Devrek Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Çetin Bozkurt, CHP Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

 

Belediyesi önünde toplanan  personele veda ettikten sonra büyük bir kalabalık ve Ekip Akbayram’ın seslendirdiği  “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” marşıyla Cumhuriyet Halk Partisi binasına gelen Çetin Bozkurt, burada CHP’den Devrek Belediye Başkanı Aday adaylığı için dilekçesini CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü’ye sundu.

 

HİZMET ETMEK İÇİN HUZURUNUZDAYIM

 

Parti binası önünde konuşan Çetin Bozkurt, “Doğup, büyüdüğüm ve yaşadığım Devrek’te, görev yaptığım sürelerdeki  toplumsal mücadele içinde ve Belediyecilik yıllarında sahip olduğum  bilgi, deneyim ve birikimlerimle, Devrek’e ve Devrekliler’e daha geniş planda hizmet etmek için aday adayı olarak sizlerin  huzurunuzdayım” dedi.

     

“Bu gün ise, benim için kişisel, özel ekonomik riskler taşısa da Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ile ayrıldım.”diye konuşmasını sürdüren Çetin Bozkurt şunları kaydetti; “Beni bir çoğunuz yaptığım görev nedeniyle Devrek Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak tanımıştır, kimi zaman belediye hizmetleri ve toplumsal  çalışmaların içerisinde, kimi zaman da başında görmüştür. Ben Devrek’te doğdum, Devrek’te yaşıyorum ve bu güne kadar da burada görev yapıyordum. Bu gün ise, benim için kişisel, özel ekonomik riskler taşısa da Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ile ayrıldım.

Bulunduğum yer ve yaptığım görev nedeniyle, yaklaşan yerel seçimler için, başka partilerin aday adayları arasında, kendi adımın da geçtiğini biliyorum. Beni mutlu eden bu durumu da soranlardan da saklamadım.”

 

Çetin Bozkurt, geçmiş yıllarda politik çalışmalarının içinde yer aldığı Cumhuriyet Halk Partisi safların katılmanın da mutluluğunu yaşadığını, belirttiği konuşmasında, “Çocukluğumuzdan beri yürekten bağlı olduğumuz bu çatı altında, Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusundaki düşünce ve duygularımla, geçmiş yıllarda politik çalışmalarının içinde yer aldığım Cumhuriyet Halk Partisi saflarına, bu defa Belediye Başkanı aday adayı olmanın onuruyla, gururuyla aranızdayım.” ifadelerine yer verdi.

 

“Doğup, büyüdüğüm ve yaşadığım Devrek’te, görev yaptığım sürelerdeki  toplumsal mücadele içinde ve Belediyecilik yıllarında sahip olduğum  bilgi, deneyim ve birikimlerimle, Devrek’e ve Devrekliler’e  daha geniş planda hizmet etmek için aday adayı olarak sizlerin huzurunuzdayım.”diye konuşmasına devam eden Çetin Bozkurt, kendisinden önce aday adaylıklarını açıklayan  ve çalışmalarına başlayan arkadaşlarını da kutladı.

 

GÜCÜM SİZLERSİNİZ

“Geçmişte Devrek’ten yetişerek, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık yapmış değerli büyüklerimizi de saygı ile selamlıyorum.”, diye sürdürdüğü konuşmasında Çetin Bozkurt, “Bu süreçte benim geç kaldığımı düşünenleriniz olabilir. Bu durum, içinde bulunduğum koşullar nedeniyledir. Ancak, başta sizler olmak üzere Devrek’in gücünü yanımıza aldığımız zaman, hiçbir şey için geç olmadığını göreceğiz. Benim gücüm, sizlersiniz. Önce partim, sonra bütün Devrek’tir. Şu anda, sadece aday adayıyım. Sizlerin güveni ve desteğiyle inşallah önce başkan adayı sonra da Devrek Belediye Başkanı olacağıma inanıyorum. Bunu takdir edecek olanlar, öncelikle sizlersiniz.”dedi.

