese daima açık olacaktır.
Şehrimizi, halkımızla birlikte yönetmek temel prensibim olacaktır.

 

TURGUT AYDIN KİMDİR?

Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım ve çok sevdiğim Zonguldak’ımıza hizmet etmek üzere belediye başkan aday adayı olarak CHP’ne başvurumu yaptım, basınımız aracılığı ile de Zonguldak kamuoyuna seslenmek istiyorum;

Öncelikle, kendimi tanıtmak isterim; 
1958 yılında Zonguldak da doğdum. İlkokulu Zonguldak Bahçelievler ilkokulunda, ortaokulu Zonguldak 27 Mayıs Ortaokulun da, Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde okuyarak 1976 yılında mezun oldum. 

Aynı yıl Zonguldak Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisine girdim. Burada okurken 1978 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu Çaydamar İşletme Müdürlüğünde yer altı işçisi olarak çalışmaya başladım. 1981 yılında ZDMMA’ den Makine Mühendisi olarak mezun oldum. 

Askerlik görevinden sonra, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Kuyu Kazı ve Tesis İşleri Şube Müdürlüğünde Makine Mühendisi olarak göreve başladım. Kurumda farklı yerlerde ve görevlerde çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli olup, 
Genel Maden İşçileri Sendikasında Genel Başkan Danışmanı olarak işe başladım. 

Burada 4 yıl görev yaptıktan sonra ayrıldım ve serbest mühendis olarak çalışmaya başladım.  A sınıfı İş Güvenliği Uzmanıyım. Eşim kamuda mühendis olarak çalışmakta, biri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıfta,  diğeri Türk Eğitim Derneği Zonguldak Koleji 11 sınıfta, okuyan iki kız çocuğu babasıyım.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Zonguldak Belediyesi Meclis üyeliğine seçildim. Halen Belediye meclis üyeliği görevimle birlikte CHP gurup başkan vekilliği, 4 Belediyenin ortak olduğu Metropolitan Belediyeler birliği meclis ve encümen üyeliği, 18 Belediyenin ortak olduğu Turizm Alt Yapı Birliği meclis ve encümen üyeliği görevlerim devam etmektedir.