Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, 30 Mayıs tarihinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapılacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu mitingi hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bir çok ile daha sıra gelmezken Zonguldak’ta ikinci mitingini gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu’nun ayrı bir taraftar kitlesinin oluştuğunu ve bu mitingde o hemşerilerinin de boy göstereceğine inandığını söyleyen Turpcu, Zonguldak tarihinde ilk defa bir Genel Başkanın genel seçimlerde Ereğli’ye ayrı bir miting düzenlediğini de sözlerine ekledi.

Turpcu yaptığı açıklamasında Zonguldak’a ayrı bir önem veren ve Ereğli’ye ayrı bir miting programı yapan CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu jestine örgütlerin ve vatandaşların aynı şekilde karşılık vereceğine inandığını da söyleyen Turpcu, “Genel Başkanımız 30 Mayıs saat 14:30 Ereğli Meydanı’nda bu kez Ereğlilere ve Alaplılara seslenecektir. CHP Genel Merkezimizin seçim beyannamesi sanki Zonguldak için hazırlanmış bir seçim beyannamesi. Çünkü hazırlanan beyannamede ne varsa Zonguldak’ta o sorunlar var. Emekliler, asgari ücretliler, taşeronlar, evine hiç para girmeyen yoksullar, madenler, demir çelik, yapılmayan yollar gibi hizmetlerin tamamı CHP seçim beyannamesinde yer buluyor. Böyle olduğu için Zonguldak genelinde başlattığımız seçim çalışmalarında çok rahat bir çalışma yapıyoruz. Ereğli hem modern bir kent hem de emekçinin emeklinin yoğun olarak yaşadığı bir kent. Ereğli son 13 yılda yoksullaştı, iş kapıları kapandı, Ereğli’nin geliri düştü, Tersanelerimiz kapandı, demir çelikte ücretler düştü velhasıl Ereğli’ye yeni yatırımlar yapılamadı. Bütün bunların sorumlusu son 13 yıldır iktidar olan AKP hükümetidir. AKP hükümeti Zonguldak’ın diğer bölgelerine olduğu gibi Ereğli ve Alaplı bölgesine de maalesef hiçbir yatırım yapamamıştır. Ortalama kişi başına milli geliri düşürmüştür. Çalışanların ve emeklilerin durumu daha kötü durumlara düşmüştür. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak ve ilçelerine çok büyük önem vermektedir. Kendilerinin bu seçimde özel bir taraftar ve seçmen kitlesi oluşmuştur. Sırf Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için mitinglere gelen hemşerilerimizi görüyoruz. Özellikle emeklilerimiz ve yoksullarımız başta olmak üzere büyük bir taraftar kitlesi vardır. Bu taraftar kitlesinin de Ereğli meydanındaki mitingde kendilerinin boy göstereceklerini biliyoruz. Ayrıca Ereğli çoğu ilde miting yapılmazken Genel Merkezimizin ve Genel başkanımızın Ereğli’ye miting yapmasını çok anlamlı buluyorum. Bu yönüyle de Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza şahsen teşekkür ediyorum. Biz adayların ilçe yönetimlerinin ve il yönetiminin velhasıl tüm örgütlerimizin Ereğli ve Alaplı’ya yapılan bu jeste aynen karşılık verecektir. Şu anda tüm ilçe ve belde örgütlerimiz Ereğli mitingine odaklanmış durumdadır. Nasıl ki Genel Başkanımız Zonguldak’ta yaptığı görkemli mitingiyle CHP 3 milletvekilini Zonguldak’ta kesinleştirmişse de Ereğli mitingiyle de 4 milletvekilliğini kesinleştireceğini hedefliyoruz. Bu hedefimize de ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.