760 bin üyesi ile 45 seçim bölgesindeki milletvekili adaylarını önseçim ile belirleyen CHP’de gözler Zonguldak’a çevrildi. Zonguldak’ta 7 Mart’ta yapılan eğilim yoklamasındaki sonuca genel merkezin eksiksiz uyacağı ve sadece 2. Sıra kontenjan adayının Ereğli’den başvuran aday adaylarından belirleneceği öğrenildi.

Emin kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, eğilim yoklamasını hiç sayarak genel merkezin bir başka liste hazırlaması yönündeki çaba ve çalışmalar ciddi bulunmayarak, partililerin sandıkta belirlediği listenin aynen kalması yönünde karar verildi. Eğilim yoklamasına katılanların kontenjanda değerlendirilmeyeceğine yönelik tüzük maddesinin de aynen uygulanacağı öğrenilirken, Kdz. Ereğlili kontenjan adaylarını bir heyecan sardı. CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütünün Ereğli’den belirlenecek aday ile ilgili olarak Kdz. Ereğli’de ikamet etmesinin gözetilmesi yönünde genel merkeze rapor ilettiği ve bu rapor çerçevesinde aday adayları arasında tercih yapılmasını istediği belirtiliyor. Bu raporun aday adayları arasında ilçe yönetiminin taraf tutmak olarak görüldüğü yönünde eleştiriler yapılırken, yeni aday adayları konusunda farklı isimler de konuşuluyor.

Şu anda CHP’de kontenjan aday adaylığına 6 kişi başvurdu. Bu isimlerin dışında iki ismin daha genel merkeze başvuruda bulunacağı yönünde duyumlar bir çok çevrede tartışılıyor. 

Öte yandan son anda bu listelerdeki tek değişikliği gerçekleştirecek ismin ise Mehmet Haberal olacağı öne sürülüyor. Haberal’ın, oğlu Erkan Haberal’ın MHP’den aday adaylığına başvurması nedeniyle, CHP’den aday olması beklenen diğer oğlu Kemal Haberal ile ilgili vereceği kararı,  son anda tüm gelişmeleri  değiştirebileceğine işaret ediliyor.

Eğilim yoklamasında liste başı olarak sandıktan çıkan Şerafettin Turpçu, gazetemiz muhabirine 7 Nisan tarihine kadar  taraf olmamaya çalıştığını belirtirken,  farklı yorumlarla ilgili ise “Kimseden yana değilim, Ereğli  için en doğru kararı genel merkezimiz verecektir” diye konuştu.