Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, Zonguldak’a gelerek, CHP adaylarına destek turu gerçekleştirdi. Akın, ilk olarak CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Başkan Cemal Şahin ile görüş alışverişinde bulundu.
Akın, uzun zamandır Zonguldak’a gelemediğini ifade ederek, “Davet edildiğim halde gidemediğim dernekler var, onları ziyaret edeceğim. Önümüzde yoğun bir seçim trafiği var. Her türlü desteğe hazırız” dedi. 
Merkez İlçe Başkanı Şahin ise, “Birlikte hareket ettiğimiz, birlikte çalıştığımız, beraber mücadele verdiğimiz milletvekilimiz. Bundan sonra ki siyasi çalışmalarımızda yine birlikte hareket edeceğiz. Önümüzdeki süreci değerlendirip birlikte çalışacağız. Özellikle beldelerde yapacağımız çalışmalar için vekilimizden büyük destekler isteyeceğiz. Gereken desteği bize sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Ardından Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret eden Akın ve Şahin’i, KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Akın, burada yaptığı konuşmada “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinize katılamamıştım. Ağabeyimin bir sağlık problemi vardı. O sebeple katılamadım. Katılamadığım etkinliği telafi etmek ve sizlerle sohbet etmek için buradayım. Demokrasinin temel taşlarından olan basın ülkemiz ve dünyamız için çok önemlidir. Zonguldak siyasetçisi olarak şartlarınızı çok iyi biliyorum. O yüzden kahramanca mesleğiniz var diyorum. Biraz geç olsa da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi. 
KGD Başkanı Osman Sav ise, Akın’ın sağlık problemi olan ağabeyine “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Fırsat buldukça zaten bizim etkinliklerimize katılıyorsunuz, onun size teşekkür ediyoruz. Çetin Sezgin ağabeyimizin rahatsızlığı döneminde verdiğiniz destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımız mesleğini kendilerinden ödün vermeden yapmak istiyorlar. Ne kadar yapabiliyoruz, tartışılabilir ama yine de yapmaya çalışıyoruz. Birçok konuda kendimizi daha da geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
KGD ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akın, “Ön seçimde ciddi bir oy topladınız. Siyasi hayatınızda bundan sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Kesinlikle bir kere küsmek yok. Hiçbir siyasetçinin böyle bir hakkı yok. Ben haddini ve hududunu, gelmişini, geçmişini çok iyi bilen bir siyasetçiyim. Harun Akın’ı Zonguldak’a CHP takdim etmiştir, kazandırmıştır. Harun Akın’ın önüne konulan bir sandıkta onun geride çıkması siyaseti bırakması anlamı taşımaz. Zaten öyle bir şey yapıldıysa da Harun Akın da yanlış yapar. Bütün çalışmalarımız örgütlü yaparım, arkadaşlarımla birlikte karar verip yola çıkarım. Belediye başkanlığı seçimi sürecinde beni çok yordular, ama geçti gitti. İnsan her girdiği seçimde kazanmak istiyor, biz de kazanmak istedik. CHP üyeleri Harun Akın’a çok anlamlı bir oy verdiler. Ben bir Zonguldak evladı olarak siyasete devam ediyorum. Hem de çok daha güçlü devam ediyorum. Sandık sonuçları benim bıraktırmamı gerektirmiyor, daha çok devam etmemi gerektiriyor. Bundan sonra Zonguldak’a daha çok geleceğim, çünkü sonuçlar onu gösteriyor. Hepsinden önemlisi 30 Mart’a katkı vereceğiz. Partimizin başarılı olabilmesi için elimden ne geliyorsa, benden ne istiyorsa onu yapacağım.”

Belediye başkan adaylığı için yapılan önseçim sürecini değerlendiren Akın, Cumartesi günü iptal edilen belediye ve il genel meclisi üyeliği ön seçim sürecine de değinerek şöyle konuştu: “Önseçimin iptal edilmesine çok şaşırdım. Ben şöyle anlatayım. 22 Aralık’ta yapılan MYK toplantısında Harun Akın ismi benimsenmiş. PM üyeleri tarafından onaylanması beklenirken, 10 saatlik süre içinde değişerek ismim okunmamıştı. CHP siyasetçileri olarak, buna da ilk defa rastlamıştık. Akabinde o karar önseçimle değiştirildi. Ben de Zonguldak’a gelerek önseçimde aday olduğumu söyledim. Sonuç malum. 5 Ocak’ta yapılan önseçim için arkadaşlar ‘demokrasi şöleni’ demişti. Ben, önseçimden kaçan biri durumuna getirilerek, hak etmediğim bir durumla karşı karşıya getirilmiştim. Parti binasında yaptığım basın toplantısında CHP’lilerin önseçimi istememesi gibi bir durum olamayacağını ifade etmiştim. Ama bazı önseçim isteyenleri de samimiyetsizlikle suçlamıştım. İl Başkanımız önce önseçim istememişti, son dakikada herkesin kabul göreceği bir yönteme sarıldığını söylemiştim. Önseçim isteyen iyi niyetli CHP’lileri de etrafına alarak bu sonucu çıkarttığını söylemiştim. Ben ‘haklı olabilmem için biraz zaman geçer’ diye düşünüyordum, ama çok kısa sürede haklılığım ortaya çıkmış oldu. Baktığınız zaman o günkü demokrasi şöleni belediye başkan adaylığının belli olmasıyla ilgili dersek o birinci yarısıydı. İkinci yarısı da 8 Şubat’ın tecelli etmesiyle son bulacaktır. 8 Şubat’ı bir anda iptal ettirirseniz ve Ereğli’deki sonucun da arkasına saklanarak bu açıklamayı yaparsanız bu doğru olmaz. 

İl Başkanımız oradaki açıklamanın arkasına sığınarak, ‘Ereğli’de iptal edildi, burada da iptal edelim’ şeklinde konuştu. Bu ciddi bir durumdur. Bu anlaşılmıştır, bu işe su katmalar başladı. Bu kararı verenlere ve adını ‘demokrasi şöleni’ koyanlara sormak lazım… Bu demokrasi şöleni miydi, yoksa Harun Akın’ı durdurma harekatı mıydı? Bunları sormak lazım... 30 Mart için elimden gelen bütün çalışmaları yapacağım. Ama bu süreçte kararlar kararsızlıklar, istenilen istenilmeyen hepsi CHP’nin bundan sonra ki yetkili kurumlarında, tüzüğü gereği yapacağı toplantılarda çok ciddi tartışma konuları olacaktır. 8 Şubat’ın iptal edilmesi bana göre şık olmamıştır.”