Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı konusunda aday adaylık  başvuru süresinin “yeni üyelik ile devam ettiğini dikkat çeken gözlemciler, Mustafa Sarıgül örneğine dikkat çekiyorlar.

 

30 Mart  2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Genel Seçimlerde CHP’nin Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı için “genç aday” beklentisinde olanlar partiye kazandırılacak yeni üye ve üyeler ile bu şanslarını kullanma kararlılığına devam ediyorlar.

 

Edindiğimiz bilgilere göre; CHP’de İstanbul Belediye Başkanlığına aday olması beklenen Mustafa Sarıgül’ün de aday adaylık süresini geçirdiğini belirten bazı partililer, “Sarıgül yeni üye olduğu için aday adaylık hakkı saklı. Bu örnek Kdz. Ereğli  için de geçerli. Partiye üye olacak yeni bir aday başvuru hakkını kullanabilir ve genel merkez de, partililerin ve kamuoyunun isteği olan ‘genç aday’ talebini değerlendirebilir” görüşünü savunuyorlar.

 

Sarıgül’ün aday adaylığı konusundaki bu örnekten hareket edenlerin, özellikle parti dışından ve özünde ulusalcı bir kadın aday konusunda temaslarını yürüttükleri öne sürülürken, bazı isimlerin üzerinde görüş birliğine varıldığı ve teklif götürülenlerinde düşünmek için zaman istedikleri kaydedildi.