Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 3. Sıra Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, programına Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenen bahar şenlikleriyle başladı. Kampüste öğrencilerin kurduğu stantlarda öğrencilerle bir araya gelen Yavuzyılmaz,  “Yaşanacak bir Türkiye için Çam Fidesi.”  Dikti.

Ziyaretlerinde kampüs içindeki fakülteleri gezerek atölyelerde öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Üniversitelerin bilim merkezi olmaktan uzaklaştığını söyleyen öğrenciler, aydınlanma çağında üniversite atölyelerinde birçok eksiklikle karşı karşıya olduklarını söylediler. CHP Milletvekili adayı Yavuzyılmaz da bir genç olarak üniversitelileri ve aynı jenerasyonda olan tüm gençlerin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların CHP iktidarında çözümleneceğini söyledi. CHP iktidarında bir yıl içinde tüm barınma problemlerinin çözümleneceğini harçlarında kaldırılarak gençlerin rahat nefes almalarının sağlanacağını dile getirdi. Üniversitelerin bir bilim yurdu haline getirileceğini ama aynı zamanda da kampus sosyal hayatının da arttırılacağını söyledi.  Daha sonra üniversite öğrencilerinin düzenlediği tiyatro oyununa katıldı. Kampus ziyaretleri sonrası üniversiteli gençlerle birlikte "Yaşanacak bir Türkiye" için kampuse fidan diktiler.


YAVUZYILMAZ SÖZÜ

Programına, Madenci Anıtı önünde düzenlenen Devrim Şehitleri Denizleri Anma programıyla devam eden Deniz Yavuzyılmaz, sosyal paylaşım sitesinden de Devrim Şehitlerini andı. Mesajında, Türkiye'nin bağımsızlığı için mücadele edeceğine dair söz verdi. İşte o mesaj:

" Deniz Abim,

Sana söz veriyorum.

Uğrunda canını verdiğin tam bağımsız Türkiye hayalin için durmadan çalışacağıma,

Yoksul halkımıza, halk çocuklarına sahip çıkacağıma, bu uğurda hangi engelle karşılaşırsam karşılaşayım hep daha ileriye yürüyeceğime söz veriyorum.

Kardeşin Deniz"