7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi partiler tüm enerjilerini son haftada kullanacaklar.  CHP’de de eski Devlet Bakanlarından, CHP’nin eski PM üyelerinden ve Milletvekili aday adaylarından Önay Alpago Kdz. Ereğli’ye geleceğini açıkladı. Haber merkezimizi telefonla arayan Alpago, emek yoğun kentte işçilerin ve örgütlü güçlerin CHP’ye destek vermesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Alpago, Pazar günü Ereğli’ye gelip önümüzdeki hafta içinde kapı kapı dolaşarak CHP’ye oy isteyeceğini belirtirken, CHP’lilerin kendi aralarındaki şahsi ve kısır çekişmelerden tamamen uzaklaşarak seçimlere odaklanmaları gerektiğini belirtirken şöyle dedi:

“Bu seçim çok yaşamsal seçimdir. Ereğli’de ciddi bir  işçi sınıfı desteğinin olması çok memnuniyet vericidir. Sendikaların da bu tavrı göstermiş olmalarından dolayı ben de memnuniyet duyuyorum. Bugün herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek meydana çıkmalı ve seçim çalışmalarına katılarak, AKP iktidarından kurtulma mücadelesine destek vermelidir.”