CHP Zonguldak il Başkanı Halil Furat, aralarında İl Başkan Yardımcısı Gül Güleryüz Korkmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karadeniz'in de bulunduğu 15 CHP’liye  Kdz. Ereğli de Gezi Parkı eylemlerine karıştıkları ve karayolunu işgal ederek trafiği aksattıkları gerekçesiyle 77'şer lira para cezası uygulandıklarını belirterek “Valimizin ve Emniyet Müdürümüzün bu olaylara müdahale etmesini istiyoruz. Bu olayların üzerine gölge düşmesin istiyoruz. O nedenle kesilen cezaların affı yoluna gidilmesine olanak sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

 

CHP il Başkanı Furat, 16 ve 18 Haziran'da yapılan Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılan 15 CHP'liye, karayolunu işgal ederek trafiği aksattıkları gerekçesiyle 77'şer lira para cezası uygulandığına dikkat çekerek, cezaların geri alınması noktasında Vali Erol Ayyıldız ve İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın müdahale etmesini talep etti.

 

Ceza kesilen partili sayısının artabileceğini belirten Furat sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Gezi Parkı eylemlerine katılan arkadaşlara emniyet mensupları tarafından kesilen cezalarla ilgili açıklama yapma zarureti hissettik. Mayıs ayının sonlarından itibaren Gezi eylemleri, Türkiye’nin gündemime oturdu. Bu süreçte merkezde olduğu gibi Ereğli’de de protestolar oldu. Ama hiçbir ilçemizde olmayan uygulamalar, Ereğli ilçemizde yaşandı. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza trafiği aksatmak ve engellemekten para cezası verildi. Vatandaşlarımıza da aldığımız bilgilere göre para cezaları geliyor. Gezi eylemlerinde Zonguldak’ta güzel bir atmosfer yaşadık. Burada olaylar büyümeden sükunetle devam etti. Ama maalesef Ereğli’deki olaylar bizi üzmüştür. Sayın Valimizin ve Emniyet Müdürümüzün bu olaylara müdahale etmesini istiyoruz. Bu olayların üzerine gölge düşmesin istiyoruz. O nedenle kesilen cezaların affı yoluna gidilmesine olanak sağlamalarını bekliyoruz.”