 

Kalabalığın alkışları arasında konuşmasına devam eden Çetin Bozkurt, “Belediye hizmeti bir kent hizmetidir, o kentte yaşayanlara hizmettir. Kentin ve yurttaşların yaşadığı sorunların çözümüne hizmettir. Ben bu bilinç ve anlayışla görev yaptım. Şimdi bu halkçı-toplumcu hizmet anlayışını büyüterek yaygınlaştırmak istiyorum. Tüketen bir Devrek için değil, üreten bir Devrek’i yeni baştan kurmak için hepimizin birlikte gücüne ihtiyacımız olduğunun bilinciyle önünüze geldim. Belediyeyi ve belediyeciliği bilerek, halk için halkla birlikte, kentimizi eski güçlü ve etkili günlerine kavuşturabilmek için, yapılacak işlerin verimliliğini artırabilmek için, sahipsiz denilen Devrek’in en büyük sahibinin Devrekliler olduğunu göstermek için, Devrek kültürüne, kültür değerlerine,  sahip çıkabilmek için, Devrek’in doğasını korumak,  havasını  temiz  hale getirebilmek için, kentimizi, turizm, kültür ve eğitim değerleriyle güçlendirmek için, kentimize ve insanına hizmette, katılımcı ve şeffaf belediyeciliği oluşturmak için, hepinizin  güvenini ve desteğini bekliyorum.

Değerli arkadaşlarım, Hepimiz biliyoruz ki Devrek, ekonomik  tıkanma nedeniyle, büyük bir sıkıntı içerisine girmektedir. Çalışan insan sayısı az olduğu için, kent  ekonomisi emeklilerin maaşlarına bağımlı durumlara gelmiş durumdadır.”ifadelerine yer verdi.

 

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERME YAPTI

 

Konuşmasında, “İki bin kişilik insan gücüyle Devrek için büyük bir ekonomik kaynak  olan Tabur’un, (Askeriye’nin)  kapısı artık kapanıyor. Hem de gidiyordu, duruyordu, yerine şu gelecek, bu gelecek safsataları içinde. Siyasilerimiz bize  -affınıza sığınarak söylüyorum-  önce eşeği kaybettirdi, şimdi de türkü çığırtarak semerini arattırıyor” diyen Çetin Bozkurt, mevcut iktidar milletvekillerine de göndermede bulundu.

 

Bozkurt şöyle konuştu;

 

“Geçmişte Zonguldak siyasetinin parlak yıldızı olan Devrek, şimdi hapishane kapısı olmaya zorlanıyor. Geldiğimiz nokta budur.

-Çevre ilçelere 4 yıllık fakülteler kurulurken Devrek, üvey evlat gibi yüksek okullarla avutulmak isteniyor. Yüzlerce esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmış, borç batağı içinde çabalıyor. Bu dramatik tabloyu daha da uzatabiliriz.

-Pekala bütün bu zorlukları aşma gücümüz var mıdır? Bana göre vardır. Önce seçimimizi doğru yapacağız, sonra bir araya gelmesini bileceğiz. Birbirimizi itelemeden, her birimizin gücünü birleştirerek, Devrek’in toplumsal gücü haline getirerek, bu büyük gücü doğru projelerle yönlendirerek başarılı olacağımıza inanıyorum. “

 

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

 

Önümüzdeki yerel seçimlerin, sadece Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği seçimi olmadığını da belirten Çetin Bozkurt, “Bu seçimler, bunlarla birlikte ülkemizin geleceğini de aydınlatacaktır” diye konuştu.

 

Bozkurt şöyle konuştu;

 

“Yurtsever bir sorumluluk anlayışıyla gücümüzü göstereceğiz, oyları sandıkta toplayacağız. Başka çaremiz yoktur. Bu seçimler; Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün adını, ülkeden ve tarihten silmeye çalışanları, kendi karanlık çukurlarına gömme gücümüzü de göstereceğimiz seçimlerdir. Bu nedenle, Devrekliler’in kullanacağı her bir oyun, aydınlık bir Türkiye’nin yeniden kurulmasına, Atatürkçü düşüncenin yurt sathında güçlenmesine, Cumhuriyet’imizin çağdaşlaşma atılımlarının yeniden sahiplenilmesine, bütün yolları açacaktır. Bu seçimler; büyüyen ve gelişen Devrek sevdasının hayata geçmesi, çocuklarımıza yaşanası bir Devrek bırakılması gençlerimiz için iş ve ekmek kapılarının açılması, geleceğin  Devrek’inin yeniden planlanması, kentimizin her türlü sorunlarının çözümü için de Cumhuriyet Halk Partisi’ne kapıları ardına kadar açacaktır.”